Αθήνα - Θεσσαλονίκη πιο γρήγορα από ποτέ: Τι αλλάζει στα ταξίδια μας (pics)





ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΕΛΟΣ»



Αθήνα Θεσσαλονίκη | Τρένο: «Πρεμιέρα» κάνει από το Σεπτέμβριο του 2018 το «Ασημένιο Βέλος» (σ.σ. «Frecciargento» στα ιταλικά), η υπερσύγχρονη αμαξοστοιχία που φέρνουν οι Ιταλοί στη χώρα μας και θα ενισχύσει τον ελληνικό σιδηρόδρομο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με ταχύτητες που φτάνουν ως και τα 250 χλμ./ώρα, το «Ασημένιο Βέλος» αναμένεται να σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις εντός της ελληνικής Επικράτειας, αφού πλέον η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα γίνεται μέσα τρεις ώρες και 20 λεπτά.

Υπενθυμίζεται ότι με τις υπάρχουσες αμαξοστοιχίες το συγκεκριμένο ταξίδι πραγματοποιείται σε έξι ώρες.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», της άφιξης του «Ασημένιου Βέλους» στην Ελλάδα αναμένεται να προηγηθεί η ολοκλήρωση του έργου της διπλής ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης τον προσεχή Ιούνιο.

Το υπερσύγχρονο τρένο «ανοίγει» το επενδυτικό πρόγραμμα της ιταλικής Ferrovie στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Άνετο και ξεκούραστο ταξίδι

Το «Ασημένιο Βέλος» παρέχει στο επιβατικό κοινό υψηλές υπηρεσίες άνεσης. Διαθέτει κλιματιζόμενα βαγόνια Α’ και Β’ θέσης με LCD οθόνες, βαγόνι – μπαρ, ενώ διαθέτει θέσεις και τουαλέτες για ΑμεΑ.
Τελικός στόχος: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 2,5 ώρες

Όπως αναφέρει, εξάλλου, η εφημερίδα, εφόσον το 2019 ολοκληρωθούν τα έργα τηλεδιοίκησης και
σηματοδότησης στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, τότε θα είναι δυνατή η μεταφορά στη χώρα μας και της «ναυαρχίδας» των ιταλικών σιδηροδρόμων, του «Κόκκινου Βέλους» (σ.σ. «Frecciarossa στα ιταλικά), το οποίο μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 300 χλμ./ώρα.

Το τρένο αυτό κάνει τη διαδρομή Ρώμη – Μιλάνο (απόσταση 600 χλμ.) σε 2 ώρες και 50 λεπτά. Εφόσον, έρθει το συγκεκριμένο μοντέλο τρένου στην Ελλάδα, τότε θα αλλάξει οριστικά πλέον η εικόνα του σιδηροδρόμου, με το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη να γίνεται πλέον παιχνίδι, με συνολική διάρκεια 2 ώρες και 30 λεπτά.



Το διαβάσαμε από το: Αθήνα - Θεσσαλονίκη πιο γρήγορα από ποτέ: Τι αλλάζει στα ταξίδια μας (pics) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/04/pics_20.html#ixzz5DDSas6KF

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια