Λουίζα και ω-3: Το υπερφυσικό κοκτέιλ ...Φτιάξτε το μόνοι σας !!!



Το βότανο λουίζα, σε συνδυασμό με τα ω-3 λιπαρά οξέα, ενισχύει τη μνήμη και χαρίζει πνευματική διαύγεια.
Η λουίζα είναι γνωστή κυρίως για τη συμβολή της στο αδυνάτισμα και τη βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Πώς μας ωφελεί;



Θεωρείται βότανο εξαιρετικά αποτελεσματικό στο αδυνάτισμα, επειδή έχει την ιδιότητα να λιώνει το λίπος, ενώ παράλληλα καταπολεμά την κυτταρίτιδα.
Καταπραΰνει το στομάχι και το πεπτικό σύστημα, γι’ αυτό και ενδείκνυται σε περιπτώσεις δυσπεψίας, φουσκώματος, κολικού του στομάχου και εντερικών διαταραχών.
Έχει αντιπυρετική δράση, ενώ θεωρείται αποτελεσματικό σε περίπτωση διάρροιας ή αιμορραγίας.
Συγκαταλέγεται στα τονωτικά βότανα, αλλά ταυτόχρονα έχει την ιδιότητα να προσφέρει έναν ήρεμο ύπνο, διώχνοντας την ένταση και το στρες.
Συστήνεται σε περιπτώσεις κακοσμίας του στόματος.
Είναι γνωστό για τη διουρητική του δράση, γι’ αυτό και συνιστάται σε περιπτώσεις που ο οργανισμός έχει την τάση να δημιουργεί πέτρες στα νεφρά (νεφρολιθιάσεις).

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έγχυμα λουίζας για τον καθαρισμό του προσώπου μας.
Με τη μορφή ελαίου συμβάλλει στην επούλωση των πληγών.
Έχει παρατηρηθεί ότι ανακουφίζει από ημικρανίες, νευρικούς πόνους και πόνους στα αφτιά.
Χρησιμοποιείται για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Μπορεί η φύση να δώσει απάντηση σε διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε σήμερα;

Για παράδειγμα, η λουίζα, το γνωστό βότανο με την επιστημονική ονομασία lemon verbena, βελτιώνει την ικανότητα μάθησης και απομνημόνευσης και κατ' επέκταση την πνευματική μας απόδοση.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Nutrition έδειξε πως το συγκεκριμένο φυτό περιέχει το φλαβονοειδές λουτεολίνη.

Πρόκειται για μια ουσία με ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό ως αντιοξειδωτικό με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις,
αντιασθματικές και αντιαλλεργικές ιδιότητες.

Όπως αποδείχτηκε, η λουτεολίνη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της φλεγμονής στον εγκέφαλο μέχρι 70%, γεγονός που προλαμβάνει τον εκφυλισμό των κυττάρων, ανωμαλία που ευθύνεται για την εξασθένηση λειτουργιών του εγκεφάλου όπως η προσοχή και η επίγνωση.

Φτιάξτε μόνοι σας
Αντι-στρές ρόφημα
Βράζουμε 1 φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα περίπου 5 φύλλα λουίζας. Αφήνουμε το μείγμα για 4-5΄ και έπειτα το σουρώνουμε. Για πιο γλυκιά γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κουταλιά μέλι. Για την καταπολέμηση της αϋπνίας, εμπλουτίζουμε το ρόφημα και με 1-2 κουταλάκια λεβάντα. Πίνουμε μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα.

Σπιτικό αναψυκτικό
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 μέρος νερό μαζί με 2 μέρη ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα για 4-5΄, μέχρι να γίνει δηλαδή σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1/2 μέρος φρέσκα φύλλα λουίζας (από τη γλάστρα μας) και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια, σουρώνουμε το μείγμα και το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο δοχείο, το οποίο φυλάσσουμε στο ψυγείο. Κάθε φορά που σερβίρουμε, αραιώνουμε με λίγη σόδα ή τόνικ και μερικά παγάκια.

Επουλωτική συνταγή
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της λουίζας σε ένα βαμβάκι και το τοποθετούμε πάνω σε πληγές ή μώλωπες που θέλουμε να υποχωρήσουν γρήγορα. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές την ημέρα.

Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας
Σε 100 ml κρέμα βάσης, προσθέτουμε 1 κουταλάκι βάμμα λουίζας και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λουίζας. Το μείγμα διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 6 μήνες (ο χρόνος ζωής εξαρτάται από την κρέμα βάσης που έχουμε επιλέξει). Εναλλακτικά, μπορούμε να ζητήσουμε από τον φαρμακοποιό να μας φτιάξει την κρέμα.

Αδυνατιστικό ρόφημα
Σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, προσθέτουμε 1 κουταλάκι αποξηραμένη λουίζα ή 3-4 φύλλα φρέσκια λουίζα και αφήνουμε το μείγμα για 4-5΄. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και πίνουμε. Προσοχή, όμως! Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τού ότι όσο μεγαλύτερη ποσότητα καταναλώνουμε, τόσο γρηγορότερα θα αδυνατίσουμε. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα για περίοδο περίπου ενός μήνα. Κατόπιν, καλό είναι να διακόψουμε για ένα χρονικό διάστημα (περίπου 2 εβδομάδων) και να συνεχίσουμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λουίζα σε μορφή βάμματος. Συστήνονται 30 σταγόνες (διαλυμένες σε ένα ποτήρι νερό), τρεις φορές την ημέρα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
https://therapeftis.blogspot.com/2018/06/3.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια