Καθαρισμός εγκολπιμάτων του εντέρου μας




Το έντερο θεωρείται ο βασιλιάς των οργάνων και ο Ιπποκράτης είχε πει ότι όλες οι ασθένειες προέρχονται από αυτό.


Οι τοξίνες από τον τρόπο ζωής αλλά και την διατροφή μας δημιουργούν και τα εντερικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικός ο καθαρισμός και η αποτοξίνωση του παχέος εντέρου τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ο μεγαλύτερος δε, εχθρός του εντέρου είναι η δυσκοιλιότητα.

Για να κάνουμε καθαρισμό του παχέος εντέρου μας ,πρώτα θα πρέπει να το προστατεύσουμε από την κολίτιδα ,αυτό για να επιτύχουμε χρησιμοποιούμε για μια τουλάχιστον εβδομάδα το χαμομήλι με την σόδα 3 φορές την ημέρα .

Τρόπος παρασκευής :

Σε μια μεγάλη κούπα του τσαγιού τοποθετούμε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα. Στην συνέχεια βράζουμε ένα κουταλάκι της σούπας χαμομήλι για 3 λεπτά και το σουρώνουμε σιγά σιγά μέσα στην σόδα ,το πίνουμε χλιαρό [αν δεν μπορούμε την γεύση του προσθέτουμε μέλι ]

Μετά τρώμε κάθε ημέρα ένα παστέλι των 70 γρ σουσανιού με μέλι.
Από την πρώτη εβδομάδα θα παρατηρήσουμε οι κενώσεις μας να σκουραίνουν συνεχώς όπως η Πίσα και μετά θα αρχίσουν να επανέρχονται σε φυσιολογικό χρώμα ,τότε θα έχομε κάνει πλήρη καθαρισμό του εντέρου μας . [τρόπος παρασκευής σόδα με χαμομήλι .Τοποθετούμε σε μια μεγάλη κούπα μια κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού και βράζουμε και ένα χαμομήλι για 3 λεπτά και το ρίχνομαι στην σόδα]
Διάρκεια καθαρισμού 3η 4 βδομάδες*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

https://therapeftis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_20.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια