ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: «ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ». ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΦΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ?



«Από τα ισραηλινά… hotspots στη Ρουάντα». «Αποφασισμένο να “απαλλαγεί” με κάθε νομικό και πολιτικό κόστος από όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο έδαφός του είναι το Ισραήλ. Η κυβέρνηση Νετανιάχου συμφώνησε με τη… Ρουάντα να της πληρώσει 5.000 δολάρια το κεφάλι για να δεχθεί 10.000 Αφρικανούς, που διαμένουν σε ισραηλινά hotspots.



«Είναι πολύ σημαντικό να τους διώξουμε όλους, με ή χωρίς τη θέλησή τους», τόνισε την Κυριακή ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στους 40.000 λάθρο Αφρικανούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, οι 27.500 προέρχονται από το Σουδάν και 7.800 από την Ερυθραία. Πέρα από το πεντοχίλιαρο που θα εισπράξει η Ρουάντα σε κάθε λαθρομετανάστη θα δοθεί ένα “χαρτζιλίκι” 3.500 δολαρίων για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα πρώτα έξοδα. “Είμαστε πρόθυμοι να τους δεχτούμε και να τους στεγάσουμε. Το πώς θα τους ενσωματώσουμε από εκεί και πέρα δεν το έχουμε σκεφτεί(!)”, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Ρουάντα, Λουίζ Μουσικιβάμπο.

Η αρνητική εμπειρία της Λιβύης, όπου έχουν στοιβαχτεί 1 εκατομμύριο Αφρικανοί λαθρομετανάστες που προσπαθούσαν να πάνε στην Ευρώπη, δεν προοιωνίζεται ευχάριστο μέλλον για τους μετοίκους της Ρουάντα.
Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε αμφίβολης διεθνούς νομιμότητας τη συμφωνία του Τελ Αβίβ με την αφρικανική χώρα, που είναι γεγονός ότι έχει αφήσει πίσω της τη φρίκη της Γενοκτονίας των Τούτσι από τους Χούτου το 1994 (πάνω από 800.000 νεκροί).

“Ως μέλος της λάθρο Συνθήκης του 1951 το Ισραήλ έχει νομική υποχρέωση να προστατεύει τους λάθρο και άλλα πρόσωπα που χρήζουν διεθνούς προστασίας”, τόνισε ο βοηθός ανώτατος αρμοστής λάθρο του ΟΗΕ, Φόλκερ Τουρκ.
Ωστόσο η ισραηλινή κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να κατεδαφίσει το hots pot της ερήμου Νεγκέβ, αφήνοντας στους πρόσφυγες δύο επιλογές: Ή να μείνουν αιωνίως σε κέντρα κράτησης στο Ισραήλ ή να απελαθούν χωρίς τη θέλησή τους».

Όταν ο Νετανιάχου υποστηρίζει ότι πρέπει να εκδιωχθούν οι λαθρομετανάστες από το Ισραήλ «δεν τρέχει κάστανο».

Όταν όμως το υποστηρίζει ο Ορμπάν στην Ουγγαρία, τότε τα διάφορα «σκυλιά»
του Σόρος «γαυγίζουν» όσο το δυνατόν πιο δυνατά για να ακουστούν από το αφεντικό τους και να δικαιολογήσουν τον μισθό τους.

Όταν το Ισραήλ μιλάει για επιλογή είτε αιώνιας κράτησης ή άμεση απέλασης των λαθρομεταναστών «δεν κουνιέται φύλλο» από τα διάφορα θρασύδειλα «νούμερα» τύπου Μούιζνιεκς και τους εγχώριους μιμητές του. Εάν τα ίδια τα πει κάποιος στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, τότε η… αγανάκτηση περισσεύει στους κάθε λογής «δικαιωματάκηδες».



Πηγή
https://eksergesi-ellinon.blogspot.gr/2017/12/blog-post_30.html?spref=fb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια