Τα βρηκε ολα ετοιμα στην ζωη του και μισει τους εργαζομενους,το καλυτερο για την Ν.Δ ειναι να το κλεισουν σε ντουλαπα να μην μιλαει ....Τα 88 δευτερόλεπτα του εργασιακού Μεσαίωνα – Δηλώσεις σοκ από Μητσοτάκη



Μέσα σε 88 δευτερόλεπτα ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε ενώπιον των βιομηχάνων στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ τις θέσεις του για τα εργασιακά και συγκεκριμένα για την επαναφορά των συλλογικών



διαπραγματεύσεων και της αύξησης του κατώτατου μισθού, θέματα για τα οποία κλήθηκε να απαντήσει στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων όσο και η αύξηση του κατώτατου μισθού απολελούν πλέον πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν εξασφαλισμένη και τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών και εμπεριέχονται και στο αναπτυξιακό σχέδιο που εγκρίθηκε από το Eurogroup.
Στη σημερινή ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης είπε όσα δεν είπε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή της περασμένης εβδομάδας.
Αναφερόμενος
στο σχέδιο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Τσίπρα – Αχτσιόγλου για επαναφορά των εργασιακών στα προ-κρίσης δεδομένα ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεσμευόμενος μάλιστα προς τους βιομήχανους πως «είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε αυτές οι ρυθμίσεις να αναβιώσουν με τον τρόπο που τις σχεδιάζει η σημερινή Κυβέρνηση».
Ενώ για το ζήτημα του κατώτατου μισθού αρκέστηκε να παραπέμψει αόριστα στο μέλλον τις όποιες αποφάσεις, εφόσον η χώρα γίνει «ισχυρή και ανταγωνιστική στις διεθνείς αγορές».
«Έχουμε κατανοήσει πλήρως τις παρενέργειες που προκαλούσε στην παραγωγικότητα ιδίως της ελληνικής μεταποίησης, αλλά και στη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ο προβληματικός συνδυασμός τριών παραγόντων: Της άνευ προϋποθέσεων επεκτασιμότητας
των συλλογικών συμβάσεων σε όλο το εύρος της οικονομίας, της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και της αρχής της καθολικής υπερίσχυσης των κλαδικών συμβάσεων έναντι των επιχειρησιακών. Αυτό το τρίπτυχο -το ξέρετε καλά- καθιστούσε εξαιρετικά άκαμπτη την αγορά εργασίας» σημείωσε.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε αυτές οι ρυθμίσεις να αναβιώσουν με τον τρόπο που τις σχεδιάζει η σημερινή Κυβέρνηση» πραδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως «αυτές οι παρεμβάσεις δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της Ελλάδος που παράγει, που θέλουμε να είναι ισχυρή και ανταγωνιστική στις διεθνείς αγορές».
«Χωρίς τις ιδεοληψίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και με αυτήν την ατζέντα, που υποστηρίζει τα συμφέροντα της παραγωγικής Ελλάδας, τότε, ναι, μπορούμε και πρέπει να ανοίξουμε και τη συζήτηση για μια λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού» πρόσθεσε.

το διαβάσαμε ΕΔΩ
https://kolakas.blogspot.com/2018/05/88.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια