Με ΕΝΤΟΛΗ των Αμερικανών ΧΑΝΟΥΜΕ τη Θράκη! Θα ελέγχουν τα πάντα…




Το λιμάνι της Αλεξανδρουπόλεως στη Θράκη μας είναι μεγάλης σημασίας τόσο για τα Βαλκάνια, όσο και για το εμπόριο από την Ασία προς την κεντρική Ευρώπη.



Απ΄ ότι φαίνεται, οι Αμερικανοί, με αφορμή και τις πολύ κακές τους σχέσεις με τους Τούρκους τον τελευταίο καιρό, θέλουν να μετατρέψουν το λιμάνι σε παγκόσμιο κέντρο μεταφορών, μέσω ενός άξονα που θα συνδέει τα λιμάνια του Ευξείνου Πόντου και του Δούναβη στη Βουλγαρία.

Το σχέδιο όπου θα αντικαταστήσει το πέρασμα των προϊόντων από τον Βόσπορο, θα μειώσει τον χρόνο από τις περίπου 2,5 ημέρες που χρειάζεται σήμερα σε περίπου 6 ώρες, και ήδη η ελληνική πλευρά έχει βγάλει σχέδιο για την προώθηση του σχεδίου με μπροστάρη της ΕΡΓΟΣΕ.

Ουσιαστικά θα γίνει μια σιδηροδρομική γραμμή η οποία θα ενώνει την Αλεξανδρούπολη με το Μπουργκάς, τη Βρανά και τη Ρούσε της Βουλγαρίας.




Όμως σε αυτό το σχέδιο που φαινομενικά ακούγεται θετικό για την Ελλάδα, υπάρχει μια παγίδα. Αφού ξεκινούν με μια σιδηροδρομική γραμμή, δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρχει σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής και να προταθεί η διάνοιξη του Έβρου, δηλαδή να μεγαλώσει το πλάτος του ώστε να μπορούν να μεταφέρονται προϊόντα και από εκεί στη Βουλγαρία.

Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, ποιος μας υπόσχεται ότι δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος στο μέλλον να ζητήσει η Βουλγαρία ΑΟΖ στο Αιγαίο, όπως υπάρχει κι ο κίνδυνος σε περίπτωση διάνοιξης του Αξιού να ζητήσουν ΑΟΖ και οι Σκοπιανοί; Θυμίζουμε
ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ανακηρύξει ακόμη ΑΟΖ στην περιοχή λόγω της Τουρκίας, οπότε ο κίνδυνος δεν μπορεί να αμεληθεί.

Δείτε τα όσα έχει αποκαλύψει ο κ. Βελόπουλος για τον Αξιό:


Ξεκαθαρίζουμε ότι προς το παρόν τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, όμως τη στιγμή που υπάρχουν τόσα προβλήματα για τη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να ανοίγουμε δυνητικά μέτωπα και με τη Βουλγαρία. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί…
https://katohika.gr/ellada/me-entoli-ton-amerikanon-chanoume-ti-thraki-tha-elegchoun-ta-panta/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια