Παυλόπουλος: Έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και την εθνική μας κυριαρχία





Επανέλαβε ότι τα σύνορα της χώρας μας αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

και καθορίζονται επακριβώς και δίχως ίχνος γκρίζων ζωνών από το Διεθνές ΔίκαιοΜήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι είμαστε πρωτίστως Λαός και Έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, αλλά έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε, ανά πάσα στιγμή και έναντι πάντων, τα σύνορά μας , την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας Κυριαρχία, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στη διάρκεια της ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ανατολικής Μάνης.


Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, ότι τα σύνορα της χώρας μας αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως καθορίζονται επακριβώς και δίχως ίχνος γκρίζων ζωνών από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του και πρόσθεσε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας εγγυώνται ότι η Ελλάδα είναι η Ήρεμη εκείνη Δύναμη, η οποία σέβεται στο ακέραιο την φιλία και την καλή γειτονία, ταυτοχρόνως όμως είναι έτοιμη να εκπληρώσει το χρέος της έναντι του Έθνους των Ελλήνων αλλά και έναντι των λοιπών Λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».



Αναφερόμενος στα διαχρονικά μηνύματα που μεταλαμπαδεύει στις σύγχρονες γενιές η ηρωική Επανάσταση των προγόνων μας στις 17 Μαρτίου 1821, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενότητα υπενθυμίζοντας ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Αντίθετα, υποστήριξε, η διχόνοια και ο διχασμός, όποτε κυριάρχησαν στην εθνική συλλογική μας ζωή, είχαν ως συνέπεια εθνικές καταστροφές.
Παράλληλα, επισήμανε τον εξέχοντα ρόλο της Εκκλησίας σε όλους τους μεγάλους, Εθνικούς και Κοινωνικούς Αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας και πρόσθεσε ότι το παράδειγμα των Ορθόδοξων Ταγών του Έθνους μας, όταν συνέπραξαν με τους Ηρωικούς Οπλαρχηγούς στην Αρεόπολη, στην Καλαμάτα και κυρίως, στην Αγία Λαύρα, βεβαιώνει του «λόγου το ασφαλές».

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος είχε αναφερθεί αναλυτικά στους πρωταγωνιστές και την σημασία της ηρωικής Επανάστασης της 17ης Μαρτίου 1821, σημειώνοντας ότι αποτέλεσε καθοριστικής σημασίας σταθμό στην Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας, κηρύσσοντας τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του Έθνους.

http://www.protothema.gr/politics/article/771004/paulopoulos-ehoume-hreos-na-uperaspizomaste-ta-sunora-mas-kai-tin-ethniki-mas-kuriarhia/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια