”Όποιος είναι ενάντια στην πατρίδα μας πρέπει να φύγει!”: Ολόκληρη η σοκαριστική συνέντευξη της Ρεμπέκα Σόμμερ






Το Off the Record επικοινώνησε με την Ρεμπέκα Σόμμερ, την Γερμανίδα εθελόντρια για τους πρόσφυγες, η οποία μας παρείχε την αρχική πρωτότυπη συνέντευξή της στο Πολωνικό περιοδικό EuroIslam, διορθωμένη και χωρίς παρερμηνείες.


Δημοσιεύουμε ολόκληρη αυτή την συνέντευξη με την άδεια της ίδιας της Ρεμπέκα Σόμμερ ώστε να σταματήσει μια και καλή κάθε παραφιλολογία ιστότοπων που έχουν είτε καλή πρόθεση, είτε με δήθεν ειδικότητα στα ”fake news”.
Τα ακόλουθα είναι μια τεκμηρίωση μιας συνέντευξης με την Γερμανίδα καλλιτέχνιδα, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των αυτόχθονων λαών και σύμβουλο του ΟΗΕ Ρεμπέκα Σόμμερ, από την Πολωνική ιστοσελίδα EuroIslam από τις 18 Ιανουαρίου 2018. Η Ρεμπέκα υποστήριζε τους μουσουλμάνους “πρόσφυγες” στη Γερμανία και περιγράφει πώς η εμπειρία της την έκανε να αλλάξει σταδιακά το μυαλό της πάνω σε βασικά ζητήματα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μια λάθος μετάφραση, ισχυριζόμενη ότι είπε πως μετακόμισε στην Πολωνία. Αυτό είναι ανακριβές. Eίπε ότι γνωρίζει Γερμανούς που μετακομίζουν στην Πολωνία.
Natalia Osten-Sacken: Ρεμπέκα, έχεις εργαστεί πολλά χρόνια με πρόσφυγες και μετανάστες, είσαι μια πολύ γνωστή ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ήδη πριν από το μεγάλο κύμα μετανάστευσης το 2015, ήσουν γνωστή για το ότι αγωνιζόσουν για απεριόριστη αποδοχή αυτών των ανθρώπων στη Γερμανία. Τι επηρέασε την αλλαγή των απόψεών σου;
Ρεμπέκα Σόμμερ:
Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν έχω αγωνιστεί για «απεριόριστη» εισδοχή μεταναστών, διότι είναι αδύνατο για οποιαδήποτε χώρα να υιοθετεί απείρως. Είμαι ανθρωπίστρια και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα πρώτα χρόνια πίστευα ότι οι άνθρωποι που έρχονται εδώ είναι πραγματικοί πρόσφυγες, χαρούμενη που θα είναι ασφαλείς τώρα και ότι θα δείξουν καλή πίστη προκειμένου να προσαρμοστούν εδώ και να ενσωματωθούν. Αλλά με το χρόνο, ένα δυσάρεστο ξύπνημα ήρθε βήμα προς βήμα. Οι λόγοι γι ‘αυτό ήταν τόσο περίπλοκοι που απλά δεν μπορούσα να το αγνοήσω πια.
”Πίστευα ότι αυτές οι μεσαιωνικές απόψεις θα άλλαζαν με την πάροδο του χρόνου. Έβαλα μεγάλη εμπιστοσύνη στις ελευθεριακές μας, δίκαιες ευρωπαϊκές αξίες και αφελώς πίστευα ότι κάθε άτομο πρέπει να τις χαίρεται και να τις αναλαμβάνει.”
Σίγουρα, ένα από τα κύρια σημεία καμπής, όπως και σε πολλούς από εμάς, ήταν η παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2015 στην Κολωνία. Τότε τελικά έπρεπε να ομολογήσω ότι αυτός ο τύπος συμπεριφοράς περιγράφει τη συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων με τους οποίους έπρεπε να ασχοληθώ στη ζωή μου. Ήταν η στιγμή που είπα στον εαυτό μου: «Ρεμπέκα, τώρα πρέπει να επιβραδύνεις, τουλάχιστον επειδή είσαι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, με την ευθύνη σου σ’ αυτές ως γυναίκα». Έχω προσπαθήσει να δικαιολογήσω αυτά τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς και σκέψης, τον τρόπο τους αντίληψης του κόσμου – που βασίζονται στη θρησκεία τους, το Ισλάμ και τον πολιτισμό τους – για παράδειγμα, με τον τρόπο ότι είναι καινούριοι εδώ. Πίστευα ότι αυτές οι μεσαιωνικές απόψεις θα άλλαζαν με την πάροδο του χρόνου. Έβαλα μεγάλη εμπιστοσύνη στις ελευθεριακές μας, δίκαιες ευρωπαϊκές αξίες και αφελώς πίστευα ότι κάθε άτομο πρέπει να τις χαίρεται και να τις αναλαμβάνει.
Αλλά κοιτώντας πίσω μέσα από τα χρόνια των επαναλαμβανόμενων εμπειριών και τον εαυτό μου στο περιβάλλον της δουλειάς μου ως εθελόντρια, έπρεπε να παραδεχτώ στον εαυτό μου ότι όταν πρόκειται για Μουσουλμάνους πρόσφυγες, που έχουν μεγαλώσει με εντελώς διαφορετικές αξίες, μέσα στις οποίες έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και είναι κατηχημένοι από το Ισλάμ, και δεν έχουν καμία πρόθεση να υιοθετήσουν τις αξίες μας – χειρότερα, μας κοιτάζουν, άπιστοι με υπεροχή και αλαζονεία. Το αποκαλώ “μαντίλα στο κεφάλι”. Και επιπλέον, μετά την άφιξή τους εδώ, πολλοί από αυτούς πέφτουν στα πλοκάμια βασικών Ιμάμηδων, το πολιτικό Ισλάμ (που εισάγεται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν κλπ) που τους ενισχύσει στο φονταμενταλισμό τους, που τους απαγορεύει να αναμιχθούν μαζί μας, τους άπιστους, και τον τρόπο ζωής μας, απαγορεύει την υιοθέτηση της αντίληψής μας για τον κόσμο και τα επιστημονικά μας επιτεύγματα, για το οποίο δυστυχώς το Γερμανικό κράτος δεν έχει πλέον κανέναν έλεγχο.

Ένα επιπλέον παράδειγμα, το οποίο με βοήθησε να ανοίξω τα μάτια μου, συνέβη το 2016, όταν έμαθα την αλήθεια για μια συγκεκριμένη ομάδα προσφύγων, τους οποίους φρόντιζα για πολύ καιρό. Είχαν γίνει φίλοι μου στο μεταξύ, τους βοήθησα κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ασύλου, ασχολήθηκα με τα επίσημα θέματα τους, τους βρήκα διαμερίσματα, έπιπλα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρούχα, μαθήματα, δουλειές, υποτροφίες και πέρασα αμέτρητες δωρεάν ώρες του ιδιωτικού μου χρόνου σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, σε κάποιο σημείο παρατήρησα ότι αυτοί οι άνθρωποι παίζουν μαζί μου ένα βρώμικο παιχνίδι, δηλαδή, χρησιμοποιούν σε μένα taqqiya (πρακτική κατά την οποία κρύβεις τη θρησκεία σου). Μου είπαν ψέματα αυτοί οι άνθρωποι, κάτι που με απογοήτευσε πολύ. Εγώ η ίδια, προειδοποιούμουν συνεχώς κατά αυτής της μουσουλμανικής παραπλανητικής στρατηγικής, από ανθρώπους από αραβικές χώρες και Κούρδους που δεν έφυγαν μόνο από τις πολεμικές ζώνες, αλλά έπρεπε να φύγουν από τους μουσουλμάνους. Ωστόσο, δεν ήθελα να τους ακούσω. Και ξαφνικά, αποδείχτηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τα πάντα που έτρωγαν μαζί μου, έπιναν, χόρευαν, γελούσαν, δεν προσεύχονταν, δεν πήγαιναν στο τζαμί, δεν τηρούσαν το Ραμαζάνι, χλεύαζαν τη θρησκεία και τους βαθιά θρησκευόμενους ανθρώπους, αυτοί, ενώ έτρωγαν το φαγητό μου και καθόντουσαν στον κήπο μου, δεν μιλάνε για μένα παρά ως “μια ηλίθια Γερμανίδα πόρνη”.
”Αυτοί οι άνθρωποι που έτρωγαν μαζί μου, έπιναν, χόρευαν, γελούσαν, δεν προσεύχονταν, δεν πήγαιναν στο τζαμί … – ενώ έτρωγαν το φαγητό μου και καθόντουσαν στον κήπο μου, δεν μιλάνε για μένα παρά ως “μια ηλίθια Γερμανίδα πόρνη”.
Αυτό όχι μόνο με πλήγωσε πολύ, γιατί ήμουν η βοήθειά τους, ο φίλος τους, η αδελφή τους και η μητέρα τους, και τους εμπιστευόμουν πραγματικά, αλλά και ένας επιπλέον λόγος για να ξυπνήσω. Ήταν το πραγματικό μου παράδειγμα επιτυχούς ενσωμάτωσης και φιλίας μεταξύ ανθρώπων με δυτικές απόψεις και ανθρώπων από την αραβο-μουσουλμανική κουλτούρα. Τους βοηθούσα, τους προστάτευα, την υποστήριζα και τους πρόσφερα μια αληθινή φιλία. Τους δέχτηκα με ανοιχτές αγκάλες στη Γερμανία και γι ‘αυτό πήρα ασέβεια με τα λόγια και τις πράξεις τους ως το “ευχαριστώ”.
Στο μεταξύ, έχω δημιουργήσει τα αρχεία όλων των περιπτώσεων στις οποίες έχω εργαστεί και παρακολουθώ την πρόοδο των παρόντων και πρώην προστατευόμενων μου, πολύ πιο κριτικά και με ακρίβεια. Παρακολουθώ επίσης περιπτώσεις άλλων εθελοντών. Δυστυχώς, λόγω παρόμοιων εμπειριών, όπως η δική μου, πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τη δουλειά τους και οι νέοι που ξεκινούν είναι τόσο αφελείς όσο ήμουν εγώ κάποτε. Αλλά σε αντίθεση με ό, τι λένε τα ΜΜΕ, δεν υπάρχουν τόσο πολλοί πρόθυμοι εθελοντές, και άλλοι που ήταν όσο και εγώ απλά άρχισαν να βγάζουν λεφτά από αυτό. Από αυτούς δεν θα ακούσετε για απογοήτευση, δεν θα ήταν προς το συμφέρον τους.

Και τι προέκυψε από την παρακολούθηση της πορείας των μεταναστών;
Πολλοί ακόμα δεν εργάζονται και μετά βίας μιλούν Γερμανικά. Μένουν στις ομάδες τους, έχουν λίγους, αν όχι καθόλου, Γερμανούς φίλους. Άλλοι στράφηκαν στο έγκλημα. Ή έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί. Ή αργότερα έρχεται στο φως ότι ήταν μαχητές της ISIS ή της Αλ Νούσρα, ομάδες τις οποίες εξακολουθούν να θαυμάζουν. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις, δουλεύουν, μιλούν Γερμανικά, αλλά η λεγόμενη “μαντίλα μέσα στο κεφάλι”, η αντίληψη του εαυτού ως μουσουλμάνου, ως κάτι καλύτερο, αυτή η απερίγραπτη υπεροψία προς εμάς, παραμένει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παρόλα αυτά. Έκτοτε, έχασα όλη τη δέσμευσή μου και την προθυμία μου να προχωρήσω εθελοντικά με εκείνους τους μουσουλμάνους που υποστηρίζουν προφανώς την πατριαρχικότητα.
Τώρα αναγνωρίζω πώς λειτουργούν. Αν και συνεχίζω με τις ανοικτές υποθέσεις, δέχομαι μόνο νέες περιπτώσεις στις οποίες, κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για πραγματικούς πρόσφυγες που έχουν λόγο να έλθουν σε ένα κοσμικό κράτος όπου οι γυναίκες και οι άνδρες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, όπου τρώμε χοιρινό κρέας, όπου θα μπορούσαν ακόμη να κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνοί στην παραλία. Αυτή η ελευθερία είναι πολύ πολύτιμη και πολύ εύθραυστη, αν σκεφτούμε πόσοι άνθρωποι φτάνουν ξαφνικά εδώ, με την ”μαντίλα τους στο κεφάλι” και μόνο από τους αριθμούς τους όλα αλλάζουν εδώ. Το βλέπουμε τώρα. Γίναμε πολύ προσεκτικοί και εξαιρετικά δύσπιστοι. Πιστεύω ότι όσοι πραγματικά δεν χρειάζονται άσυλο μαζί μας πρέπει να αναζητήσουν άσυλο ή να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στις μουσουλμανικές χώρες, αντί να προσπαθήσουν να επιβάλλουν τις μεσαιωνικές αξίες τους πάνω μας και με την πάροδο του χρόνου να μας βλάψουν όλους.
”Μια γυναίκα δεν έχει ανθρώπινη αξία, θεωρείται ως σεξουαλικό αντικείμενο και όχι ως σύντροφος. Είναι εργάτρια και μηχανή αναπαραγωγής. Αυτή είναι η δουλειά της ως μια καλή μουσουλμάνα γυναίκα.”
Γι ‘αυτό βοηθάω κυρίως τις γυναίκες και τις θρησκευτικές μειονότητες που έπρεπε να ξεφύγουν από τις μουσουλμανικές χώρες: πολιτικοί πρόσφυγες, δημοσιογράφοι, μουσουλμάνοι που έχουν παραιτηθεί από την πίστη τους και κατά συνέπεια διώκονται. Και όπως είπα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη να βοηθάω γυναίκες. Αυτές είναι εκείνες που, λόγω της οικονομικής ανεξαρτησίας τους στη Γερμανία, μπορούν να χωρίσουν με τους συζύγους τους. Ήταν παντρεμένες αναγκαστικά με αυτούς τους άνδρες και θα έπρεπε να ξοδέψουν ολόκληρη τη ζωή τους να βάζουν το χαμόγελο στα πρόσωπά τους και να υπηρετούν τον άνθρωπο που μισούν εσωτερικά.
Σε ένα μουσουλμανικό γάμο, έχουμε πολλή βία και βιασμό. Μια γυναίκα δεν έχει ανθρώπινη αξία, θεωρείται ως σεξουαλικό αντικείμενο και όχι ως σύντροφος. Είναι εργάτρια και μηχανή αναπαραγωγής. Αυτή είναι η δουλειά της ως μια καλή μουσουλμάνα γυναίκα. Όπως οι περισσότεροι μουσουλμάνοι δεν μας σέβονται, δεν σέβονται τις δικές τους γυναίκες. Όχι όλα, γνωρίζω καλά ζευγάρια, αλλά τα περισσότερα από αυτά. Αυτό ισχύει και για τους μουσουλμάνους με Γερμανική υπηκοότητα. Το Ισλάμ δίνει αυτό το δικαίωμα. Αυτός είναι ο λόγος που προειδοποιώ γι ‘αυτό τώρα. Είδα, άκουσα, έζησα αρκετά. Έχω τα γεγονότα μου.
Χρησιμοποίησες τη λέξη taqqiya. Πώς την καταλαβαίνεις και πώς την συνάντησες;
Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν τη λέξη taqqiya * και οι άνθρωποι που προσπαθούν να προειδοποιήσουν ενάντια σε αυτή τη μορφή θρησκευτικής δικαιολογημένης συμπεριφοράς χαρακτηρίζονται αμέσως ως ρατσιστές, έστω και αν προέρχονται από τις ίδιες περιοχές και πολιτιστικούς κύκλους με τους μετανάστες, τους οποίους ονομάζουμε πρόσφυγες. Το Taqqiya σημαίνει “εξαπάτηση”. Το Taqqiya [αρχικά υποτίθεται ότι προστατεύει τους μουσουλμάνους από τη δίωξη – εκδότης του Euroislam], δίνει στους μουσουλμάνους την άδεια να είναι ανειλικρινείς εμάς, τους μη μουσουλμάνους, αν αυτό προστατεύει το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους. Υπάρχουν διάφορες μορφές ψεμάτων που επιτρέπονται κάτω από ορισμένες συνθήκες στις σχέσεις με μη μουσουλμάνους, και η taqqiya είναι η πιο γνωστή. Πρόκειται για περιπτώσεις όπως η υποστήριξη ισλαμικών συμφερόντων ή μεμονωμένων μουσουλμανικών εθνών (π.χ. μουσουλμανική κοινότητα π.χ.), όταν μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη ενός άπιστου μέσω ψεμάτων – που τον καθιστά αδύναμο – για να τον νικήσουν με αυτό τον τρόπο.
”Χάρη στην ύπαρξη της taqqiya οι μουσουλμάνοι είναι ελεύθεροι από κάθε ευθύνη απέναντι στον άπιστο – αυτή είναι η προειδοποίησή μου για τις γυναίκες που τους αντιμετωπίζουν! Αλλά και ειδικά για τους πολιτικούς μας που συνάπτουν συμφωνίες με τις ισλαμικές οργανώσεις – κανένας όρκος, ακόμη και στο όνομα του Αλλάχ, δεν έχει σημασία εξαιτίας της taqqiya, διότι ο Αλλάχ έχει ήδη απελευθερώσει τους πιστούς του από όρκους έναντι σε απίστους.”
Η υπονόμευση της εμπιστοσύνης είναι προγραμματισμένη εδώ. Οι μουσουλμάνοι μπορούν να εξαπατήσουν και να πουν ψέμματα σε έναν άπιστο, δεν είναι ηθικά κολάσιμο αν αυτή η τακτική θα φέρει κάποιο κέρδος που θα βοηθήσει αυτόν και τον ”Ummah”. Δεν χρειάζεται να ντρέπεται για αυτό. Προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη από τον άπιστο, μπορούν να προσποιηθούν φιλία ή αγάπη, αρκεί να μην το αισθάνονται στην καρδιά τους. Χάρη στην ύπαρξη της taqqiya οι μουσουλμάνοι είναι ελεύθεροι από κάθε ευθύνη απέναντι στον άπιστο – αυτή είναι η προειδοποίησή μου για τις γυναίκες που τους αντιμετωπίζουν! Αλλά και ειδικά για τους πολιτικούς μας που συνάπτουν συμφωνίες με τις ισλαμικές οργανώσεις – κανένας όρκος, ακόμη και στο όνομα του Αλλάχ, δεν έχει σημασία εξαιτίας της taqqiya, διότι ο Αλλάχ
έχει ήδη απελευθερώσει τους πιστούς του από όρκους έναντι σε απίστους. Η μόνη προϋπόθεση: ο ψεύτης πρέπει να πιστεύει βαθιά στο Κοράνι και στον Αλλάχ. Η Taqqiya επιτρέπει σε έναν μουσουλμάνο να δρα σαν να μην ήταν μουσουλμάνος. Μπορεί να πει και να κάνει τα πάντα όσο χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός ατόμου. Ή μιας χώρας. Τώρα σκεφτείτε με ποιά θρησκευτική ιδεολογία έχουμε να κάνουμε!
Η Taqqiya, νομίζω, προέρχεται από τον Σιιτισμό, αλλά χρησιμοποιείται επίσης (ακόμα και αν το αρνούνται) από Σουνίτες και επιτρέπει ακόμη και το φαγητό χαράμ (ακάθαρτα) πιάτα ή να προσποιείσαι ότι είσαι άθεος. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι η αλήθεια για τους μη μουσουλμάνους δεν θεωρείται καταδικαστέα στις μουσουλμανικές χώρες. Και ένας τέτοιος αφελής Γερμανός εθελοντής έρχεται σε επαφή με έναν πολιτισμό που παρεξηγεί εντελώς. Μετά από κάποιο καιρό, παρατηρείς όμως, ότι πολλοί πρόσφυγες σε χειραγωγούν για να λάβουν ειδικά πολύ αφοσίωση και βοήθεια από σένα, και πάνω απ’ όλα κρύβουν πόσο θεμελιωδώς θρησκευόμενοι είναι στην πραγματικότητα και πόσο πολύ απορρίπτουν το σύστημα αξιών μας, και την κοινωνία μας.
Αυτές είναι παρόμοιες ιστορίες: ότι σπούδασαν ιατρική, δίκαιο ή υπολογιστές, ότι οι γονείς τους είναι νεκροί, και ότι τα μικρότερα αδέρφια τους στην Τουρκία πεθαίνουν από την πείνα στο δρόμο και πρέπει να τους βοηθήσουμε να τους φέρουν εδώ ή ακόμα και ότι ολόκληρη η οικογένεια πέθανε στον πόλεμο. Και πρέπει να βοηθήσουμε αυτόν τον άνθρωπο – που παρουσιάζει τον εαυτό του ως κοσμικό και μέτρια σύγχρονο – για να φέρει την αγαπημένη του σύζυγο (που θα ζούσε εδώ εξίσου ελεύθερη με εμάς) και τα παιδιά. Και σύντομα, θεία, θείοι και γονείς εμφανίζονται ξαφνικά στη Γερμανία και ξαφνικά υπάρχει ολόκληρη η αποθανούσα οικογένεια 15 ατόμων και διαθέτει τρία διαμερίσματα. Ένας νεότερος αδερφός καταφθάνει ο οποίος, σε αντίθεση με ό, τι έχετε ακούσει, δεν είναι καθόλου ανυπεράσπιστος, αλλά ήταν μαχητής της Αλ Νούσρα, οι γονείς του δεν είναι καθόλου νεκροί, ζουν με ασφάλεια στην Τουρκία και ο μεγαλύτερος αδελφός δεν είναι μετριοπαθής μουσουλμάνος. Ή μπορεί να μάθετε ότι έχουν αγοράσει το δίπλωμά τους. Ή ότι η οικογένεια είναι φτωχή, αλλά ζούσαν σε ασφαλή περιοχή στη Συρία και ήρθαν σε μας για μια καλύτερη ζωή. Ή σου ζητά αυτός ο φερόμενος μετριοπαθής μουσουλμάνος, αφού φέρει με επιτυχία την οικογένειά του, για να τον βοηθήσεις να φέρει την επόμενη σύζυγό του και τα παιδιά του. Αυτή η γυναίκα, που παρουσιάζεται ως αγαπημένη και μοντέρνα, φτάνει εντελώς καλυμμένη,
σύμφωνα με τις αναφορές της, είναι βαθιά δυστυχισμένη, επειδή την χτυπάει και της τα απαγορεύει όλα γιατί είναι ένας ιδιαίτερα βαθιά πιστός μουσουλμάνος. Από αυτό έμαθα ότι στα μάτια των Μουσουλμάνων, η χρήση της αφέλειας κάποιου, τον οποίο βλέπουν ως πιο αδύναμο, δεν είναι κακία.
”Γνωρίζω πολλές μεμονωμένες εξαιρέσεις, αλλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα”
Σε αυτή την κουλτούρα, αυτό που μετράει είναι η δύναμη και αν βοηθήσετε κάποιον ακριβώς έτσι, από καλή καρδιά, δεν ταιριάζει στην κατανόηση τους για τον κόσμο. Είστε απλά ανόητοι γι ‘αυτούς, πράγμα που σημαίνει αδύναμοι. Και έτσι μας αντιλαμβάνονται – ως ανόητους, μια πίπτουσα κοινωνία αδύναμων. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό γιατί δεν συμπίπτει με τις μεταρρυθμισμένες, φωτισμένες, χριστιανο-ανθρωπιστικές αξίες μας, στις οποίες βασίζεται η κουλτούρα μας. Φυσικά, γνωρίζω πολλές μεμονωμένες εξαιρέσεις, αλλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Θεωρώ σημαντικό αντιμετωπίζοντας τους μουσουλμάνους να είμαστε ανοιχτοί σε όλους, είμαι ακόμα ανοιχτή και έχω μουσουλμάνους φίλους. Ωστόσο, αν υπάρχουν διαφορές στη συμπεριφορά τους ή σε αυτά που λένε, συνιστώ προσοχή λόγω της taqqiya.
Έχεις επίσης εργαστεί σε καταφύγια προσφύγων. Τι έπιασε την προσοχή σου;
Εκεί, πολλοί εκπρόσωποι πολλών περιοχών, πολιτισμών και θρησκειών συναντώνται, κυρίως μουσουλμάνων αντρών, και δίπλα τους άνθρωποι που καταπιέζονται από μουσουλμάνους, βιάστηκαν, βασανίστηκαν, ολόκληρα χωριά δολοφονήθηκαν. Υπάρχουν πολλά καυτά σημεία. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, υπάρχει τουλάχιστον μια περιφρονητική μεταχείριση των μη πιστών – απίστων – από μουσουλμάνους. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία των καταφυγίων. Πολλοί από αυτούς φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι ένα είδος «υπεράνθρωπων» και όλοι οι μη μουσουλμάνοι υπόκεινται σ’ αυτούς. Σε ένα μικρό χώρο οι συγκρούσεις αυτές είναι έντονες. Για παράδειγμα, υπάρχουν καταστάσεις όπου «άπιστοι» δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται μαζίζ τους ταυτόχρονα στην κουζίνα ή στα πλυντήρια και εκδιώκονται αλαζονικά και ακόμη και επιθετικά.
Φυσικά, όπως πάντα, έχουμε αντίθετες καταστάσεις όταν γυναίκες από διαφορετικές θρησκευτικές και γλωσσικές ομάδες γίνονται φίλες μεταξύ τους στην κουζίνα, για να μην είναι μόνες με τους άνδρες στην κοινόχρηστη κουζίνα. Οι καταστάσεις παρενόχλησης των γυναικών από τους μουσουλμάνους άνδρες επαναλαμβάνονται, μερικές φορές παρενοχλούνται οι ελεύθερες μουσουλμάνες γυναίκες και έχουμε περιπτώσεις όπου επιτρέπεται η προστασία με ρίζες Τούρκικες, Αραβικές και Μουσουλμάνων Ρομά. Εδώ έχουμε και πάλι αυτό το φαινόμενο – οι μουσουλμάνοι ενάντια στους “άλλους”, ανεξαρτήτως από ποιά χώρα έρχονται.
Από την εμπειρία μου, έχω κι εγώ την περίπτωση πρόσφυγα της Ερυθραίας, παρενοχλημένου από την ασφάλεια. Έπρεπε να το αναφέρουμε στην αστυνομία, αλλά τίποτα δεν έγινε γι ‘αυτό.
”Η σεξουαλική παρενόχληση εθελοντών συμβαίνει συνεχώς, αλλά κανένας μας δεν ανέφερε ποτέ μια υπόθεση στην αστυνομία γιατί κανένας από μας δεν ήθελε να θεωρηθεί ως αντίπαλος των προσφύγων και να προκαλέσει προβλήματα για το κέντρο.”
Ανέφερες την παρενόχληση των εθελοντών. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες στον Τύπο. Γιατί;
Η σεξουαλική παρενόχληση εθελοντών συμβαίνει συνεχώς,
αλλά κανένας μας δεν ανέφερε ποτέ μια υπόθεση στην αστυνομία γιατί κανένας από μας δεν ήθελε να θεωρηθεί ως αντίπαλος των προσφύγων και να προκαλέσει προβλήματα για το κέντρο. Στην περίπτωση αυτή, ο ίδιος μηχανισμός που δούλεψε για μένα δουλεύει γι’ αυτούς – συνεχής αιτιολόγηση: είναι νέος, δεν έχει ιδέα πώς να συμπεριφέρεται, δεν καταλαβαίνει την κουλτούρα μας. Και έτσι δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά, χωρίς να την συνδέει κανείς με την αίσθηση υπεροχής που στους άντρες αυτούς έχει ενσταλαχθεί από το Ισλάμ απέναντι στους απίστους και τις γυναίκες. Και ειδικά για τις δυτικές “πόρνες”, επειδή προέρχονται από τις πατρίδες τους αναζητώντας αυτήν την ιδέα των Ευρωπαίων γυναικών. Στην ομάδα μου, η παρενόχληση επαναλαμβανόταν ειδικά απέναντι σε εθελόντριες που διδάσκουν τους πρόσφυγες Γερμανικά και έχουν επαφή με έναν συγκεκριμένο πρόσφυγα αρκετές φορές τη βδομάδα.
Για παράδειγμα, αφού μια εθελόντρια πέρασε τρεις μήνες διδάσκοντας Γερμανικά σε έναν Σύριο δύο φορές την εβδομάδα, ήταν πεπεισμένη ότι όλα πάνε καλά και ότι απλώς προσπαθούσε να είναι ευγενικός και αποδέχτηκε την πρόσκληση για ένα γεύμα μαζί. Απλώς σκέφτεται ότι θέλει να την ευχαριστήσει για τη βοήθεια και εκείνος σκέφτεται ότι η “πόρνη” θέλει σεξουαλική συνάντηση. Αυτές οι γυναίκες δεν συνειδητοποιούν ότι θεωρούνται από τους άνδρες αυτού του πολιτισμικού κύκλου ως άπιστες, ανήθικες και πάντοτε σεξουαλικά υποταγμένες στον άνδρα, επειδή αρχικά οι πρόσφυγες φαίνονται πολύ ωραίοι, ευγενικοί και με καλούς τρόπους – δηλαδή ασκούν την προαναφερθείσα taqqiya. Και τότε υπήρξε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη όταν ένας φιλικός – μέχρι τώρα – μετανάστης την έσυρε από τα μαλλιά της στο μπάνιο την στιγμή που ήθελε να πει αντίο (με την υψηλότερη πιθανότητα – να τη βιάσει, μια σημείωση με την άδεια της Ρεμπέκα). Και ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν μπορεί να καταλάβει ότι εκείνη θέλει να φύγει τώρα, διότι γιατί η «πόρνη» έρχεται μόνη στο δωμάτιό του;
”Και τότε υπήρξε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη όταν ένας φιλικός – μέχρι τώρα – μετανάστης την έσυρε από τα μαλλιά της στο μπάνιο την στιγμή που ήθελε να πει αντίο (με την υψηλότερη πιθανότητα – να τη βιάσει, μια σημείωση με την άδεια της Ρεμπέκα). Και ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν μπορεί να καταλάβει ότι εκείνη θέλει να φύγει τώρα, διότι γιατί η «πόρνη» έρχεται μόνη στο δωμάτιό του;”
Πώς θα μπορούσες να περιγράψεις τη στάση των μεταναστών στις γυναίκες και τα κατανοητά ανθρώπινα δικαιώματα;
Εάν ερωτηθούν οι μετανάστες για τη στάση τους απέναντι στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ισότητα, η προσωπική ελευθερία και η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, περίπου το 75% των γύρω μου θα παραδεχόταν ότι διαφωνούν μαζί τους.
Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχώ πολύ όταν βλέπω ότι όλο και περισσότερες Γερμανίδες κορίτσια και γυναίκες μπαίνουν σε σχέσεις με μετανάστες. Δεν καταλαβαίνουν τον πολιτισμό τους και δεν έχουν ιδέα τι λένε οι μετανάστες γι ‘αυτές μεταξύ τους. Αυτές [τα κορίτσια] δεν γνωρίζουν ότι πολλοί από αυτούς έχουν ήδη συζύγους στη χώρα καταγωγής τους που θα προσέλθουν στο πλαίσιο της οικογενειακής επανένωσης. Ή ότι η ξαδέλφη με την οποία ο γάμος του ήταν κανονισμένος περιμένει μόνο την άδεια για να εισέλθει στη Γερμανία. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή οι περισσότεροι νεαροί μετανάστες δεν δείχνουν ποτέ τη θρησκευτικότητά τους: πίνουν και τρώνε γερμανικά πιάτα εκμεταλλευόμενοι όλες τις πτυχές και τις απολαύσεις μιας τέτοιας σχέσης. Και τότε αυτές οι γυναίκες πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους είναι μοναδικός και ότι όλες οι ιστορίες που ακούει είναι αναληθείς.
Ακόμα κι αν είναι σχετικά μετριοπαθείς, που ενσωματώνονται και παντρεύονται Γερμανίδες ή άλλες γυναίκες, φοβάμαι ότι η μισαλλοδοξία τους αρχίζει με τις κόρες τους. Στο τέλος, σχεδόν όλοι θέλουν να έχουν μια υποταγής μουσουλμάνα γυναίκα, φυσικά, το καλύτερο με μια μαντίλα, και που δεν φορά αποκαλυπτικό ρουχισμό, που είναι η υπηρέτρια του, γεννά παιδιά, που δεν λέει “όχι” σε αυτόν, που δεν έχει άνδρες φίλους, που μπορεί να δεχθεί εντολές, που δεν εγκαταλείπει το σπίτι χωρίς άδεια και που τον υπακούει από κάθε άποψη. Σε αυτούς τους γάμους, δεν πρόκειται για αγάπη. Η αγάπη ανήκει στη μητέρα και στην οικογένεια. Η γυναίκα είναι πάντοτε υποδεέστερη. Είναι ένα αντικείμενο με συγκεκριμένες εργασίες. Οι δυτικές γυναίκες είναι στρώματα και τραμπολίνο και στο τέλος εξακολουθούν να υποβάλλονται σε κακομεταχείριση. Για τον λόγο ακριβώς ότι είναι “πόρνες”, δεν είναι καλό υλικό για μια σύζυγο. Αν, ωστόσο, μια τέτοια γυναίκα θέλει να χωρίσει με έναν τέτοιο άνδρα, μπορεί να συμβεί να δολοφονηθεί γι ‘αυτό. Ακριβώς όπως πρόσφατα στην Kandel. Ή θα κάνουν οτιδήποτε για να βλάψουν το καλό όνομα της. Και εδώ πάντα λέω – οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Γνωρίζω κι αυτούς. Προς το παρόν. Θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Ποιά είναι η αναλογία φύλου και το επίπεδο εκπαίδευσης μεταξύ αυτής της νέας μετανάστευσης; Έχουμε ακούσει για γυναίκες και παιδιά που έφυγαν από τον πόλεμο και ειδικευμένους υψηλής μόρφωσης.
Η συντριπτική πλειονότητα των λεγόμενων προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι πριν από το 2015, είναι άνδρες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουμε ήδη πολλές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και σε αυτή τη βάση το λόμπι των προσφύγων δημιουργεί μύθους για οικογένειες, γυναίκες και παιδιά που καταφεύγουν στη Γερμανία από βόμβες. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς μου, μέχρι το 2015, ήταν σχεδόν αποκλειστικά νέοι άντρες. Τους βοηθούσα, σε μερικές περιπτώσεις βοηθώ ακόμα, να φέρουν τους συγγενείς τους στη Γερμανία και γνωρίζω ότι τέτοιες διαδικασίες εκτελούνται εντατικά συνεχώς. Όλες οι συζύγοι που εισήλθαν είναι ήδη έγκυες ή γέννησαν στη Γερμανία.
Όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης των Σύριων προσφύγων, που αποτελούν το κύριο μέρος των μουσουλμάνων προσφύγων που ήρθαν σε εμάς από το 2012, δυστυχώς πρέπει να ομολογήσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κατάλληλη εκπαίδευση καθόλου. Γνωρίζω ότι στην αρχή ο Τύπος ανέφερε ότι είναι άριστα εκπαιδευμένοι άνθρωποι και ειδικοί σε διάφορους τομείς, αλλά απλώς δεν είναι αλήθεια. Εγώ η ίδια διέδιδα τέτοιες πληροφορίες, επειδή απλώς πίστευα τι μου είπαν οι μετανάστες. Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι πληροφορίες επαναλήφθηκαν από όλους, αλλά λίγοι δημοσιογράφοι έχουν δει ποτέ αυτούς τους μετανάστες. Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν πραγματικά κάποια εκπαίδευση, συχνά δεν είναι συμβατοί με το σύστημά μας και πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.
Οι περισσότεροι, όπως οι νέοι, πρέπει να μάθουν κάτι άλλο, να τελειώσουν το σχολείο. Μερικοί σπουδάζουν κιόλας. Κοστίζει εκατομμύρια.
”Οι περισσότεροι Σύριοι δεν θα είναι σε θέση να στηρίξουν την οικογένειά τους. Άνθρωποι από τη Σομαλία, από τη Νιγηρία, είναι επίσης ένα πολύ δύσκολο θέμα όταν πρόκειται για την εκπαίδευση. Προστίθεται σε αυτό το γεγονός ότι πολλοί είναι εξαιρετικά επιθετικοί, θρησκευόμενοι φονταμενταλιστές.”
Σε πολλές περιπτώσεις, βλέπω ότι Οι περισσότεροι Σύριοι δεν θα είναι σε θέση να στηρίξουν την οικογένειά τους. Άνθρωποι από τη Σομαλία, από τη Νιγηρία, είναι επίσης ένα πολύ δύσκολο θέμα όταν πρόκειται για την εκπαίδευση. Προστίθεται σε αυτό το γεγονός ότι πολλοί είναι εξαιρετικά επιθετικοί, θρησκευόμενοι φονταμενταλιστές. Πρόσφυγες από την Ερυθραία: η πλειονότητα είναι φιλικοί χριστιανοί, αλλά μεταξύ τους υπάρχουν και μουσουλμάνοι. Οι άνθρωποι από την Ερυθραία, ωστόσο, είναι και πάλι αρκετά διαφορετικοί από όσους προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Από την εμπειρία μου, έχουν σχεδόν πάντα ανεπαρκή εκπαίδευση και μαθαίνουν εξαιρετικά αργά Γερμανικά. Γνωρίζω περιπτώσεις όπου, μετά από τρία χρόνια, δεν γνωρίζουν ακόμα Γερμανικά, παρά τα πολλά μαθήματα για τα οποία πληρώνουμε όλοι. Από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν – το ίδιο πράγμα. Φρόντισα τους πρόσφυγες που έπρεπε να αρχίσουν με το ΑΒΓ. Οι περισσότεροι ζουν στην κοινωνική πρόνοια και φοβάμαι ότι θα παραμείνει έτσι. Ακόμη και αν κάποιος έρχεται ως γιατρός ή οδοντίατρος από τη Μέση Ανατολή, οι σπουδές εκεί είναι τόσο διαφορετικές από τις δικές μας που θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να μπορέσουν να εργαστούν εδώ.
Φυσικά υπάρχουν και πολλές θετικές εξαιρέσεις. Ο Σύριος φίλος μου ολοκλήρωσε τα μαθήματα και εργάζεται στην ασφάλιση συντάξεων. Ο φαρμακοποιός έχει βρει δουλειά. Ένας άλλος άνοιξε ένα εστιατόριο. Ένας μορφωμένος μουσουλμάνος αρχιτέκτονας από την Ερυθραία βρήκε μια δουλειά σε ένα γραφείο σχεδιασμού. Υπάρχουν επίσης πρόσφυγες που δεν επικεντρώνονται στην εκπαίδευση, μόνο μετά την ολοκλήρωση υποχρεωτικών γερμανικών μαθημάτων αναζητούν εργασία για να κερδίσουν χρήματα. Ως σεκιούριτι σε ένα κέντρο προσφύγων ή βοήθεια στα Lidl. Άλλοι περνούν την άδεια οδήγησης και εργάζονται ως οδηγοί. Η προστατευόμενη μου [γυναίκα], Σύρια ειδικός πληροφορικής, βρήκε πολύ σύντομα δουλειά, κερδίζοντας σήμερα 3.000 ευρώ. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι άθεη, αποκόπηκε εντελώς από τους άλλους, θρησκευτικούς [μουσουλμάνους] μετανάστες. Επειδή, όπως λέει, έχει υποφέρει ολόκληρη τη ζωή της ως σύγχρονη γυναίκα που σκέφτεται ανεξάρτητα σκέψης κάτω από το ζυγό του Ισλάμ και σύμφωνα με αυτήν, “όλοι οι θρησκευόμενοι μουσουλμάνοι είναι ίδιοι”.
”Η προστατευόμενη μου [γυναίκα], Σύρια ειδικός πληροφορικής, βρήκε πολύ σύντομα δουλειά, κερδίζοντας σήμερα 3.000 ευρώ. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι άθεη, αποκόπηκε εντελώς από τους άλλους, θρησκευτικούς [μουσουλμάνους] μετανάστες. Επειδή, όπως λέει, έχει υποφέρει ολόκληρη τη ζωή της ως σύγχρονη γυναίκα που σκέφτεται ανεξάρτητα σκέψης κάτω από το ζυγό του Ισλάμ και σύμφωνα με αυτήν, “όλοι οι θρησκευόμενοι μουσουλμάνοι είναι ίδιοι”.
Έχω ακούσει ότι η εισροή νέων μεταναστών από τις μουσουλμανικές χώρες αποτελεί επίσης απειλή για τους φιλελεύθερους μουσουλμάνους που ζουν εδώ;
Έχουμε ιδιαίτερα πολλές γυναίκες στη Γερμανία με Αραβικό, Κουρδικό και Τουρκικό υπόβαθρο, που προέρχονται από μουσουλμανικές οικογένειες που έχουν ζήσει πολλά χρόνια εδώ, γυναίκες που έχουν αγωνιστεί με επιτυχία για το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση στις μουσουλμανικές οικογενειακές τους δομές. Έχω φίλες και γνωστές που έχουν δραπετεύσει από φόνους τιμής και ζουν με διαφορετική ταυτότητα και έχουν δραπετεύσει από την οικογένεια που θα τις δολοφονούσε. Εδώ, στη Γερμανία, σκεφτείτε το! Είναι μορφωμένες, είναι γιατροί, καλλιτέχνιδες, δασκάλες, κοινωνικοί λειτουργοί, καθηγήτριες, και δεν καλύπτουν τα μαλλιά τους. Ζουν με τους φίλους τους χωρίς να παντρευτούν. Και απολαμβάνουν την ελευθερία που είναι φυσιολογική στη χώρα μας. Και μου λένε ότι στην περιοχή όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, και τώρα πολλοί μετανάστες από τις αραβικές χώρες εξακολουθούν να φτάνουν, η ελευθερία τους περιορίζεται και πάλι. Αν αυτοί οι θεμελιώδεις μουσουλμάνοι αναγνωρίσουν σ’ αυτές μια γυναίκα από τον πολιτιστικό τους κύκλο, την προσεγγίζουν συνεχώς επιθετικά, επικρίνοντας την ενδυμασία της ως υπερβολικά δυτική και μάλιστα την απειλούν. Επίσης, οι γυναίκες-πρόσφυγες συμπεριφέρονται έτσι και τις υποδεικνύουν να φορούν μαντίλα και φόρεμα “σεμνό”.
”Το πανεπιστήμιο του Αμβούργου πρόσφατα έπρεπε να δημιουργήσει έναν κανόνα δέκα σημείων σχετικά με την προσωπική και θρησκευτική ελευθερία, επειδή οι μουσουλμάνοι άνδρες φοιτητές επιτίθονταν τρομακτικά σε μουσουλμάνες γυναίκες που δεν φορούσαν μαντίλες, κάτι που διατάραξε τη λειτουργία όλου του πανεπιστημίου.”
Από την άλλη πλευρά, ως κράτος, πληρώνουμε συχνά υπερβολικά πολλά για αυτά τα οφέλη στους ίδιους ανθρώπους [ανταμείβοντας τους] για την έλλειψη ενσωμάτωσης τους, και παρακολουθούμε αβοήθητοι καθώς οι ενσωματωμένοι απειλούνται και τους επιτίθενται. Έχουμε επίσης μια σαφή παλινδρόμηση – πολλές από αυτές τις γυναίκες που ζουν εδώ πολύ καιρό, φοράνε σήμερα τις μαντίλες τους ξανά. Επιπλέον, το ποσοστό των φόνων τιμής πέφτει συνεχώς – ας θυμηθούμε ότι σε αυτή την κουλτούρα μια γυναίκα είναι ιδιοκτησία ενός άνδρα. Οι ανησυχητικές καταστάσεις συγκλόνισαν πρόσφατα το πανεπιστήμιο στο Αμβούργο: το σχολείο έπρεπε να δημιουργήσει έναν κανόνα δέκα σημείων σχετικά με την προσωπική και θρησκευτική ελευθερία στις αρχές Οκτωβρίου, επειδή οι μουσουλμάνοι άνδρες φοιτητές επιτίθονταν τρομακτικά σε μουσουλμάνες γυναίκες που δεν φορούσαν μαντίλες, κάτι που διατάραξε τη λειτουργία όλου του πανεπιστημίου. Εντωμεταξύ, άλλες μορφές επιθετικότητας – όπως αιτήσεις για αφαίρεση χοιρινού κρέατος από την καφετέρια ή χωριστές αίθουσες προσευχής για διαφορετικά φύλα, γίνονται επίσης καθημερινά.
”Το πολιτικό Ισλάμ στη Γερμανία προσπαθεί σκληρά να βάλει το πόδι στην πόρτα ακόμη πιο βαθιά”
Πάνω απ ‘όλα, το πολιτικό Ισλάμ στη Γερμανία προσπαθεί σκληρά, όπως λένε, να βάλει το πόδι στην πόρτα ακόμη πιο βαθιά. Οι μουσουλμάνοι προσπαθούν συνεχώς να απεικονίζονται ως θύματα, παραπονούνται ότι προσβάλλονται ή υφίστανται διακρίσεις, ότι η Δύση φταίει για όλα, οδηγώντας τελικά όλους να τα παρατήσουν. Πάνω απ ‘όλα, οι πολιτικοί μας. Αυτό οφείλεται σε μια ψευδή κατανόηση της ανεκτικότητας και της πεποίθησής τους ότι κανείς δεν θα πρέπει να αισθάνεται διωγμένος στη Γερμανία. Ωστόσο, προφανώς κανείς δεν παρατηρεί ότι εδώ είναι που οι δικές μας αξίες αρχίζουν να υφίστανται διακρίσεις και εμείς διακρινόμαστε από μουσουλμάνους. Με κάνει έξαλλη. Λυπάμαι για τους Γερμανούς, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Έχουμε καλές προθέσεις, αλλά αυτό που θερίζουμε είναι η απώλεια όλων των αγαθών που οι γιαγιάδες μας πάλεψαν τόσο σκληρά για να αποκτήσουν.
Έχω ακούσει από την Seyran Ates από το Φιλελεύθερο Τζαμί του Βερολίνου ότι οι εξαναγκαστικοί γάμοι είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στη Γερμανία.
Λατρεύω τη Seyran Ates, είναι μια υπέροχη και θαρραλέα γυναίκα. Ναι, με την απότομη αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων από την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, έχουμε όλο και περισσότερους εξαναγκαστικούς γάμους και ακόμη και το εμπόριο κοριτσιών και παιδιών. Έχουμε ήδη αναφέρει τέτοιες περιπτώσεις στην αστυνομία, αλλά η αστυνομία και τα γραφεία έχουν ένα σκληρό δίλημμα με τέτοια θέματα, υπήρχαν ακόμη και δικαιολογίες ότι “αυτό είναι μέρος του πολιτισμού τους”. Έτσι ξαφνικά έχουμε δύο νομικά συστήματα που λειτουργούν σε μία χώρα! Μερικές φορές το πρόβλημα είναι επίσης το γεγονός ότι ένα τέτοιο κορίτσι δεν θέλει να εγκαταλείψει τον σύζυγό της επειδή δεν ξέρει τίποτα άλλο παρά τον πολιτισμό στον οποίο ανατράφηκε. Αυτό εννούν τα κυβερνητικά γραφεία όταν δηλώνουν: ”Έτσι είναι εκεί”.
”Το γεγονός ότι κορίτσια αγοράζονται και πωλούνται είναι πραγματικό. Ζουν ως σεξουαλικές σκλάβες και εργάτριες σκλάβες, πάντα ελεγχόμενες και στερημένες από την ελευθερία τους. Σε μια περίπτωση που μου ήταν γνωστή, το κορίτσι αγοράστηκε για 8.000 ευρώ.”
Ωστόσο, το γεγονός ότι κορίτσια αγοράζονται και πωλούνται είναι πραγματικό. Ζουν ως σεξουαλικές σκλάβες και εργάτριες σκλάβες, πάντα ελεγχόμενες και στερημένες από την ελευθερία τους. Σε μια περίπτωση που μου ήταν γνωστή, το κορίτσι αγοράστηκε για 8.000 ευρώ. Μια άλλη – ένα παιδί Ρομά από την Πολωνία – απήχθη. Και παρόλα αυτά έχουμε τέτοιους – για μένα ήδη εγκληματίες – πολιτικούς, οι οποίοι ζητούν να μην ακυρώνονται οι γάμοι ανηλίκων, επειδή δεν είναι προς όφελος των συζύγων. Αυτή είναι η απάντησή τους στο αυξανόμενο πρόβλημα μας, το οποίο προέκυψε επίσης από μια εισροή ισλαμικών προσφύγων, πολλοί από τους οποίους έχουν παντρευτεί μόνοι τους στις πατρίδες τους και που έρχονται ήδη ως σύζυγοι. Απαιτώ τον διαχωρισμό τέτοιων γάμων, η κοπέλα πρέπει πρώτα να έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί ελεύθερα, να πάει στο σχολείο και όταν είναι 18 ετών, μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να ζήσει με τον σύζυγό της ή όχι.
Στη Γερμανία, σύμφωνα με το νόμο, κανείς δεν μπορεί να το αναγκάσει. Έχουμε επίσης μια περίπτωση Πακιστανού που βίασε ένα κορίτσι έξι ετών και του δόθηκε προσωρινή ποινή λόγω του “πολιτισμικού του υπόβαθρου”. Το επόμενο πρόβλημα είναι η βία στους γάμους. Ένα τυπικό ανέκδοτο, το οποίο θα ήθελα να πω, είναι αυτό: οι νεοφερμένοι με σύζυγο και παιδιά προειδοποιούνται από άλλους να μην κτυπήσουν τη γυναίκα και τα παιδιά τους μπροστά στους Γερμανούς, γιατί απαγορεύεται εδώ. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται στην ομάδα τους; Ένας άντρας από το Αφγανιστάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην αστυνομία από τη σύζυγό του επειδή την είχε βιάσει πολλές φορές, δεν καταδικάστηκε σε φυλάκιση “γιατί δεν γνώριζε ότι ήταν βιασμός”.
Το Ισλάμ επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά, με άλλα λόγια, η σύζυγος πρέπει να κοιμάται μαζί του εκτός αν έχει την περίοδο της ή είναι άρρωστη. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν μπορεί να αρνηθεί. Και υπάρχουν, στο Κοράνι, τμήματα στα οποία επιτρέπεται ο ξυλοδαρμός των ανυπάκουων γυναικών. Ο δικαστής αναφέρεται στην απόφαση αυτή ως ελαφρυντική περίσταση. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι δικαστές, με τέτοια ψευδή ανοχή, υπονομεύουν το νομικό μας σύστημα. Φαίνεται ότι έχουμε όλο και περισσότερα διπλά πρότυπα. Τα δικαστήρια εδώ είναι μάλλον αριστερά. Πολλοί δικαστές είναι υπέρ των μεταναστών και υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι μετανάστες και οι Γερμανοί με μεταναστευτικό υπόβαθρο λαμβάνουν ένα «πολιτιστικό και θρησκευτικό μπόνους» και ευνοούνται. Μεταξύ αυτών είναι και γυναίκες δικαστές και τις θεωρώ ιδιαίτερα κακές – γυναίκες που είναι εναντίον γυναικών. Σε μια περίπτωση, μια γυναίκα δικαστής έψαχνε λόγους που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τον Τούρκο βιαστή.
”Τα δικαστήρια εδώ είναι μάλλον αριστερά. Πολλοί δικαστές είναι υπέρ των μεταναστών και υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι μετανάστες και οι Γερμανοί με μεταναστευτικό υπόβαθρο λαμβάνουν ένα «πολιτιστικό και θρησκευτικό μπόνους» και ευνοούνται. Μεταξύ αυτών είναι και γυναίκες δικαστές και τις θεωρώ ιδιαίτερα κακές – γυναίκες που είναι εναντίον γυναικών.”
Ο βιαστής έμπηξε το κεφάλι της γυναίκας ανάμεσα στις βαθμίδες του κρεβατιού και την βίαζε βίαια επί ώρες. Η ιατρική εξέταση έδειξε σαφώς ακραία βία: η γυναίκα δεν μπορούσε να περπατήσει για σχεδόν δύο εβδομάδες και το σώμα της ήταν καλυμμένο με μώλωπες. Αλλά ο αποφασιστικός παράγοντας για το τέλος αυτής της υπόθεσης ήταν το ερώτημα του δικαστή που απευθύνθηκε στο θύμα μάρτυρα: «Είναι δυνατόν ο κατηγορούμενος να νόμιζε ότι το θύμα έδωσε συγκατάθεση;». «Είναι δυνατόν» – απάντησε ο μάρτυρας. Δεν μπόρεσε να πει εάν, με τη νοοτροπία του Τουρκικού πολιτιστικού κύκλου της, αυτό το γεγονός, το οποίο αντιλήφθηκε από το θύμα ως βιασμό, θεωρήθηκε από αυτόν μόνο ως το λεγόμενο “άγριο σεξ”. Ο δράστης αθωώθηκε. Ο εισαγγελέας παραδέχτηκε ότι πρέπει να ήταν ένα μεγάλο χτύπημα για το θύμα, αλλά η καταδίκη δεν ήταν δυνατή επειδή δεν αποδείχθηκε σκόπιμη πράξη. Οι βιασμοί δεν οδηγούν σε αυστηρές ποινές στα γερμανικά δικαστήρια. Ειδικά όταν οι δράστες είναι μετανάστες. Ως εκ τούτου, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό για τα αποκαλούμενα μπόνους μετανάστευσης για περιπτώσεις βιασμού και άλλων σοβαρών εγκλημάτων. Σιγά σιγά, οι κανονισμοί μας παύουν να λειτουργούν. Το επόμενο πρόβλημα είναι η πολυγαμία. Και εδώ, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πολιτικοί ζητούν να επιτραπεί.
Τι γίνεται με το έγκλημα;
Έχουμε πραγματικά σοβαρά προβλήματα. Μπορώ μόνο να μιλήσω για την περιοχή μου, όπου ζω, και πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης. Στο Αμβούργο και στην περιοχή Schleswig-Holstein, έχουμε μια αραβική φατρία που κλονίζει τη γύρω περιοχή. Στο Βερολίνο, έχουμε μια φατρία από το Λίβανο, η οποία σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες σε μόλις 20 χρόνια έχει φθάσει σε 1000 άτομα και η οποία κυρίως, αλλά όχι μόνο, ασχολείται με τη διακίνηση ναρκωτικών. Παράλληλο δίκαιο αναπτύχθηκε, όπου το νομικό μας σύστημα δεν φτάνει πια, φαίνεται ότι όλοι τους φοβούνται: δικαστές, δικηγόροι, αστυνομία, η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο.
Η δικαστής Kirsten Heisig δολοφονήθηκε, κατά την άποψή μου, επειδή προσπαθούσε να το πολεμήσει. Επί του παρόντος, είναι η τρίτη γενιά συμμοριών του Βερολίνου. Για τους Βερολινέζους είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι. Έχουν μια κουλτούρα μίσους και περιφρόνησης – και γι ‘αυτό διαπράττουν τα εγκλήματά τους ψυχρά και χωρίς συναισθήματα. Δεν έχουν ενδοιασμούς και είναι βάναυσοι, το οποίο πάλι μπορεί να περιοριστεί σε μια μουσουλμανική θρησκευτική ιδεολογία, αλλά – αυτό που είναι δίκαιο να προστεθεί εδώ – απορρίπτεται από πολλούς πιο μετριοπαθείς μουσουλμάνους σε αυτή τη μορφή.
Οι πρόσφυγες στρατολογούνται από φατρίες. Ήδη το 2012, οι γραμμές των αυτοκινήτων μπροστά στα καταφύγια προσφύγων έπεσαν προσοχής, οι άνθρωποι αναρωτήθηκαν ποιοί ήταν αυτοί οι συγγενείς, που θα τους έπαιρναν και θα μιλούσαν με μερικούς από αυτούς. Σύντομα οι εθελοντές και οι κοινωνικοί λειτουργοί συνειδητοποίησαν ότι αυτοί δεν ήταν συγγενείς, αλλά Λιβανέζοι, που στρατολογούσαν νέους πρόσφυγες για να κάνουν βρωμοδουλειά. Έχουν καταστήματα παντού όπου ξεπλένουν βρώμικα χρήματα: αρτοποιεία, πιτσαρίες, κομμωτήρια, γωνιακά καταστήματα, αίθουσες παιχνιδιών, μπαρ shisha, όπου πρόσφυγες εργάζονται παράνομα και χρησιμοποιούνται ως μεταφορείς παράδοσης ναρκωτικών. Υπήρξε ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση – οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να λαμβάνουν κοινωνική βοήθεια, εξαπατούν το σύστημά μας και επιτρέπουμε να εξαπατηθούμε. Λέω ακόμα: ναι, ο μουσουλμανικός κόσμος γελάει με μας! Αν τα κοιτάξετε όλα έτσι, είμαστε πραγματικά τρελοί!
”Έστειλα εκατοντάδες επιστολές στον Τύπο: χωρίς αποτέλεσμα.”
Έχουμε επίσης φυλές από τα Βαλκάνια. Πολλοί συνεχίζουν να επιστρέφουν ως αιτούντες άσυλο, συλλέγουν χρήματα από το κράτος, πολλοί απλώς μένουν. Οι δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν παραποίηση διαβατηρίων, διακίνηση σεξουαλικών σκλάβων και εκφοβισμό. Μεταξύ τους κορίτσια ηλικίας 12 ετών, που πωλούνται ως καταναγκαστικές σύζυγοι. Πολλές από αυτές τις φυλές διαπράττουν βιασμό, εκβιασμό και παράγουν παιδική πορνογραφία. Φρόντιζα μια 14χρονη από τη Σερβία, ο οποίος βιάστηκε επανειλημμένα από αρκετούς ενήλικες και μαγνητοσκοπούνταν ταυτόχρονα. Αυτή η ταινία τρέχει στο διαδίκτυο! Την ήξερα ήδη ως 10χρονο κορίτσι και ήταν ένα τρομερό χτύπημα για μένα. Και γνωρίζω και άλλες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Έστειλα εκατοντάδες επιστολές στον Τύπο: χωρίς αποτέλεσμα. Η αστυνομία επίσης δεν ήξερε πώς να προσεγγίσει αυτό το πρόβλημα. Έμαθα ότι τέτοια κορίτσια, χωρίς εξωτερική υποστήριξη ή χωρίς οικογένεια που τους υποστηρίζει και τους βοηθά, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση.
”Θεωρώ ότι οι Σομαλοί πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι λόγω του θρησκευτικού τους φονταμενταλισμού και της πολιτιστικής τους ριζωμένης περιφρόνησης για τις γυναίκες.”
Επιπλέον, οι μετανάστες συνθέτουν ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έρχονται σε σύγκρουση με το νόμο. Θεωρώ ότι οι Σομαλοί πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι λόγω του θρησκευτικού τους φονταμενταλισμού και της πολιτιστικής τους ριζωμένης περιφρόνησης για τις γυναίκες.
Έχω ακούσει ότι η κατάσταση στα γερμανικά σχολεία είναι αρκετά δραματική. Τι μπορείτε να πείτε γι ‘αυτό;
Όπως δείχνει η τελευταία έρευνα, η οποία αφορά μαθητές της τέταρτης τάξης στις πόλεις, πάνω από το 50% έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο και το επίπεδο διδασκαλίας έχει μειωθεί τόσο δραματικά που – σύμφωνα με την έρευνα – βρίσκεται στο επίπεδο μιας αναπτυσσόμενης χώρας. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι τα παιδιά από μουσουλμανικές οικογένειες, που αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ανάμεσα στα παιδιά με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Όπως έχω ήδη αναφέρει, πρόκειται για μια κουλτούρα βίας, και η δυναμική τους για επιθετικότητα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε αντίθεση με τις γερμανικές οικογένειες, τα παιδιά αυτά εμφανίζονται συχνά με σωματικές τιμωρίες και ξυλοδαρμό από τον πατέρα ή τον μεγαλύτερο αδερφό, όπως βλέπω και ακούω, ανήκουν στην καθημερινή ζωή. Αυτό κάνει τα παιδιά αυτά πολύ επιθετικά – λύνουν τα προβλήματα με βία. Και δείχνουν τυπικές συμπεριφορές αγέλης. Τα παιδιά που εμφανίζονται διαφορετικά, που είναι από πολιτισμούς στους οποίους συζητούν, στους οποίους τα παιδιά μαθαίνουν την ελευθερία της πίστης και της ανοχής – τέτοια παιδιά βρίσκονται αμέσως σε χαμένη θέση. Προσπαθούν να κάνουν μια συζήτηση, η οποία στα μάτια των μουσουλμάνων παιδιών τα κάνει αδύναμα και τα μετατρέπει σε δυνητικά θύματα.
”Σε αντίθεση με τις γερμανικές οικογένειες, τα παιδιά αυτά εμφανίζονται συχνά με σωματικές τιμωρίες και ξυλοδαρμό από τον πατέρα ή τον μεγαλύτερο αδερφό, όπως βλέπω και ακούω, ανήκουν στην καθημερινή ζωή. Αυτό κάνει τα παιδιά αυτά πολύ επιθετικά – λύνουν τα προβλήματα με βία. Και δείχνουν τυπικές συμπεριφορές αγέλης. Τα παιδιά που εμφανίζονται διαφορετικά, που είναι από πολιτισμούς στους οποίους συζητούν, στους οποίους τα παιδιά μαθαίνουν την ελευθερία της πίστης και της ανοχής – τέτοια παιδιά βρίσκονται αμέσως σε χαμένη θέση. Προσπαθούν να κάνουν μια συζήτηση, η οποία στα μάτια των μουσουλμάνων παιδιών τα κάνει αδύναμα και τα μετατρέπει σε δυνητικά θύματα.”
Επιπλέον, αυτά τα παιδιά δρουν ως ομάδα – αν έχετε μια σύγκρουση με ένα, αντιμετωπίζετε μια ομάδα δεκάδων παιδιών γιατί καταλαβαίνουν και τον κόσμο ως «μουσουλμάνοι εναντίον άλλων». Οι τραυματισμοί του σώματος είναι συνηθισμένοι, τα χέρια είναι δεμένα, επειδή ο νόμος τους παρέχει λίγους πόρους για να αντιδράσουν επαρκώς. Οι ειδικές σχολές για κοινωνικά ακατάλληλα παιδιά είναι ήδη πλήρεις και δεν έχουν εκπαιδευτικούς και πόρους που θα τους επέτρεπαν να αντιδράσουν και να αλληλεπιδράσουν. Ένα επιπλέον πρόβλημα που παρατηρώ είναι προγράμματα κατάρτισης στην επιτάχυνση των δασκάλων – προσφύγων που ήταν δάσκαλοι στις χώρες τους.
Βλέπω εδώ ακόμη περισσότερα προβλήματα. Πρώτα απ ‘όλα, πολλές τέτοιες δασκάλες φορούν μαντίλες, οι οποίες είναι αντίθετες με το νόμο της θρησκευτικής ουδετερότητας και αποτελούν αρνητικό παράδειγμα για τα παιδιά. Δεύτερον, λένε ότι μετά από 1,5 έως 2 χρόνια εξακολουθούν να μην είναι καλές στα γερμανικά και αυτό συνεπάγεται τον κίνδυνο ότι οι μαθητές θα μάθουν γερμανικά με λάθη. Τρίτον, αυτές οι νέες εκπαιδευτικοί δεν έχουν λάβει την ίδια εκπαίδευση με τους εκπαιδευτικούς στη Γερμανία. Και τέταρτον και πιο ανησυχητικό για μένα: ορισμένες από αυτές είναι πολύ θρησκευόμενες και δεν πιστεύουν στην επιστήμη, μόνο σε ό, τι είναι γραμμένο στο Κοράνι. Κάποιες δεν θα έκαναν ούτε χειραψία με άντρα. Δεν θέλω τέτοιους δασκάλους στη χώρα μας, όπου διαμορφώνεται το μέλλον μας. Και δεν θέλω καθηγήτριες με μαντίλες, οι οποίες θα αποτελέσουν πρότυπο για τους νέους. Η μαντίλα σηματοδοτεί ότι ο διαχωρισμός ανά φύλο είναι σωστός. είναι ένα σιωπηλό αλλά εύγλωττο μήνυμα της μαντίλας. Λέει – είμαι υποτελής στον άνδρα. Αυτή είναι μια ομολογία, ένα θρησκευτικό ιδεολογικό σύμβολο που διαιρεί τον κόσμο σύμφωνα με τη μουσουλμανική άποψη σε χαράμ και χαλάλ. Το μήνυμα λέει: τα μαλλιά των γυναικών είναι τόσο ενοχλητικά που γίνονται “ηβικές τρίχες”. Γιατί το θέλουμε αυτό στα σχολεία μας;
Τι θεωρείς το μεγαλύτερο λάθος στη μεταναστευτική πολιτική;
Πρώτα απ ‘όλα, ο νόμος αντιμετωπίζει κάθε πρόσφυγα ως μετανάστη, δηλαδή όχι ως αιτούντα προστασία, ο οποίος έχει έρθει εδώ για περιορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια επιστρέφει σπίτι. Και αν είναι έτσι, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ονομάζονται μετανάστες, όπως και στην Πολωνία. Και, ως εκ τούτου, να δημιουργήσουμε τέτοιες διατάξεις, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην πρέπει να βρίσκονται υπό μορφή ρυθμίσεων ασύλου – μετανάστευσης, με τη βοήθεια των οποίων θα επιτρέψουμε αυτούς που χρειαζόμαστε, και άλλους όχι. Ποιός θα εργαστεί και δεν θα εξαρτηθεί από το κοινωνικό σύστημα.
Το επόμενο πρόβλημα είναι τα κενά στον νόμο περί ασύλου. Ο νόμος μας λέει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει εκ των προτέρων άσυλο μέχρι να έχει ελεγχθεί, γίνει δεκτός ή απορριφθεί. Ωστόσο, ένας τέτοιος έλεγχος διαρκεί πολύ και τα άτομα αυτά μπορούν να λάβουν το “ανεκτό” στάτους (geduldet). Σύμφωνα με τον ορισμό του γερμανικού νόμου περί διαμονής, αυτό επιβάλλει την “προσωρινή αναστολή της απέλασης” όσον αφορά τους αλλοδαπούς που υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Δεν σου δίνει το δικαίωμα να μείνες. Αυτός είναι ο λόγος που οι “ανεκτοί” είναι ακόμα υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τη Γερμανία. Οι αιτούντες άσυλο υποβάλλουν καταγγελίες όταν λαμβάνουν ειδοποίηση να φύγουν από τη Γερμανία, και για γραφειοκρατικούς και νομικούς λόγους, αυτές οι περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν χρόνια. Αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν στη Γερμανία για πολύ καιρό και μετά από λίγα χρόνια λαμβάνουν τελικά άδεια παραμονής.
”Από τις ασφαλείς χώρες υπάρχει πλήθος ανθρώπων στη Γερμανία που ζητούν άσυλο για τους πιο περίεργους λόγους, για παράδειγμα: «Ο γείτονάς μου είναι θυμωμένος με μένα επειδή κατέστρεψα το αυτοκίνητό του και δεν μπορώ να καλύψω το κόστος». Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η νομική μηχανή τίθεται σε κίνηση, η οποία διαρκεί πολλούς μήνες ή και χρόνια. Τις περισσότερες φορές αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να φύγουν από τη Γερμανία και ξαφνικά ένα από τα μέλη της οικογένειας αρρωσταίνει – πιο συχνά είναι ψυχικές ασθένειες, μια νευρική κατάρρευση – και λόγω αυτής της ασθένειας, οι διαδικασίες, που αφορούν ολόκληρη την οικογένεια, σταματούν.”
Άνθρωποι που απορρίφθηκαν μία φορά, επιστρέφουν εδώ με τα ίδια έγγραφα και επώνυμα, υποβάλλουν ξανά αίτημα ασύλου και παίρνουν τη θέση αυτού που το χρειάζεται πραγματικά. Αν ένα τέτοιο άτομο εγκαταλείψει εθελοντικά, έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στη Γερμανία μετά από τρεις μήνες. Πέρα από κάθε ανθρώπινο ον, μπορεί να υπάρχει λόγος να ζητήσετε άσυλο και να διωχθείτε, για παράδειγμα ως σεξουαλική μειονότητα, ακόμα και αν προέρχεται από χώρα που θεωρείται ασφαλής. Και από αυτές τις χώρες υπάρχει πλήθος ανθρώπων στη Γερμανία που ζητά άσυλο για τους πιο περίεργους λόγους, για παράδειγμα: “Ο γείτονάς μου είναι θυμωμένος με μένα επειδή καταστρέψα το αυτοκίνητό του και δεν μπορώ να καλύψω το κόστος.” Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η νομική μηχανή τίθεται σε κίνηση, η οποία διαρκεί πολλούς μήνες ή και χρόνια. Τις περισσότερες φορές αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να φύγουν από τη Γερμανία και ξαφνικά ένα από τα μέλη της οικογένειας αρρωσταίνει – πιο συχνά είναι ψυχικές ασθένειες, μια νευρική κατάρρευση – και λόγω αυτής της ασθένειας, οι διαδικασίες, που αφορούν ολόκληρη την οικογένεια, σταματούν.
Τέτοια παιχνίδια με την κυβέρνηση μπορούν να διαρκέσουν ακόμη και αρκετά χρόνια, τότε φεύγουν από τη Γερμανία και μετά από τρεις μήνες είναι πίσω εδώ. Όπως συνειδητοποίησα, πολλοί “αιτούντες άσυλο” έχουν σπίτια και ακόμη και αγροκτήματα στις πατρίδες τους και δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Αυτοί είναι οικονομικοί μετανάστες που φεύγουν από τη φτώχεια, κάτι που είναι βέβαια ένας καλός λόγος αν το εξετάζουμε από ανθρώπινη άποψη, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το νόμο περί ασύλου. Μερικοί από αυτούς ζουν εδώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ασύλου με οφέλη, αλλά ορισμένοι εργάζονται παράνομα. Συχνά βλέπω μεγάλα αυτοκίνητα που μεταφέρουν τα αποκτηθέντα αγαθά στις πατρίδες τους, τα οποία στη συνέχεια πωλούν όταν η εντολή να εγκαταλείψουν τη Γερμανία είναι αμετάκλητη, και φεύγουν οικειοθελώς. Στη συνέχεια, πολλές οικογένειες επιστρέφουν και προσπαθούν ξανά για άσυλο, με την ίδια αιτία, το διαβατήριο και το όνομα. Κατά τη γνώμη μου, το αργότερο κατά τη δεύτερη προσπάθεια, δεν πρέπει να αφήνεις αυτούς τους ανθρώπους μέσα και να μην τους τραβάς ξανά μέσω διαδικασιών ασύλου, πολλαπλασιάζοντας τις σχετικές δαπάνες.
”Ένας υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών με τον οποίο μίλησα, μου είπε ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα φθάσουν στη Γερμανία πολλά εκατομμύρια άνθρωποι, τόσο μέλη οικογενειών όσο και νέοι αιτούντες άσυλο.”
Όπως έχω ακούσει, υπάρχουν και σχέδια οικογενειακής επανένωσης. Τι πιστεύεις;
Ένας υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών με τον οποίο μίλησα, μου είπε ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα φθάσουν στη Γερμανία πολλά εκατομμύρια άνθρωποι, τόσο μέλη οικογενειών όσο και νέοι αιτούντες άσυλο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ενσωμάτωση είναι εξαιρετικά προβληματική, αλλά ορισμένοι από τους πολιτικούς μας ακολουθούν αυτήν την οδό, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κανείς δεν είναι παράνομος». Μεταξύ των παλαιών και των σημερινών μαθητών μου, μπορώ να υπολογίζω από τη μία πλευρά σε περιπτώσεις εκείνων που είναι, κατά τη γνώμη μου, ενσωματωμένοι πλήρως και με επιτυχία. Και εδώ δεν εννοώ την απώλεια της ταυτότητας ή του πολιτισμού, αλλά την αποδοχή του τρόπου ζωής μας εδώ στη Γερμανία, η οποία συνδέεται με το να έχεις πολλούς Γερμανούς φίλους, όχι μόνο ένα ή δύο που σε βοηθούν στον αγώνα συμπλήρωσης εντύπων.
”Οι περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους ασχολήθηκα περιβάλλουν μόνο τους ανθρώπους από τις χώρες τους (άλλους μουσουλμάνους), που ζουν σε μια παράλληλη κοινωνία όπου οι πολιτιστικές και θρησκευτικές τους αξίες είναι πολύτιμες. Με αυτό το γεγονός, μάλλον αποκόπτονται από την κοινωνία μας, χωρίζονται. Και καθώς όλο και περισσότεροι από αυτούς έρχονται εδώ, δεν χρειάζεται πλέον να προσαρμοστούν, επομένως, αυτή η τάση ενισχύει αυτές τις μουσουλμανικές παράλληλες κοινωνίες.”
Οι περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους ασχολήθηκα περιβάλλονται μόνο με ανθρώπους από τις χώρες τους (άλλους μουσουλμάνους), που ζουν σε μια παράλληλη κοινωνία όπου οι πολιτιστικές και θρησκευτικές τους αξίες είναι πολύτιμες. Με αυτό το γεγονός, μάλλον αποκόπτονται από την κοινωνία μας, χωρίζονται. Και καθώς όλο και περισσότεροι από αυτούς έρχονται εδώ, δεν χρειάζεται πλέον να προσαρμοστούν, επομένως, αυτή η τάση ενισχύει αυτές τις μουσουλμανικές παράλληλες κοινωνίες. Και έτσι η οικογενειακή επανένωση γίνεται ένα πρόβλημα κατά τη γνώμη μου. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε όσους θέλουν να μείνουν εδώ και σε ποιες περιπτώσεις είναι στην πραγματικότητα κλασική μετανάστευση. Θα πρέπει να διενεργούνται πολύ περισσότερες επαληθεύσεις εάν υπάρχει πραγματικός λόγος αίτησης ασύλου. Εάν είναι απαραίτητο, ελέγξτε τα κινητά τηλέφωνα, FB, TT, με κάθε δυνατό τρόπο. Επειδή τίθεται το ερώτημα: πού είναι το κύριο μέρος της οικογένειας;
”Έχουμε πολλούς ανήλικους πρόσφυγες, των οποίων η οικογένεια ζει σε ασφαλές μέρος, αλλά περιμένει τη στιγμή που θα μπορέσουν να έρθουν στη Γερμανία. Γιατί πρέπει να φέρουμε όλη την οικογένεια αν αυτός ο νεαρός μπορεί απλώς να επανέλθει εκεί;… Από την άλλη πλευρά, έχω ανθρώπους που πραγματικά το δικαιούνται οι οποίοι διώκονται στις χώρες τους, Χριστιανοί, Γιεζίντι, πρώην μουσουλμάνοι. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν πολύ για να έρθουν οι οικογένειές τους, κάτι που είναι απολύτως τραγικό και δεν είναι σωστό.”
Έχουμε πολλούς ανήλικους πρόσφυγες, των οποίων η οικογένεια ζει σε ασφαλές μέρος, αλλά περιμένει τη στιγμή που θα μπορέσουν να έρθουν στη Γερμανία. Γιατί πρέπει να φέρουμε όλη την οικογένεια αν αυτός ο νεαρός μπορεί απλώς να επανέλθει εκεί; Γνωρίζουμε ότι μερικοί είναι εδώ μόνο επειδή η οικογένειά τους τους έστειλε στην αρχή. Από τη Βηρυτό, ακούω ότι πολλοί άνθρωποι περιμένουν να μεταφερθούν στη Γερμανία με οικογενειακή επανένωση. Από την άλλη πλευρά, έχω ανθρώπους που πραγματικά το δικαιούνται και θέλουν να παραμείνουν μαζί μας για πάντα και έχουν το δικαίωμα να το πράξουν – οι οποίοι διώκονται στις χώρες τους, συχνά για λόγους πίστης, είναι Χριστιανοί, Γιεζίντι, πρώην μουσουλμάνοι. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν πολύ για να έρθουν οι οικογένειές τους, κάτι που είναι απολύτως τραγικό και δεν είναι σωστό. Επίσης, επειδή αυτές οι οικογένειες βρίσκονται συχνά σε μουσουλμανικές χώρες, όπου δεν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά και θα πρέπει να έχουν δικαίωμα σε ειδική ταχεία διαδικασία.
”Αυτό που με ανησυχεί για την οικογενειακή επανένωση: η οικογένεια σημαίνει μια πατριαρχική οργανωμένη φυλή σε μια κοινωνία Ανατολικο-μουσουλμάνων, που καλύπτει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Θα εισαγάγουμε το μουσουλμανικό οικογενειακό σύστημα με την οικογενειακή επανένωση.”
Πρέπει όμως να πούμε ένα πράγμα: οι άνθρωποι αυτοί συχνά έρχονται σε μας με ολόκληρες οικογένειες. Και πρέπει ακόμα να ελέγξουμε ποιός αναζητά προσωρινή προστασία και στη συνέχεια επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα του. Σε αυτήν την περίπτωση, νομίζω ότι είναι λάθος να επιτρέψουμε την έλευση ολόκληρης της οικογένειας, διότι όταν αυτή η οικογένεια είναι εδώ, οι περισσότεροι θα παραμείνουν. Αυτό που με ανησυχεί για την οικογενειακή επανένωση: η οικογένεια σημαίνει μια πατριαρχική οργανωμένη φυλή σε μια κοινωνία Ανατολικο-μουσουλμάνων, που καλύπτει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Θα εισαγάγουμε το μουσουλμανικό οικογενειακό σύστημα με την οικογενειακή επανένωση, που οδηγεί σε παράλληλες κοινωνίες και προβλήματα ενσωμάτωσης. Ο έφηβος δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί πια, παραμένει ανάμεσα στις δικές του, εισαγόμενες παραδόσεις.
Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που παρατηρώ στην περίπτωση ανηλίκων που ήρθαν μόνοι τους, οι οποίοι μετά από δύο ή τρία χρόνια έχουν ήδη προσαρμοστεί καλά, επίσης χάρη στο δίκτυο των κοινωνικών λειτουργών, που τους εισήγαγαν στον πολιτισμό και τις αξίες μας. Έγιναν φίλοι πηγαίνοντας στο σχολείο με Γερμανούς εφήβους. Όλα εξαφανίζονται όταν φτάνει η οικογένεια. Το έχουμε δει συχνά. Μόλις ο ανήλικος μας φερόταν ανοιχτά και με περιέργεια, τώρα είναι περιφρόνηση και απόρριψη του μη μουσουλμανικού τρόπου ζωής μας, γιατί ξαφνικά υπάρχει μια οικογένεια που το απορρίπτει.
Και για να συνοψίσω: απλώς δεν θέλω να επεκτείνω την παράλληλη κοινωνία που στρέφεται εναντίον μας, στις γυναίκες, καταπιέζει, μας αρπάζει όλο και περισσότερο την ελευθερία.
Τι νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις με τους μετανάστες που δεν ενσωματώνονται;
Δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορείς να απαλλαγείς από κάποιον από μια χώρα πολέμου, ακόμα κι αν είπε ψέμματα για την ηλικία του, ή έπραξε εγκλήματα. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει – όποιος διαπράττει έγκλημα θα πρέπει να διώχνεται, και εκείνοι που θα σκοτώσουν άλλους ανθρώπους με όπλα, δεν πρέπει να πάρουν άσυλο. Όποιος είναι ενάντια στην πατρίδα μας πρέπει να φύγει … Η κυβέρνηση είναι ανίσχυρη εδώ. Για παράδειγμα, οι Σύριοι – πρώτα ήταν εδώ λόγω του πολέμου και τώρα επειδή όλοι ισχυρίζονται ότι ήταν εναντίον του Άσαντ και αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή εκεί. Και παρόλο που υπάρχουν εκείνοι που ανήκουν στην ISIS ή σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες ή έχουν ήδη ριζοσπαστικοποιηθεί ή διαπράξει εγκλήματα, ο νόμος δεν επιτρέπει την απέλασή τους. Δεν λαμβάνεται καν υπόψη. Και μια άλλη ερώτηση – πώς μετράμε την ενσωμάτωση; Δεν είσαι ενσωματωμένος απλά επειδή μπορείς να μιλάς γερμανικά και να εργαστείς. Εάν απορρίπτεις τις αξίες μας, δεν δείχνεις πίστη στη Δύση, στη Γερμανία και σε εμάς, ή νομίζεις ότι η Γερμανία πρέπει να αποδεχθεί τις μουσουλμανικές αξίες και να ενδώσει στις πολιτιστικές και θρησκευτικές σας ειδικές ευχές, τότε νομίζω ότι δεν ταιριάζεις εδώ. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να μειωθούν τα οφέλη.
Πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε το Ισλάμ στη Γερμανία;
Το πολιτικό Ισλάμ πρέπει να σταματηθεί με όλα τα απαραίτητα μέσα, αντί να προσκαλείται συνεχώς από την ευγενική κοινωνία. Υπάρχουν πολλά τζαμιά που το υποστηρίζουν [πολιτικό Ισλάμ]. Πρώτον, χρειαζόμαστε νόμο που να δηλώνει τι μπορεί να κηρυχθεί στα τζαμιά, αλλά πάνω απ ‘όλα – τι πρέπει να απαγορεύεται. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να εισαχθεί μορατόριουμ για την κατασκευή νέων τζαμιών, εκτός εάν έχει διεξαχθεί εμπεριστατωμένη έρευνα των ήδη υφισταμένων και, πάνω απ ‘όλα, έως ότου διαπιστωθεί ποιός τα χρηματοδοτεί. Σε πολλά τζαμιά, οι άνθρωποι καλούνται να απορρίψουν τους άπιστους, να απορρίψουν την ενσωμάτωση. Αυτό αποδείχθηκε από τη μελέτη του δημοσιογράφου του ARD, Constantin Schreiber, σε πολλά τζαμιά. Σε πολλά τζαμιά, οι άνθρωποι ακόμη ριζοσπαστικοποιούνται, εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει εναντίον αυτού εδώ και χρόνια. Τα τζαμιά είναι χτισμένα από πόρους από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και οι ιμάμηδες πληρώνονται επίσης από εκεί. Πολλοί δεν μιλούν γερμανικά. Αλλά οι πολιτικοί δεν φαίνεται να νοιάζονται. Υποστηρίζω επίσης την απαγόρευση της μαντίλας στο σχολείο για δασκάλους και φοιτητές και για τους κυβερνητικούς υπαλλήλους.
”Φοβάμαι ότι στις επόμενες εκλογές, σε τέσσερα χρόνια, θα δούμε ένα νέο φαινόμενο – οι μουσουλμάνοι αργά ή γρήγορα θα εγκαταστήσουν το κόμμα τους και επειδή έχουν ήδη ένα μεγάλο εκλογικό σώμα, θα γίνουν ασταμάτητοι. Με τη βοήθεια της αριστερής πτέρυγας και σχεδόν όλων των κομμάτων, θα αρχίσουν να αλλάζουν τους κανόνες και θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα πρέπει να προσαρμοστούν.”
Φοβάμαι ότι στις επόμενες εκλογές, σε τέσσερα χρόνια, θα δούμε ένα νέο φαινόμενο – οι μουσουλμάνοι αργά ή γρήγορα θα εγκαταστήσουν το κόμμα τους και επειδή έχουν ήδη ένα μεγάλο εκλογικό σώμα, θα γίνουν ασταμάτητοι. Με τη βοήθεια της αριστερής πτέρυγας και σχεδόν όλων των κομμάτων, θα αρχίσουν να αλλάζουν τους κανόνες και θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα πρέπει να προσαρμοστούν. Όπως γνωρίζουμε, πολλοί μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι οι άπιστοι πρέπει να προσηλυτιστούν ή να φορολογηθούν ή να καταπιεστούν με άλλες μεθόδους. Πολλοί μουσουλμάνοι, κυρίως εκείνοι που επιλέγουν αυτό το πολιτικό, ελεγχόμενο από το κράτος μουσουλμανικό Ισλάμ, αναρωτιούνται πώς μπορούν να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα – και δεν το αρνούνται. Όσο συνεχίζουν να το κάνουν, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται στη Γερμανία. Γνωρίζουμε προφίλ του FB τα οποία καλούν καθαρά για τον εξισλαμισμό της Γερμανίας, όπου βρίσκουμε θέσεις αντίθετες προς το Σύνταγμα και οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται παντού. Προφίλ FB όπου ένας σκύλος κατουράει την Ισραηλινή σημαία, προφίλ που διαδίδουν μίσος και απαιτούν βία εναντίον μας. Και αυτά τα προφίλ δεν έχουν αφαιρεθεί, καθώς και προφίλ Σαλαφιστών! Παρά το γεγονός ότι το FB ελέγχεται πολύ καλά σε αυτή τη χώρα. Τα προφίλ των ανθρώπων που εκφράζουν αντι-ισλαμικές απόψεις μπλοκάρονται. Εάν δεν ξυπνήσουμε γρήγορα, η όλη κατάσταση θα τελειώσει τραγικά.
Τι θα θέλατε να μεταφέρετε στην Πολωνία και τους Πολωνούς;
Μείνετε αμείλικτοι στην αντίσταση σας ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παραβιάζει τα δικαιώματα των μεμονωμένων εθνών – στην περίπτωση αυτή, κατά της μετεγκατάστασης των προσφύγων που επιβλήθηκαν από έξω [από την ΕΕ]. Κάθε χώρα και έθνος έχει το δικαίωμα να επιλέξει τους καλεσμένους τους. Καμία χώρα δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Οι άνθρωποι στη χώρα τους έχουν το δικαίωμα να κυβερνούν τον εαυτό τους, χωρίς παρεμβολές από το εξωτερικό. Έχετε το δικαίωμα να καθορίσετε τη δική σας πολιτική πορεία και το καθεστώς και να είστε ελεύθεροι από εξωτερική πίεση. Μην χάσετε την ταυτότητά σας, κανένα έθνος, ομάδα, εθνότητα, είτε είναι Ιταλοί, Γάλλοι ή Πολωνοί, δεν θα επιβιώσετε εάν δεν απομονώσετε τον εαυτό σας με λογικό τρόπο, σύμφωνα με τα συμφέροντά σας. Σας προτείνω να σκεφτείτε προσεκτικά, ποιούς θα θέλατε να αποδεχθείτε εθελοντικά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να διώκονται, όπως για παράδειγμα οι χριστιανοί και άλλες μειονότητες που καταλαβαίνουν καλά το δυτικό μας σύστημα και θα μπορούσαν να ενσωματωθούν καλά με τη βοήθειά σας.





Off the Record



Το διαβάσαμε από το: ”Όποιος είναι ενάντια στην πατρίδα μας πρέπει να φύγει!”: Ολόκληρη η σοκαριστική συνέντευξη της Ρεμπέκα Σόμμερ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/02/blog-post_184.html#ixzz56zapFfBV

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια