ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ (MERKRON)

ΑΠΟ ΤΟ HELLASFORCE…

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΟ…




Γαλλο-γερμανική συμμαχία στον Ορίζονται…

Οι Merkron παρουσιάζουν το «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ» στην Ευρώπη

Η αναγέννηση της γαλλο-γερμανικής εξουσίας βάσης έχει τεκμηριωθεί καθώς αποκαλύφθηκε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα οικοδομήσουν μαζί έναν μαχητή επόμενης γενιάς που ονομάζεται «το μεγαλύτερο έργο οπλισμού που μπορεί να φανταστεί κανείς στην Ευρώπη».

Η ανακοίνωση σοκ για ένα κοινό πρόγραμμα άμυνας μεταξύ της Angela Merkel και του Emmanuel Macron σηματοδοτεί τη μετατόπιση των τεκτονικών πινάκων εξουσίας στο εσωτερικό του μπλοκ, με τις δύο χώρες να επανεμφανίζονται ως η κινητήρια δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η κίνηση χαρακτηρίστηκε ως «διπλή απόρριψη των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου», καθώς η Γερμανία και η Γαλλία προσπαθούν να επαναβεβαιώσουν την εξουσία τους στη Βρετανία μετά τον Brexit.

Μια έκθεση του γερμανικού συμβουλίου για τις ξένες σχέσεις ανέφερε ότι το πρόγραμμα κατασκευής του αεροσκάφους, το οποίο θα διαδεχτεί τα Dassault Rafale και Eurofighter Typhoon, σηματοδοτεί μια «πραγματικά αυτόνομη αμυντική βιομηχανία στην Ευρώπη».

Αναφέρει: «Επιβεβαιώνει τη γαλλο-γερμανική ηγεσία στην ΕΕ και υπογραμμίζει τη βούληση και των δύο χωρών να σημειώσουν πρόοδο στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Η Γερμανία και η Γαλλία διατηρούν την ευκαιρία να οικοδομήσουν μια πραγματικά αυτόνομη αμυντική βιομηχανία στην Ευρώπη, η οποία διαφορετικά θα εξαρτιόταν όλο και περισσότερο από τα όπλα των ΗΠΑ. Επομένως, η ευρωπαϊκή αυτονομία είναι ένα βήμα πιο κοντά.

Με αυτή την απόφαση, Macron και Merkel υπογραμμίζουν ότι θεωρούν τους εαυτούς τους πρωτοπόρους, ξεκινώντας μια βήμα αλλαγή.

Αναγγέλλοντας το κοινό σχέδιο αεριωθούμενων αεροπλάνων, έδωσαν μια ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, η οποία μέχρι στιγμής συνίστατο σε χαλαρές δηλώσεις προθέσεων, απτή (βιομηχανική)
αξιοπιστία.

Και προσφέρουν ένα συγκεκριμένο έργο που μπορούν να ενταχθούν και άλλοι. Αφού το πάρει από το έδαφος, το Βερολίνο και το Παρίσι δικαιολογημένα αναμένουν ότι άλλες χώρες θα κλονίσουν τους εθνικούς τους περιορισμούς και είτε θα συμμετάσχουν, είτε θα εξευρωπαϊσουν τα δικά τους έργα».



Η Γαλλία και η Γερμανία επιδιώκουν να καταρτίσουν έναν χάρτη πορείας μέχρι τα μέσα του 2018 για να οδηγήσουν από κοινού την ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους για να αντικαταστήσουν τους υφιστάμενους στόλους ανταγωνιστικών πολεμικών αεροσκαφών τους, σύμφωνα με έγγραφο που εκδόθηκε μετά από συνάντηση του γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου στο Παρίσι.

Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες να δοθεί νέα ώθηση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει τη λέσχη των Βρυξελλών και περιγράφηκε από εμπειρογνώμονες της άμυνας ως απότομη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης.

Σηματοδοτεί επίσης το τέλος ενός δεκαετούς διαχωρισμού από τότε που η Γαλλία αποχώρησε από το έργο Eurofighter τη δεκαετία του 1980 για να παράγει το αεροπλάνο Rafale με τη Dassault Aviation.





https://hellasforce.com/2017/07/19/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-merkron-%CE%B1%CF%80/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια