14 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκαλύψαμε ΝΩΡΙΣ τα ΣΧΕΔΙΑ της ΕΛΙΤ… Τώρα τα ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ….

 ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ HELLASFORCE….

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Γιούνκερ: «Ναι» σε ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών και σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο


Υπέρ της δημιουργίας θέσης Ευρωπαίου υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, όπως και υπέρ της μετατροπής του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο τάχθηκε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ετήσια ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο για την Κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ» ! Το HELLASFORCE Μεταδίδει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Αυτό που Κανένα, μα Κανένα Συστημικό ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΟ δεν Αναφέρει…

Το HELLASFORCE Μεταδίδει Αυτό που Κανένα, μα Κανένα Συστημικό ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΟ δεν Αναφέρει…

Σε tweet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιγράφονται οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις του ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών:

Θα υπηρετεί τα συμφέροντα της ΕΕ/ευρωζώνης και θα την εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο
Θα ενισχύει τον πολιτικό συντονισμό και θα επιβλέπει την τήρηση των οικονομικών και δημοσιονομικών κανόνων
Θα προωθεί μια δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη στηρίζοντας τη νομισματική πολιτική στης ΕΚΤ
Θα επιβλέπει τους προϋπολογισμούς των χωρών της ευρωζώνης στηρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, μια σταθεροποιητική λειτουργία στην ευρωζώνη και τις διαδικασίες σύγκλισης στην υπόλοιπη ΕΕ (εκτός ευρωζώνης)

Ο υπουργός Οικονομικών επίσης:


Θα λογοδοτεί στο Ευρωκοινοβούλιο
Θα είναι αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Θα είναι επικεφαλής του Eurogroup
Θα επιβλέπει τις εργασίες για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ της σταδιακής μετατροπής του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, λέγοντας ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει τις προτάσεις της τον Δεκέμβριο.

Η ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν εφόλης της ύλης για τη “κατάσταση της Ένωσης” το 2017, παραθέτοντας το όραμα του για την Ευρώπη ως το 2025. Η ετήσια ομιλία του εστίασε σε θέματα οικονομίας, ασφάλειας, μετανάστευσης και στο μέλλον της Ένωσης.

Το κύριο μήνυμα του Προέδρου Γιούνκερ είναι πως η Ευρώπη, αν και λαβωμένη από τα προηγούμενα έτη στέκεται ακόμα όρθια και βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ανακάμπτοντας για πέμπτο συνεχόμενο έτος. Τώρα είναι η ώρα για τον Πρόεδρο Γιούνκερ για φιλόδοξες προσπάθειες για την αναμόρφωση της και για ανάκτηση την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτικών.

Στην ομιλία του ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ μιας ατζέντας η οποία κρατά ενωμένη της ΕΕ.
Για την οικονομία

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ σημείωσε πως οι οικονομικές συνθήκες μεταβάλλονται θετικά, βρισκόμενοι στο 5ο έτος ανάκαμψης, με ταχύτερους ρυθμούς από τις ΗΠΑ, με 2% ανάπτυξη για την ΕΕ και 2,2% για την Ευρωζώνη και με την ανεργία να κινείται σε χαλά επίπεδα.

Παράλληλα το πακέτο Γιούνκερ έχει ήδη εξασφαλίσει 225 δισ. σε επενδύσεις στην ΕΕ και οι Ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν τη ρευστότητα να δανείσουν και να δημιουργήσουν δουλειές κατά μήκος της Ένωσης.

“Ζητούμε από τα κράτη δημοσιονομική πειθαρχία αλλά δεν θέλουμε να σκοτώσουμε την ανάπτυξη, τα κράτη συνεργάζονται και μετά από τη κρίση βάζουμε το Ευρώ και την ΕΕ σε τροχιά” συμπλήρωσε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Ελεύθερο εμπόριο και έλεγχοι ευαίσθητων επενδύσεων από τρίτα κράτη

Ο Λουξεμβούργιος Πρόεδρος σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια ενδυνάμωσης του εμπορίου της ΕΕ και κάθε 1 δις σε εμπόριο οδηγεί σε 140,000 δουλειές.

Από πέρσι η ΕΕ πέτυχε συμφωνία ελευθέρου
εμπορίου με τον Καναδά και πολιτική συμφωνία για αυτή με την Ιαπωνία. Στόχος τώρα ώς το τέλος του 2019 συμφωνία με το Μεξικό, με την Λατινική Αμερική, με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ως το 2019.

Αναφορικά όμως με τις ανεξέλεγκτες και επιθετικές επενδύσεις ξένων κρατών με μεγάλη ρευστότητα όπως η Κίνα ή οι χώρες του Αραβικού Κόλπου ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε πως “δεν είμαστε αφελείς για το ελεύθερο εμπόριο, θα έχουμε νέο πλαίσιο να εξετάζουμε τις επενδύσεις όπως αυτές στην άμυνα όταν μια ξένη χώρα θέλει να αποκτήσει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ΕΕ, θα το εξετάζουμε με ορατότητα και έπειτα από έλεγχο της ΕΕ “

αυξημένη ορατότητα για τη διαδικασία λήψης απόφάσεων, το ΕΚ θα έχει τον τελευταίο λόγο για το θέμα εδώ άρα τα κράτη θα έχουν λόγο η Επιτροπή θα εκδίδει τα προσχέδια των απόφάσεων αυτών ο πολίτης πρέπει να ξέρει τι γίνεται θα τελειώσουμε με τους μυστικούς κύκλους

Δεν είμαστε αφελείς για το ελεύθερο εμπόριο, θα έχουμε νέο πλαίσιο να εξετάζουμε τις επενδύσεις, αν θέλει μια ξένη χώρα ένα σημαντικό κεφάλαιο της ΕΕ, θα το εξετάζουμε όπως άμυνα αυτό θα γίνει με ορατότητα και έπειτα από έλεγχο της ΕΕ

Για το Brexit

Περιορισμένη αναφορά έκανε για το Brexit, χαρακτηρίζοντας ως “τραγική και λυπηρή στιγμή” την επιλογή του ΗΒ για αποχώρηση από την Ένωση ο Πρόεδρος Γιούνκερ. Στις 30 Μαρτίου του 2019, επί της Ρουμάνικης Προεδρίας του Συμβουλίου, θα γίνει μια ειδική Σύνοδος στη Ρουμανία όπου θα επαναβεβαιωθεί η Ενότητα της Ευρώπης αναγεννώντας τις αξίες της.

Περισσότερη συνεργασία στη μετανάστευση, αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών

Η μετανάστευση απασχόλησε την ομιλία Γιούνκερ ο οποίος έδωσε εύσημα σε Ελλάδα και Ιταλία για την αντοχή που έχουν δείξει απέναντι στο φαινόμενο αυτό και χαιρέτησε τη μείωση των ροών που έχουν επιτευχθεί, κατά 97% στην Ελλάδα
και πάνω από 80% στην Ιταλία.

Παράλληλα σημαντική είναι η πρόοδος που έχει γίνει με την Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή οι οποίες συνεργάζονται με κρατικές δυνάμεις για να περιφρουρήσουν τα Ευρωπαϊκά Σύνορα.

Στόχος του Γιούνκερ είναι η δημιουργία νομίμων οδών μετανάστευσης από τρίτες χώρες, έτσι ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα εργατικού δυναμικού σε μια Ευρώπη η οποία γερνάει, να επιστραφούν στις χώρες τους όμως όσοι δεν έχουν δικαίωμα να ζουν στην ΕΕ.

Παράλληλα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας η Επιτροπή θέλει να θεσπίσει σύντομα αυτόματη ανταλλαγή δεδομένων κατά μήκος των κρατών για τους τρομοκράτες, και δυνατότητα προσαγωγής υπόπτων κατά μήκος Ευρωπαϊκών συνόρων για τους τρομοκράτες.

https://hellasforce.com/2017/09/13/%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-hellasforce-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...