"Ο Τσίπρας που έλεγε πως ζει στο νοίκι όχι μόνο έχει σπίτι αλλά το αγόρασε μέσω πλειστηριασμού!"


Παραίτηση- "βόμβα" Χιώτη από το Βήμα- Τι απαντά το Μαξίμου στα σχόλια για το σπίτι του Α. Τσίπρα

"Χιονοστιβάδα"

αντιδράσεων προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του δημοσιογράφου στο "Βήμα ΦΜ" Βασίλη Χιώτη ότι "ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δε μένει στο νοίκι, αλλά αγόρασε σπίτι από πλειστηριασμό, ενώ έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη".

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το οικονομικό έτος 2012, όπου εμφανίζει εισοδήματα ύψους 69.324,93. Από τα εισοδήματα που προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση οι 28.065,19 ευρώ είναι το φορολογητέο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα 38.799,74 είναι αφορολόγητα. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης έσοδα ύψους 2.460 ευρώ από άλλες πηγές. Δηλώνει επίσης τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα.
Το συνολικό ποσό που έχει ανέρχεται στα 6.999,42 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης στην πλήρη ιδιοκτησία του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών μέτρων που απέκτησε το 1996, δηλαδή πριν από 20 χρόνια, το οποίο σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμουμ «πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας Τσέγκου το 2013, όπου ισχυρίζεται πως μένει στο νοίκι:




Χιώτης: "Ο Τσίπρας απέκτησε το σπίτι μέσω πλειστηριασμού"

Ο δημοσιογράφος του "Βήματος" Βασίλης Χιώτης πήρε αφορμή από το Πόθεν Έσχες του Τσίπρα και άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επικαλούμενος τις δηλώσεις Τσίπρα το 2013 στην εκπομπή του Αυτιά, για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι "απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά "αγόρασε το σπίτι από πλειστηριασμό, ενώ το 2012 έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή του στο "Βήμα ΦΜ". Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο δημοσιογράφος "το σπίτι το αγόρασε, όταν το έχασε ένας επιχειρηματίας, λόγω χρεών, ο οποίος αυτοκτόνησε κιόλας, για να περιέλθει
στη συνέχεια το σπίτι σε κάποια τράπεζα και να το αποκτήσει ο Τσίπρας μέσω πλειστηριασμού".

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή ο Βασίλης Χιώτης:

"Όχι απλώς δεν είναι στο νοίκι, αλλά όπως κάναμε και ένα ρεπορτάζ χθες μετά από τηλεφώνημα που δεχτήκαμε, ο Τσίπρας πώς αγόρασε το σπίτι; Από πλειστηριασμό. Την ώρα που έλεγε, εκτός του ότι δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ, έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Το ψάχνουμε το πότε το αγόρασε, πάντως το 2012 το είχε στην κατοχή του γιατί το δηλώνει στο πόθεν έσχες. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις ότι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;".

Ακούστε το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα από 09.30 έως 12.30 του παρακάτω βίντεο:

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΕΒΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

"Οργίλης" αντίδραση Μαξίμου! «Λάσπη και αλητεία- Το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου στις κατηγορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε μένει στο νοίκι, με πηγές της κυβέρνησης να αναφέρουν ότι «ο πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο και πως το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στη δήλωση πόθεν έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους». Αναφέρουν ακόμη ότι «πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία», τονίζουν και σημειώνουν πως «η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής». «Αυτά», καταλήγουν με νόημα.

Παραίτηση Χιώτη μετά τον "ορυμαγδό" αντιδράσεων(;)

Μετά από όλα τα παραπάνω και την έκταση, που έλαβε το θέμα, φαίνεται πως οδήγησε τον διευθυντή του "Βήμα ΦΜ" να υποβάλει την παραίτησή του και μένει πλέον να φανεί εάν θα γίνει αποδεκτή, αφού και άλλη φορά στο παρελθόν έχει υποβάλει την παραίτησή του στη διοίκηση του ΔΟΛ, που ηγείται ο Σταύρος Ψυχάρης. Βέβαια, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που αναφέρουν πως ο Βασίλης Χιώτης ετοιμάζεται να συνεργαστεί με κυριακάτικη εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας...



O Kατρούγκαλος πήρε την... εκδίκησή του από τον Χιώτη!

Θέση επί του θέματος, έστω και μέσω αιχμηρού σχολίου στο twitter, πήρε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter: «Δεν είναι δα η πρώτη αλητεία…».

Προφανώς ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρεται στην στοχοποίησή του από τον δημοσιογράφο για το ρεπορτάζ του στην εφημερίδα "Το Βήμα" για διορισμούς που δήθεν υποσχόταν με προμήθεια 12%. «Εκτελούσατε συμβόλαιο. Είναι προφανές ότι οι εντολείς σας βρίσκονται στα κόμματα της αντιπολίτευσης», είχε πει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Βασίλη Χιώτη, χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη και συκοφάντη».

«Είναι προφανές από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι ο κ. Χιώτης δεν λειτούργησε μόνος του σε αυτήν την ιστορία. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός του εντολέας αλλά είναι προφανές ότι ο κ. Χιώτης λειτουργεί κατ΄ εντολή και στο πλαίσιο συμβολαίου», είχε επισημάνει ο κ. Κατρούγκαλος.

Μάλιστα, ο Γ. Κατρούγκαλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, με "Το Βήμα" να παραδέχεται αργότερα το λάθος του.

https://thecaller.gr/

http://www.oparlapipas.gr/2018/05/xiotis-o-tsipras-pire-spiti-apo-plistiriasmo.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια