Το εμπάργκο είναι υπόθεση όλων! Οδηγίες!



Με μεγάλη μας χαρά είδαμε πριν μερικές εβδομάδες τους κατοίκους του Έβρου να κάνουν μποϊκοτάζ στους Τούρκους, περιορίζοντας σε τεράστιο ποσοστό τις επισκέψεις τους στην Αδριανούπολη και κατ' επέκταση την αγορά τούρκικων προϊόντων.


Το άρθρο αυτό αποτελεί έναν "οδηγό" για να μπορέσει να συμμετέχει στο εμπάργκο ο κάθε Έλληνας, ανεξάρτητα από το μέρος που κατοικεί. Φυσικά, σας προσκαλούμε να αποκλείσετε από τις αγορές σας όχι μόνο τα τούρκικα προϊόντα, αλλά και αυτά με προέλευση από τα Σκόπια, την Αλβανία και φυσικά από την Γερμανία.


Κάθε προϊόν που αγοράζεις, έχει συνήθως στην πίσω πλευρά του έναν κωδικό, το γνωστό και ως "barcode". Πρόκειται για μία σειρά από γραμμές και αριθμούς. Τα νούμερα που βλέπεις και συγκεκριμένα τα τρία πρώτα, "μαρτυρούν" την χώρα προέλευσης του προϊόντος. Για παράδειγμα, ο τριψήφιος κωδικός για τα ελληνικά εμπορεύματα είναι ο "520" και θα τον δεις κάπως έτσι:





Είναι προφανές λοιπόν ότι άπαντες θα πρέπει να προτιμούμε τα προϊόντα των οποίων το barcode ξεκινάει από "520". Ποια είναι όμως τα προϊόντα που πρέπει να αποκλείσουμε από τις αγορές μας; Ιδού.

Το "869" σημαίνει πως το προϊόν προέρχεται από την Τουρκία.
To "531" σημαίνει πως το προϊόν προέρχεται από τα Σκόπια.
To "530" σημαίνει πως το προϊόν προέρχεται από την Αλβανία.
Από το "400" έως το "440" σημαίνει πως το προϊόν προέρχεται από την Γερμανία.

Ως Έλληνες, ειδικά στην εποχή που ζούμε και με τον κάθε είδους πόλεμο που δεχόμαστε από τις παραπάνω χώρες, οφείλουμε να αποστηθίσουμε αυτούς τους κωδικούς και να τους αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι. Και φυσικά, αν είναι δυνατόν να προτιμάμε μόνο προϊόντα με barcode από "520".

Διαδώστε αυτό το άρθρο! Πρέπει να το δει κάθε Έλληνας! Πρέπει να μας γίνει συνήθεια και δεν είναι δύσκολο κάτι τέτοιο!!

https://xaxakaloe.blogspot.gr/2018/04/blog-post_86.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια