Και «Διπλοθεσίτισα» στο Δημόσιο η νύφη του Αλέξη Τσίπρα




Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η Αικατερίνη Λιάκου, σύζυγος του αδερφού του Αλέξη Τσίπρα
,
σύμφωνα με το διατακτικό απόφασης που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, «από 01/09/2017 αναλαμβάνει καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005».
 



Η κ. Λιάκου «είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά», δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Πετρόπουλος όταν του ετέθη το ερώτημα της «συμπτώσεως» ότι είναι και σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι «επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της».

Η ίδια όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα, για το αν είναι η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού, αρκέστηκε να απαντήσει με ερώτηση, δηλαδή για το «αν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει» και στη συνέχεια όταν η εφημερίδα επικοινώνησε μαζί της εκ νέου δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία ή απέφυγε να δώσει μια καθαρή απάντηση.

Η κ. Λιάκου είναι νύφη (κατά το κοινώς λεγόμενο) του πρωθυπουργού της χώρας και κατέχει παράλληλη θέση στο Δημόσιο. Μία στην υπηρεσία της και μία ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης (σ.σ τα στοιχεία υπάρχουν και δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση).
 

Για τη θέση αυτή το ΠΔ του 2005 δικαιολογεί και επιμίσθιο (επαύξηση μισθού) έως και 30%

https://vimapress.gr/kai-diplothesitisa-sto-dimosio-nyfi-tou-aleksi-tsipra/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια