”Βοηθήστε μας!”: Έκκληση της Σουηδικής Αστυνομίας για την εγκληματικότητα στις απαγορευμένες ζώνες





Ο Επίτροπος της Εθνικής Αστυνομίας της Σουηδίας Dan Eliasson ζήτησε βοήθεια από την κυβέρνηση, καθώς ο αριθμός των απαγορευμένων ζωνών ή αλλιώς ”no go zones”, αυξήθηκε από 55 σε 61 σε μόλις ένα χρόνο.



“Βοηθήστε μας, βοηθήστε μας”, δήλωσε ο Eliasson σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το θέμα των αυξανόμενων επιπέδων εγκληματικότητας και εγκληματικών δικτύων στη Σουηδία. Ο Eliasson δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 εγκληματίες χωρισμένοι σε περίπου 200 δίκτυα στη Σουηδία που λειτουργούν στις τώρα 61 απαγορευμένες ζώνες, πολλές από τις οποίες είναι γεμάτες με μετανάστες, μεταδίδει η Göteborgs-Posten.


Η αστυνομία δήλωσε ότι παρακολουθεί 61 “no go zones” αλλά λέει ότι 23 από αυτές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. Το Tnnered, ένα προάστιο στο Γκέτεμποργκ, είναι μια νέα προσθήκη στον κατάλογο μετά από περιπτώσεις πυρπόλησης αυτοκινήτων
και πυροβολισμών, η πιο πρόσφατη από τις οποίες συνέβη νωρίτερα αυτό το μήνα.


Ο Eliasson προειδοποίησε ότι εάν η τάση επιμείνει και το έγκλημα συνεχίζει να αυξάνεται, τότε η κοινωνική σύμβαση θα μπορούσε να καταρρεύσει στη Σουηδία – αν και δεν πιστεύει ότι η Σουηδία είναι πέραν επιδιόρθωσης. “Αν θέλουμε να διατηρηθεί η κοινωνική σύμβαση, οι άνθρωποι θα πρέπει να θέλουν να πληρώνουν φόρους και να συμμετέχουν στην κοινωνία. Δεν πρέπει να πάει παραπέρα, πρέπει να αντιστρέψουμε την τάση.”


Αν και το Σουηδικό υπουργείο Εσωτερικών έχει υποσχεθεί να προσλάβει περισσότερους αστυνομικούς, πολλά Σουηδικά αστυνομικά τμήματα αντιμετωπίζουν έξοδο αξιωματικών, ειδικά σε απαγορευμένες ζώνες.


Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι, το 80% της Σουηδικής αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τις δυνάμεις λόγω ζητημάτων που κυμαίνονται από τη βία εναντίον τους σε απαγορευμένες ζώνες μέχρι την έλλειψη χρόνου διακοπών και την κακή χρηματοδότηση.


Η έλλειψη προσωπικού ανάγκασε τον τελευταίο αστυνομικό σταθμός στο Kista, ένα προάστιο της Στοκχόλμης, να κλείσει. Ο ερευνητής τρομοκρατίας Magnus Ranstorp δήλωσε ότι το κλείσιμο ήταν μια «καταστροφή» και ζήτησε να ανοίξουν περισσότεροι αστυνομικοί σταθμοί στην περιοχή.


Στο Rinkeby, μία από τις πιο διαβόητες περιοχές απαγορευμένων ζωνών στη Στοκχόλμη, οι αρχές έχουν προσπαθήσει να χτίσουν ένα νέο αστυνομικό τμήμα, το οποίο ορισμένοι έχουν παρομοιάσει με φρούριο.
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας στην περιοχή, η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει έναν εργολάβο να ολοκληρώσει τον σταθμό, καθώς πολλοί φοβούνται ότι θα τους επιτεθούν.


Παρά το γεγονός ότι η Σουηδική κυβέρνηση αρνείται να κρατήσει στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εθνική προέλευση των υπόπτων, πολλοί στη Σουηδία υποψιάζονται ότι οι μετανάστες συνιστούν ένα μεγάλο ποσοστό εγκληματιών. Η υποψία επιβεβαιώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος όταν ο αστυνομικός Peter Springare έγραψε στο Facebook ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ποινικών υποθέσεων που διέσχισαν το γραφείο του διαπράχθηκαν από μετανάστες.


Ο ερευνητής Johan Patrik Engellau προέβλεψε ότι η κατάσταση στη Σουηδία θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη από ό, τι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν.



Σε ένα άρθρο νωρίτερα φέτος, έγραψε: «Φοβάμαι ότι είναι το τέλος της καλά οργανωμένης, αξιοπρεπούς και ισότιμης Σουηδίας που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Προσωπικά, δεν θα εκπλαγώ αν εμφανιστεί μια μορφή εμφυλίου πολέμου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο εμφύλιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει ήδη.”
Φωτογραφία: Göteborgs-Posten
Αναδημοσίευση από: offtherecord.net.gr

http://www.freepen.gr/2017/07/blog-post_56.htmlΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια