Έρευνα ΣΟΚ: Τα «κατορθώματα» της Νέας Τάξης σε αριθμούς




Του Γιώργου Φαρμάκη

Τα πράγματα είναι εύκολα για τους πολίτες της Δύσης. Σε γενικές γραμμές το βιοτικό επίπεδο είναι καλό. Ενώ λοιπόν σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα βασικά, στον Δυτικό κόσμο τα Σούπερ Μάρκετ είναι γεμάτα από τρόφιμα και ποτά.



Όπως διαβάσατε και παραπάνω, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πεινάνε και διψάνε στην κυριολεξία.

Για εμάς είναι αυτονόητα τα εξής:

Αν διψάσουμε θα ανοίξουμε την βρύση και θα τρέξει άφθονο πόσιμο νερό.

Αν πεινάσουμε θα πάμε στο Κρεοπωλείο για παράδειγμα και θα αγοράσουμε κρέας.

Ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης, τα πράγματα δεν είναι όσο άσχημα είναι σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Την ίδια ώρα λοιπόν που η πείνα θερίζει πολλούς ανθρώπους, κάποιοι άλλοι (άνθρωποι) δεν σέβονται το γεγονός ότι έχουν να φάνε και να πιούνε.

Παρακάτω θα διαβάσετε μια έρευνα η οποία έγινε για προπαγανδιστικούς λόγους. Με λίγα λόγια, η παρακάτω έρευνα έγινε ώστε να μας πείσουν οι «ειδικοί» ότι κάνουμε κακό στο περιβάλλον. Δεν θα σταθούμε στο γεγονός της προπαγάνδας αλλά στα στοιχεία που παρουσιάζονται
και μας δείχνουν την «αχαριστία» του σύγχρονου ανθρώπου, η οποία είναι δεδομένη.

Ακολουθεί η έρευνα:

Οι Αμερικανοί πετούν στα σκουπίδια σχεδόν 150.000 τόνους τροφίμων την ημέρα, ή πάνω από 400 γραμμάρια κατά κεφαλήν, υποδεικνύει μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, διευκρινίζοντας ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα προϊόντα που κατασπαταλώνται συχνότερα.
Τα τρόφιμα που καταλήγουν στους κάδους των σκουπιδιών καλλιεργούνται σε σχεδόν το 7% των αμερικανικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ενώ χρησιμοποιούνται δισεκατομμύρια λίτρα νερού για την παραγωγή τους, τονίζει άρθρο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE. Αντιστοιχούν στο 30% των θερμίδων που καταναλώνει καθημερινά κάθε Αμερικανός.
Τα φρούτα και τα λαχανικά αντιπροσωπεύουν το 39% του συνόλου των προϊόντων αυτών, ακολουθούμενα από τα γαλακτοκομικά (17%), το βοδινό (14%) και τα σιτηρά (12%). Ανάμεσα στα προϊόντα που είναι λιγότερο πιθανό να πεταχτούν είναι τα τσιπς και άλλα αλατισμένα σνακ, τα έλαια, τα γλυκά και τα μη αλκοολούχα ποτά.
«Οι δίαιτες καλύτερης ποιότητας βασίζονται σε μεγαλύτερες αναλογίες φρούτων και λαχανικών, που πετιούνται κατά πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τα άλλα τρόφιμα», εξηγεί η Μέρεντιθ Νάιλς, μια από τους συγγραφείς της μελέτης,
βοηθός καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Βερμόντ.
Προσοχή!
Οι Αμερικανοί πετούν στα σκουπίδια σχεδόν 150.000 τόνους τροφίμων την ημέρα, σύμφωνα με την έρευνα που διαβάσατε παραπάνω.
Την ίδια ώρα βλέπουμε αυτές τις εικόνες σε χώρες του Τρίτου κόσμου:
Οι άνθρωποι αυτοί τρώνε χόρτα επειδή δεν έχουν άλλη τροφή, όπως είδατε στο παραπάνω βίντεο.
Για να μην βλέπουμε όμως παραδείγματα πείνας μόνο σε χώρες του Τρίτου κόσμου, ας δούμε εικόνες από τις ΗΠΑ:
Βλέπουμε λοιπόν ότι την στιγμή που πετάγονται 150.000 τόνοι τροφίμων την ημέρα, κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε και όχι μόνο στις υποανάπτυκτες χώρες αλλά και στις ανεπτυγμένες.
Μιλάμε για την απόλυτη αχαριστία αλλά και για την απόλυτη απληστία. Η Νέα Τάξη μας έχει κάνει να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Πόσες φορές την ημέρα σκεφτόμαστε τα δικά μας προβλήματα και πόσες φορές σκεφτόμαστε τα προβλήματα των άλλων;
Ένας από τους λόγους που μας έβαλαν στα Μνημόνια είναι αυτός:
Θέλουν να μας κάνουν να κοιτάμε μόνο τα «σημαντικά» προβλήματα που μας έδωσαν και τίποτε άλλο. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή η Νέα Τάξη που μας έδωσε άφθονα υλικά αγαθά, θα μας τα πάρει ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση όλα πίσω και τότε θα βρεθούμε σε μια πολύ δύσκολη θέση.
el.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια