Αποκάλυψη Ιγνατίου: Τι είπε ο Ζάεφ στον Τσίπρα για το Ιλιντεν Ο λαγός του Ίλιντεν και το Γκόρνα Μακεντόνια που έρχεται;







Σε αποκαλύψεις για την ονομασία «Δημοκρατία του Ιλιντεν» που έπεσε στο τραπέζι κατά την συζήτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάφεν, προβαίνει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.



Οπως γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του hellasjournal.com, ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να είπε στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, ότι η συγκεκριμένη ονομασία θα περνούσε άνετα από την σκοπιανή Βουλή καθώς όπως εκτιμούσε, αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης θα το υπερψήφιζαν, ενώ σύμφωνα ήταν και τα αλβανόφωνα κόμματα, «τα οποία είχαν ενημερώσει σχετικά την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες».


Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, στο θέμα της Συνταγματικής αλλαγής που έχει θέσει ως προαπαιτούμενο η ελληνική πλευρά, ο κ. Ζάεφ φέρεται
να υποσχέθηκε ότι θα έκανε αλλαγές σε 120 και πλέον σημεία του σκοπιανού συντάγματος, καθώς και την αλλαγή των παραγράφων 3 και 49.

Σύμφωνα με την διπλωματική πηγή που επικαλείται ο κ. Ιγνατίου, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν δέχθηκε την πρόταση του κ. Ζάεφ, αλλά συμφώνησε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

«Λαγός» το «Ιλιντεν»;

Στο μεταξύ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η ονομασία “Μακεδονία του Ίλιντεν” στην ουσία, έπαιξε το ρόλο του «λαγού» για να δεχθούμε πιο ανώδυνα το Gorna Macedonia.

Οι πιο καχύποπτοι κάνουν λόγω για “τέχνασμα”, σύμφωνα με το militaire.gr. Υπενθυμίζουν
το “παράδειγμα” Τσίπρα που απαντώντας σε ερώτηση Σκοπιανής δημοσιογράφου της είχε πει πως “σ΄ ένα χρόνο θα λέγεστε “Gorna Macedonia” και λένε πως δεν αποκλείεται αυτή να ΄ναι η συμφωνημένη εδώ και καιρό ονομασία.

https://hellas-now.com/apokalypsi-ignatioy-ti-eipe-o-zaef-ston-tsipra-gia-to-ilinten-o-lagos-toy-ilinten-kai-to-gkorna-makentonia-poy-erchetai/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια