Εκθέτει όλες τις κυβερνήσεις ο Σόιμπλε: Δε διατάξαμε κανέναν στην Ελλάδα να κόψει συντάξεις και να κάνει περικοπές






Freepen.gr - Για μια ακόμη φορά ακούστηκε η σκληρή αλήθεια από το εξωτερικό αλλά αναρωτιέται κανείς αν την ακούνε οι Ελληνες ψηφοφόροι, ότι δηλαδή οι περικοπές και η φορομπηχτική πολιτική ήταν απόφαση των εκάστοτε μνημονιακών κυβερνήσεων για να συντηρούνται οι σπατάλες, το ατελείωτο κράτος, η κομματική πελατεία και οι πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες.



Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) για την ελληνική κρίση.


«Δε διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις. Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας» αναφέρει ο Σόιμπλε σε σχετική ερώτηση απορρίπτοντας τις κατηγορίας ότι ο ίδιος υπαγόρευε τις εκάστοτε περικοπές.


Όσον αφορά την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναφέρει πως το σκέφτηκε αρκετά νωρίς καθώς εκτιμούσε ότι οι Ελληνες
θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών. Αλλά φυσικά αυτό είναι μια απόφαση που θα έπρεπε να λάβουν οι ίδιοι.


Επιπλέον προσθέτει επ'αυτού ότι το καλοκαίρι του 2015 οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είχαν τη γνώμη ότι αυτή [grexit] θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα.


* photo: alchetron.com/Wolfgang-Schauble-396224-W
http://www.freepen.gr/2017/10/blog-post_312.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια