Εφημερίδα προσκείμενη στην ΝΔ ζητά διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, επιτίθεται στον Αμβρόσιο και υπερασπίζεται ακροαριστερούς τρομοκράτες!



Η ημερήσια εφημερίδα «Φιλελεύθερος» είναι κάτι παραπάνω από ένα έντυπο το οποίο πρόσκεινται στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, καθώς ακόμη και ο τίτλος της είναι συνυφασμένος με την πολιτική ιδεολογία του συγκεκριμένου κόμματος, παρά τις «χαμηλές πτήσεις» κυκλοφορίας.



Το χθεσινό φύλλο της Πέμπτης 22 Μαρτίου είναι.. «συλλεκτικό» για τρεις λόγους:
α) Τάσσεται κατά της απόφασης του ΣτΕ για τις αντισυνταγματικές αλλαγές του υπουργείου Παιδείας στο μάθημα των Θρησκευτικών
β) Επιτίθεται με μένος στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο
γ) Παίρνει σαφέστατα θέση υπέρ του διδύμου των καταδικασμένων τρομοκρατών, το οποίο τα «αδέκαστα ΜΜΕ» παρουσιάζουν μόνο με τα μικρά τους ονόματα («Ηριάννα» και «Περικλής»).
Ας γίνουμε, όμως, πιο σαφείς. Η Βίβιαν Ευθυμοπούλου υπό τον τίτλο «Οι δικοί μας αγώνες», αναφερόμενοι στην απόφαση του ΣτΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιαίτερα προοδευτικός για να αισθανθεί άσχημα διαβάζοντας το κείμενο της απόφασης του ΣτΕ με την οποία κρίνει αντισυνταγματικές τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών. Είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί συντηρητικοί συμπολίτες μας ανατρίχιασαν με το ύφος και κυρίως τον πολεμικό τόνο του κειμένου αυτού, άσχετα από την ουσία στο νομικό επίπεδο, την οποία εμείς δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε. Το δε επιχείρημα, ότι η απόφαση αυτή απηχεί τη θέση της πλειοψηφίας των Ελλήνων δεν μας πείθει. […] Το πρόβλημα λοιπόν με το ύφος και τον τόνο στην απόφαση του ΣτΕ είναι ότι διαμορφώνουν (αναπαράγοντας) τη στρεβλή αντίληψη των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους. Το ΣτΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα της Εκκλησίας να φυτρώνει όπου δεν τη σπέρνουν ως κάτι φυσιολογικό, ορθό, συνταγματικό! Και διατυπώνει αυτές τις θέσεις κατακεραυνώνοντας όσους διαφωνούν με το… θέσφατο.
Μας προκαλεί θλίψη ο πρωτογονισμός αυτός».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Γιαννακίδης, ο οποίος σε κείμενο με τίτλο «Φιλελεύθερη παρηγοριά» γράφει, ανάμεσα σε άλλα, και τα εξής: «Όμως είναι εμφανές πως η παρουσία της Εκκλησίας στα κοσμικά, πολιτικά και πολιτειακά πράγματα ορίζεται από την κοινωνική επιταγή. Όταν, λοιπόν, η κοινή γνώμη σταυροκοπιέται, οι ιερείς είναι στις τηλεοπτικές οθόνες και το δικαστήριο αθωώνει έναν μητροπολίτη που κάνει κήρυγμα μίσους, η απόφαση του ΣτΕ κατά των αλλαγών στα Θρησκευτικά θα πρέπει να θεωρείται λογική και αναμενόμενη. Ναι, το ξέρω ότι τα κόμματα εξουσίας δεν συγκρούονται εύκολα με την Εκκλησία. Ωστόσο πρέπει να υπάρχει και ένα σημείο όπου τοποθετούνται κάποια όρια. Ας πούμε το μάθημα των Θρησκευτικών καλό είναι να αλλάξει. Η αποτέφρωση νεκρών έπρεπε ήδη να γίνεται και στη χώρα μας, όπως άλλωστε προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Τα θρησκευτικά σύμβολα δεν έχουν θέση σε δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια. Δεν μιλάμε για τεράστιες ρήξεις, αλλά για μικρά βήματα που καλούν την κοινωνία να ακολουθήσει».
Τα όσα προηγήθηκαν θα μπορούσαν άνετα να είχαν δημοσιευθεί (και) στην φυλλάδα των συντακτών ή την «Αυγή»…

Η Αλίκη Χατζή έχει ένα ολοσέλιδο(!) κείμενο «αφιέρωμα» στον Εθνικό Ιεράρχη Αμβρόσιο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο χωροφύλακας του μίσους»(!), γεγονός που φανερώνει και την ανάλυση «ποιότητα» των όσων συνοδεύουν το κείμενο αυτό. Ο Κώστας Γιαννακίδης παίρνει ξανά την σκυτάλη, για να γράψει ένα μικρό κείμενο σαφέστατα υπερασπιστικό για το δίδυμο τρομοκρατών «Ηριάννας» και «Περικλή», με τον τίτλο «Και αν είναι από την Τούμπα»; Με απλά λόγια, μέσα σε ένα μόλις φύλλο της συγκεκριμένης εφημερίδας έχουμε τέσσερα (!) διαφορετικά κείμενα, τα οποία διαμαρτύρονται για την απόφαση του ΣτΕ, επιτίθενται στην Εκκλησία και ζητούν τον χωρισμό της από το Κράτος, στάζουν «χολή» για τον Αμβρόσιο και υπερασπίζονται καταδικασμένους ακροαριστερούς για τρομοκρατικές πράξεις! Και εις… κατώτερα.
Όσο για τον ενδεχόμενο ισχυρισμό κάποιων ότι δεν μπορεί η ΝΔ να είναι υπεύθυνη για τα όσα γράφει μια φίλα προσκείμενη σ’ αυτήν εφημερίδα, δεν μπορεί να ευσταθεί, από την στιγμή μάλιστα που στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στοιβάζονται ολόκληρες «ντάνες» από φύλλα του «Φιλελεύθερου».
Αυτή είναι η ΝΔ που «θα μας σώσει» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζεται σε ΜΜΕ που χλευάζουν την Εκκλησία, επιτίθενται σε Άξιους Ιεράρχες και υπερασπίζονται ακροαριστερούς τρομοκράτες. Κανένας Έλληνας Πατριώτης μην παρασυρθεί από την πατριδοκαπηλία της ΝΔ. Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εκφράζει πολιτικά τις ευαισθησίες και τις επιθυμίες κάθε Συνειδητοποιημένου Έλληνα Πατριώτη!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
xryshaygh.com
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2018/03/blog-post_857.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια