ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ! ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!






Εκατοντάδες τόνοι τροφίμων από την Τουρκία κατασχέθηκαν. Τα τρόφιμα – δηλητήριο περιέχουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο ουσίες και ...


έχει σημάνει κανονικός συναγερμός στις υπηρεσίες υγείας.

Συναγερμός για εισαγωγές επικίνδυνων για την υγεία νωπών φρούτων και αποξηραμένων φρούτων από την Τουρκία, καθώς περιέχουν βλαβερές για τον άνθρωπο ουσίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» λαχανικά, ξηροί καρποί, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, κατασχέθηκαν, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, αλλά και ουσίες από χημικά επεξεργασίας σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες εντοπίστηκαν στο Τελωνείο Κήπων 62 τόνοι με λεμόνια και 48,5 τόνοι με ρόδια που είχαν υπερβάσεις στο θειώδες άλας και 12 τόνοι φουντούκια και 4 τόνοι φιστίκια με αφλατοξίνες. Τα εμπορεύματα αυτά κατασχέθηκαν στα σύνορα, ενώ πάγιο αίτημα πολλών εγχώριων οργανώσεων είναι οι έλεγχοι να γίνονται σε όλα τα φορτία καθώς αρκετά επικίνδυνα για την δημόσια υγεία εμπορεύματα ξεφεύγουν.


Συνολικά μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχουν κατασχεθεί πάνω από 400 τόνοι. Είναι ενδεικτικό ότι κατασχέθηκαν 110 τόνοι νωπά φρούτα, 260 τόνοι λαχανικά και 30 τόνοι αποξηραμένα φρούτα. Οι υπηρεσίες στον Έβρο είναι σε συναγερμό, καθώς η περιοχή αποτελεί και πύλη της Ευρώπης για τις εξαγωγές της Τουρκίας.

Τοξικές πιπεριές

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούνιο οι βουλγαρικές Αρχές δέσμευσαν 30 φορτία με τουρκικές πιπεριές στις οποίες ανιχνεύτηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε υψηλές συγκεντρώσεις. Οι πιπεριές, οι οποίες θα διοχετεύονταν στην ευρωπαϊκή αγορά, περιείχαν ζιζανιοκτόνο που έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη εδώ και 40 χρόνια.

Στη Γερμανία επίσης, κατασχέθηκαν πιπεριές με καρκινογόνο ουσία, γεγονός που σήμανε γενικό συναγερμό και πλέον ζητείται πλήρης έλεγχος σε όλα τα προϊόντα, καθώς ακόμη και η μικρή υπέρβαση των ποσοτήτων μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.



Πηγή: Newsbomb.gr

indobserver

Το διαβάσαμε από το: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ! ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/03/blog-post_9195.html#ixzz5AIz8NyOv

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια