Doomsday E-4B.Δείτε το μυστικό αεροπλάνο των Αμερικανών προέδρων!






Η ύπαρξη του είναι μυστική εδώ και χρόνια, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όταν δημιουργήθηκε. Πρόκειται για το «Doomsday E-4B», όπως το λένε οι Αμερικανοί και ο σκοπός του είναι να προστατεύει τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε περίπτωση ξαφνικού πυρηνικού πολέμου ή έκτακτης κρίσης.




Από το αεροπλάνο αυτό θα λαμβάνονται και οι όποιες αποφάσεις λειτουργώντας, στην ουσία, σαν αίθουσα πολεμικών επιχειρήσεων στον ουρανό.

Το αεροσκάφος, είναι βγαλμένο σε τέσσερα «αντίτυπα», ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα σε περίπτωση που υπάρξει κάποια μηχανική βλάβη, και αποτελεί τον σκιώδη «αδελφό» του προεδρικού αεροπλάνου, του Air Force One, πετώντας πίσω από αυτό σε κάθε μετακίνηση του προέδρου.


Αυτά τα τέσσερα αεροσκάφη E-4B «Nightwatch», η κωδική τους ονομασία, είναι ειδικά τροποποιημένα Boeing 747 και το ένα από αυτά βρίσκεται σταθμευμένο με αναμμένες τις μηχανές όλο το 24ωρο, στη βάση της Ομάχα, στη Νεμπράσκα.




Το «Doomsday E-4B» έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με οποιονδήποτε, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αντέχει σε ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς με όλα τα συστήματα να παραμένουν άθικτα, ενώ δεν είναι εύκολα να γίνει χάκινγκ.

Χρησιμοποιεί και παραδοσιακά αναλογικά όργανα πτήσης επειδή είναι λιγότερο ευάλωτα σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ενώ μπορούν να έχουν πλήρωμα 112 ατόμων.



Τα αεροπλάνα εξοπλίζονται ως πλήρη κέντρα διοίκησης για τον πρόεδρο και τους κορυφαίους αξιωματούχους του, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ή εθνικής έκτακτης ανάγκης.

Μολονότι δεν αποτελούν τεχνικά μυστικά, αναφέρονται σπάνια και η πολεμική αεροπορία δεν αναγνωρίζει δημόσια ότι τα διαθέτει.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια