Έσκασε ΤΩΡΑ από Γερμανία: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ…





«Η πρότασή μου ήταν πάντα να αποχωρήσει η χώρα από το ευρώ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, να διαγραφεί εξ΄ ολοκλήρου το χρέος,




έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να καταφέρει μέσα από την υποτίμηση να ανασάνει», τονίζει Γερμανός αναλυτής αγορών, μιλώντας στην Deutsche Welle για την ελληνική οικονομία.

Όπως πρόσθεσε ο Ρόμπερτ Χάλβερ, «μετά από μερικά χρόνια η Ελλάδα θα μπορεί να επιστρέψει στην Ευρωζώνη. Είναι σίγουρα προτιμότερη μια προσωρινή έξοδος από μια εξαντλητική πολιτική λιτότητας, η οποία στρέφει τους νέους της χώρας κατά της Ευρώπης, από τη στιγμή που δεν τους διασφαλίζει καμία προοπτική».
Κατά την άποψή του, η οικονομική πρόοδος της Ελλάδας το τελευταίο δεν διάστημα δεν είναι παρά «μικρές επιτυχίες»
και είναι πεπεισμένος ότι η χώρα μας δεν θα σταματήσει να χρειάζεται εκτός συνόρων οικονομική στήριξη.

«Όταν έχεις ένα σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ δεν αρκεί να τα καταφέρεις για ένα ή δύο χρόνια, αλλά μακροπρόθεσμα, το οποίο είναι δύσκολο. Μια οικονομία που θέλει να αναπτυχθεί θα πρέπει κατ΄ αρχήν να ηρεμήσει για να σταθεί ξανά στα πόδια της. Μικρές επιτυχίες, που ικανοποιούν κάποιους θεωρητικούς σε Βρυξέλλες ή Γερμανία, δεν επιλύουν το πρόβλημα.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο η οικονομία έχει ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της για να διασφαλίσει θέσεις απασχόλησης. Το ζητούμενο είναι να δοθεί προοπτική στον πληθυσμό. Δεν νομίζω ότι αρκούν οι συνεχείς οικονομικές ενισχύσεις για να τερματιστεί η κρίση στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

voicenews.gr
https://hellas-now.com/eskase-tora-apo-germania-ellada-prepi-na-vgi-apo-evro/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια