Στρατιωτική εγκατάσταση σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια φτιάχνει η Άγκυρα «Η Ελλάδα είναι μία μύγα που πάει να τα βάλει με τον γίγαντα Τουρκία» δήλωσε από την πλευρά του ο ανώτατος σύμβουλος του τούρκου προέδρου







Φωτογραφίες που δείχνουν την, σε πλήρη εξέλιξη, κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε παραλία της πόλης Γκιουμουσλούκ στην Αλικαρνασσό και σε «απόσταση αναπνοής» από τα Ίμια, δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα του ο ιστότοπος της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο νησί Τσαβούς, απέναντι από την παραλία, παραμένει τουρκική ακταιωρός.

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, η κατασκευή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων ξεκίνησε μετά από το θερμό επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό και το σκάφος του ελληνικού λιμενικού.



«Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

«Η Ελλάδα είναι μία μύγα που πάει να τα βάλει με τον γίγαντα Τουρκία» δήλωσε από την πλευρά του ο ανώτατος σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, σε τουρκικό κανάλι, συνεχίζοντας τις προκλήσεις.



Με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια επικοινώνησε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

«Κάποιοι πρέπει να θυμηθούν ότι από τις αρχές του 20ου Αιώνα Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπάρχει» ήταν η αιχμηρή δήλωση του Δημήτρη Βίτσα, στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να προειδοποιεί ότι οι νεοοθωμανικές βλέψεις της Άγκυρας δεν αποτελούν καλή εξέλιξη.


Η παραλία Γκιουμουσλούκ και το νησάκι

«Η NΔ έχει σοβαρή στάση στα εθνικά θέματα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρησιμοποιεί για εσωτερική κατανάλωση» σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι τα Ίμια είναι τουρκικά, και η Αθήνα απάντησε ότι η Άγκυρα δεν ξέρει γεωγραφία… Είναι αυτή σοβαρή εξωτερική πολιτική;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.





Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/366872/stratiotiki-egatastasi-se-apostasi-anapnois-apo-ta-imia-ftiahnei-i-agura/#ixzz575DHa9U8
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια