Επιμένει το ΔΝΤ για μείωση του αφορολογήτου από το 2019





Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο-Χουλιαράκη συνδέοντας, επίσης,

τη συζήτηση για το χρέος με την εφαρμογή των πολιτικών του Μνημονίου
Να μειωθεί η έκπτωση φόρου από τα 1900 € που ισχύει για μισθωτούς συνταξιούχους και αγρότες 1250, ταυτόχρονα με τις περικοπές στις κύριες συντάξεις που θα ισχύσουν 1 Ιανουαρίου 2019, φέρεται να ζήτησε η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , στη συνάντηση που έγινε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος του Σαββάτου στην Ουάσιγκτον μεταξύ των κυρίων Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πόουλ Τόμσεν .

Μετά τη συνάντηση η κύρια Κριστίν Λαγκάρντ
έκανε λόγο σε δήλωσή της για «παραγωγική συζήτηση», προϊδεάζοντας έτσι ότι υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι να έρθει η ώρα των αποφάσεων.

Ωστόσο την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι το Δ.Ν.Τ.

- δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τη συμμετοχή του και θα πρέπει να το πράξει έως τον Ιούνιο το αργότερο.

- ζητάει τα μέτρα λιτότητας επειδή οι προβλέψεις του είναι πιο απαισιόδοξες από εκείνες των ευρωπαϊκών θεσμών. Η ίδια πηγή έλεγε πωςτο ΔΝΤ έχει διαψευστεί επανειλημμένα και προϊδέασε πως το πλεόνασμα του 2017 θα ανακοινωθεί στα 3,7%. Το μπρα ντε φερ με την κυβέρνηση θα κρατήσει έως τον Ιούνιο που θα ανακοινωθούν τα στοιχεία Α' τριμήνου
για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.


- οι αισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ πιέζουν και τους ευρωπαίους για μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στην επίσημη δήλωσή της η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου συνέδεσε, επίσηςη, τη συζήτηση για το χρέος με την εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος καθώς, όπως είπε, «και τα δύο είναι κρίσιμα για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών αλλά και για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ».

Η δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση ήταν η εξής:

«Είχα μια παραγωγική συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του. Συζητήσαμε για τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των συζητήσεων για το χρέος και την επιτάχυνση της εφαρμογής των πολιτικών του προγράμματος, καθώς και τα δύο είναι κρίσιμα για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών αλλά και για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ».
https://www.protothema.gr/economy/article/780856/epimenei-to-dd-gia-meiosi-tou-aforologitou-apo-to-2019/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια