Το πήρατε χαμπάρι; Έτσι χάνουμε τα νησιά μας - Εικόνες που κρύβουν μία μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ (vid)










Του Άρη Δημόπουλου


Τα πράγματα είναι απλά. Ίσως πολύ πιο απλά από το παρελθόν, περισσότερο γιατί ο Έλληνας πλέον βιώνει καθημερινά την νέα κατάσταση στην ίδια του την χώρα.



Από ελάχιστα ΜΜΕ χθες αλλά και τις προηγούμενες μέρες έγινε αναφορά στη νέα ταπεινωτική συμπεριφορά κατά των απλών Ελλήνων, που μπροστά στα μάτια τους πλέον βλέπουν μέρα με τη μέρα να χάνουν τις περιουσίες τους.


Κάτι ανάλογο γίνεται τις τελευταίες μέρες στο νησί της Χίου, όπου κάτοικοι ολόκληρων χωριών βλέπουν ανήμποροι να αντιδράσουν τον εποικισμό δια της βίας από μετανάστες κάθε εθνικότητας, παρά τις όποιες δεσμεύσεις της πολιτείας περί αντιθέτου.


«Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», είναι η φράση που ηχεί στα αυτιά των κατοίκων νησιών όπως η Χίος, αφού άλλα τους έταζαν για τους πρόσφυγες και άλλα ζουν μία ανάσα από τα σπίτια τους.



Οι χθεσινές εικόνες από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού Χαλκειός και την απίστευτη καταστολή τους από τις τοπικές αρχές, είναι μόνο η αρχή από αυτά που πρόκειται να λάβουν χώρα, ακόμη και μέσα στα σπίτια των Ελλήνων.


Η μεταφορά των οικισμών αποφασίστηκε για τους κατοίκους των παρακείμενων χωριών στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ χωρίς την παρουσία των κατοίκων. Όταν μάλιστα οι αντιδράσεις έφταναν στο ζενίθ τους, επέμβαινε ο νόμος, που φυσικά ακύρωνε κάθε πράξη αντίδρασης.


Έτσι φτάσαμε στην χθεσινή μέρα, αντικρίζοντας τις παρακάτω θλιβερές εικόνες. Αναλογιστείτε πως ανάλογες εικόνες θα δούμε και όταν βάζουν τους "δύστυχους μετανάστες" ή αλλιώς "στοκ ανθρώπους" μέσα στα κατοικημένα σπίτια των Ελλήνων, με την πρόφαση της «επείγουσας ανάγκης».









Να θυμίσουμε πως με δικαστική απόφαση και άμεση δράση του αρμόδιου Υπουργείου, ήδη από τον προηγούμενο χρόνο σχεδιάστηκε η μεταφορά ολόκληρων οικίσκων για τους μετανάστες μία ανάσα από τα χωριά της Χίου, καταπατώντας ακόμη και ολόκληρες εκτάσεις κατοίκων.

Με τις αφίξεις των μεταναστών από την Ανατολή να συνεχίζονται, η λύση για τα πολύπαθα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι γνωστή και δυστυχώς οι αντιδράσεις αρκετά λίγες για να έχουν αποτέλεσμα. 


el.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια