06 Αυγούστου 2017

O Γαβρόγλου δεν υπηρέτησε τη σημαία – Με νόμο της χούντας το 1971 γλίτωσε τη στρατιωτική θητεία για 3.200 δραχμές


Όταν ο Κώστας Γαβρόγλου έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του


Κοίτα ποιος είναι υπουργός. Δεν πήγε στρατό με νόμο της χούντας. Στα πιο δύσκολα χρόνια της χώρας ο άνθρωπος που σήμερα είναι υπουργός δεν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.

Ο υπουργός Παιδείας ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για την απόφασή του να καταργήσει την αριστεία ως κριτήριο επιλογής του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική το θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση του νόμου της Χούντας την εξαγόρασε εν έτει 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα όταν ο Κώστας Γαβρόγλου έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στα καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ.ΩΣΤΟΣΟ,
ΕΝΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 22 ΕΤΩΝ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΚΤΩ ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

Βάσει του νόμου που ίσχυε τότε, ο φοιτητής Κώστας Γαβρόγλου χρίστηκε αυτομάτως «υπόχρεος στρατιωτικής θητείας οκτώ μηνών», ενώ την περίοδο της δικτατορίας που έλαβε την ελληνική ιθαγένεια η στρατιωτική θητεία για τους Έλληνες έφτανε τους 30 μήνες.

Ζητά αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών η οποία εγκρίνεται έως το 1973.

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1970 ο φοιτητής Γαβρόγλου αλλάζει πανεπιστήμιο και μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, η αναβολή της θητείας του διακόπτεται αναγκαστικά, αλλά του εγκρίνεται δεύτερη αναβολή για να ολοκληρώσει τις σπουδές του, όπως προέβλεπε ο νόμος και πάλι έως το 1973.

Ωστόσο, το 1970 η δικτατορία θεσπίζει το Νομοθετικό Διάταγμα 720/1970 που επιτρέπει την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας για ορισμένες κατηγορίες μονίμων κατοίκων του εξωτερικού ή Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Ο άνθρωπος που εξαγόρασε επί χούντας την 8μηνη θητεία
του σήμερα καταργεί όλους τους ηθικούς πυλώνες που διαπλάθουν τον χαρακτήρα του Έλληνα μαθητή, όπως η έπαρση της σημαίας στα δημοτικά, η επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστάσεων με κριτήριο την αριστεία και η διαγωγή τους που, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, δεν χρειάζεται να είναι κοσμιωτάτη…

πηγη


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...