13 Δεκεμβρίου 2017

Μουσουλμάνοι ηγέτες κατά Τραμπ για την ΙερουσαλήμΩς το «μεγαλύτερο έγκλημα» χαρακτήρισε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, από τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί και μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ως το «μεγαλύτερο έγκλημα» χαρακτήρισε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, από τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί και μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε πως θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να την ακυρώσει.

«Η Ιερουσαλήμ είναι και θα είναι πάντα η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Αμπάς κατά την έκτακτη συνάντηση μουσουλμάνων ηγετών στην Τουρκία. Πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «δώρισαν την Ιερουσαλήμ στο σιωνιστικό κίνημα» σαν να ήταν αμερικανική πόλη.

«Αυτό παραβιάζει όλες τις κόκκινες γραμμές», τόνισε. Ο Αμπάς πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ρόλο στη Μέση Ανατολή επειδή είναι προκατειλημμένες υπέρ του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι
ο Παλαιστίνιος πρόεδρος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολή για την Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμοιύ, στην Κωνσταντινούπολη, απέρριψε οποιαδήποτε προσπάθεια να αλλάξει το καθεστώς της Ιερουσαλήμ ή των ιερών τόπων της και δήλωσε πως η ειρήνη δεν θα έρθει στην περιοχή αν δεν επιλυθεί η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, ενώ ο ιρανός πρόεδρος Ροχανί τόνισε πως η αμερικανική απόφαση δεν σέβεται τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού έθνους. «Κάθε βία ... είναι αποτέλεσμα αποτυχίας να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα», δήλωσε ο ιορδανός μονάρχης.

Η χασεμιτική δυναστεία του βασιλιά Αμπντάλα είναι φύλακας των μουσουλμανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα το Αμάν να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε οποιεσδήποτε αλλαγές του καθεστώτος της πόλης μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να την αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο ιρανός πρόεδρος Ροχανί,
ο οποίος συμμετείχε επίσης στην Σύνοδο, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter πως οι ΗΠΑ δεν είναι «ένας έντιμος μεσολαβητής και δεν θα γίνουν ποτέ», προσθέτοντας πως το μόνο που θέλει η Ουάσινγκτον είναι «να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των σιωνιστών».
http://www.tanea.gr/news/world/article/5496704/ampas-tha-zhththei-akyrwsh-ths-apofashs-tramp-apo-ton-ohe/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...