ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕΡΚΕΛ: Η Ελλάδα θα πνιγεί από λάθρο-μεταναστες με ότι αυτό συνεπάγεται...



Το ενδεχόμενο απομείωσης του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα
την επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, θέμα που πιέζει πολιτικά την καγκελάριο Μέρκελ, θέτει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Πρόκειται
για ένα δημοσίευμα κόλαφος, που εάν τελικά πραγματοποιηθεί και δεχθεί ο Α. Τσίπρας θα τον εκθέσει για άλλη μια φορά, καθώς θα...κάνει το χατίρι της Α. Μέρκελ.

Εν ολίγοις, ομιλούμε για έναν ξεκάθαρο πολιτικό εκβιασμό: Θες να σου μειώσουμε το χρέος, πάρτους πίσω!

Τι σημαίνει αυτό; Οτι η Ελλάδα θα πνιγεί από μετανάστες, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Είπαμε. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει την υπογραφή της παντού για να κάνει τα χατίρια των ξένων, ούτως ώστε να παραμείνει στην εξουσία.

Σκληρές λύσεις με αυστηρούς ελέγχους, επαναπροωθήσεις από τη Γερμανία στις πρώτες χώρες υποδοχής (όπως η Ελλάδα), παραμονή υποχρεωτικά των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα που υποβάλλουν αίτηση για άσυλο, κυρίως δηλαδή στη χώρα μας.

Αυτό είναι το σχέδιο της Μέρκελ...


«Ειδικά η Ιταλία και Ελλάδα», σχολιάζει η εφημερίδα του Αμβούργου. «Δύο χώρες στις οποίες οι συμπάθειες για την καγκελάριο είναι περιορισμένες, για να το διατυπώσουμε επιεικώς. Η Γερμανία υπήρξε υπερβολικά σκληρή, αδιάλλακτη, ελάχιστα αλληλέγγυα απέναντί τους κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης -τουλάχιστον έτσι το αισθάνθηκε η πλειονότητα των Ιταλών και των Ελλήνων.
Και τώρα χρειάζεται η Μέρκελ αυτές τις δύο χώρες προκειμένου να σώσει τη θέση της στην καγκελαρία. (…) Τι ευκαιρία για τους Ιταλούς και τους Έλληνες».
Ενδεχομένως ο Αλέξης Τσίπρας να βρεθεί μπροστά σε ασφυκτικές πιέσεις από το Βερολίνο ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν τη σύνδεση της υπόθεσης του χρέους με το προσφυγικό και τα ανταλλάγματα που πρέπει να δώσει η Ελλάδα για να πάρει μια καλή συμφωνία για την οικονομία.

Η Ιταλία δεν δέχεται τις απειλές

H ιταλική κυβέρνηση απειλεί να μη συμμετάσχει στη σύνοδο της ερχόμενης Κυριακής για το μεταναστευτικό, γράφει επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Όπως διέρρευσε,
η θέση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε φέρεται να είναι ότι αν όλα έχουν ήδη προσυμφωνηθεί, τότε είναι ανώφελο να πάρει μέρος η Ιταλία στην σύνοδο της Κυριακής που θα οργανωθεί στις Βρυξέλλες.
Η Ρώμη στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να λάβει μέρος με ουσιαστικό τρόπο στην διαμόρφωση της ατζέντας και στην λήψη των τελικών αποφάσεων και ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό προνόμιο της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «αν τα πράγματα έχουν όντως έτσι, καλά θα κάνουμε να μην ξοδέψουμε ούτε τα χρήματα του εισιτηρίου».

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια