ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ....



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΗAARP





“Τροποποίηση καιρού ονομάζεται η σχεδιασμένη επέμβαση του ανθρώπου σε συγκεκριμένα νέφη…
Η πιο γνωστή μέθοδος τροποποίησης καιρού είναι η σπορά των νεφών, η οποία εφαρμόζεται για να επιτευχθεί αύξηση βροχής και χιονιού, καταστολή χαλαζιού και διάλυση ομίχλης”

Τροποποίηση καιρού στην Ελλάδα



Τα φυσίγγια με ιωδιούχο άργυρο με τα οποία ψεκάζουν τα σύννεφα

​Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί αυτήν την πρακτική. Τα προγράμματα, γίνονται μέσω του ΕΛ.ΓΑ. και σε συνεργασία με την 3Δ Α.Ε. Όπως γράφει η εταιρεία στο ιστολόγιο της: “Η 3Δ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 και αρχικά, η κύρια ενασχόληση της εταιρείας ήταν οι αεροψεκασμοί με αεροπλάνα.

Στη συνέχεια και με την αποκόμιση εξειδικευμένης τεχνογνωσίας καθώς και ιδιόκτητου εξοπλισμού, η εταιρεία επεκτάθηκε και σε άλλες δραστηριότητες όπως την τροποποίηση καιρού (…)

Σήμερα η 3Δ Α.Ε. παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών με εξειδίκευση στον τομέα εφαρμογών τροποποίησης καιρού. Είναι ενεργό μέλος του Weather Modification Association (WMA).

Συνάπτει, κυρίως, κυβερνητικές συμβάσεις και ασχολείται ενεργά με προγράμματα αύξησης βροχοπτώσεων και καταστολής χαλαζιού από το 1981.


Με πρωτοβουλία του ΟΓΑ άρχισε και η τεχνολογία τροποποίησης καιρού το 1981:"Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται στο χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας και σε τμήμα των Νομών Πιερίας και Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας μία έκταση 2.350.000 στρεμμάτων, στη χρονική περίοδο από 15 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου", αναφέρει ο ΕΛΓΑ. (διαβάστε συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ)

Τότε γιατί έχουμε τόσες καταστροφές από χαλαζοπτώσεις ειδικά σε αυτές τις περιοχές;

Τα μέλη του Κινήματος Επιβιώνουμε (τότε ως ομάδα SaveGeaGroup), είχαν ασχοληθεί με το θέμα Τροποποίησης Καιρού στην Ελλάδα και ακτιβιστές είχαν εκφράσεις ποικιλοτρόπως τους φόβους και τις αντιρρήσεις τους, ακόμα και με διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ.

Ωστόσο η πρακτική συνεχίζεται με υψηλό οικονομικό κόστος, με αναποτελεσματικότητα και με ισχυρές ενδείξεις ότι όχι μόνο δεν ωφελούνται οι αγρότες, αλλά τελικά το περιβάλλον καταστρέφεται, μαζί και οι καλλιέργειες.

Η Ιωάννα Χαραλαμποπούλου, μέλος του Κ.Επ. και υπεύθυνη για τον αγροτικό τομέα, έκανε μια έρευνα για τον αριθμό των φετινών χαλαζοπτώσεων. Ρίχνοντας απλά μια ματιά στα ΜΜΕ, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απογοητευτικό:





"Παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι από το 2013 ως τώρα, εκτός από την Άνοιξη, και κατά τους θερινούς μήνες -Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο- έχουμε πολλές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα", σχολιάζει η ίδια.

"Παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι πάρα πολλά από τα φαινόμενα χαλαζοπτώσεων, πλήττουν κυρίως περιοχές της χώρας με χιλιάδες στρέμματα καλλιεργητικών εκτάσεων.

Και επειδή έχουμε βομβαρδιστεί κυριολεκτικά αυτά τα χρόνια με ανακοινώσεις του τύπου ότι διανύουμε το Θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών -κάθε χρόνο- και επειδή η μνήμη και η νοημοσύνη μας βάλλεται από παντού, αναρωτιόμαστε

: Το καλοκαίρι στην χώρα μας είχε διάρκεια μόνο δύο μηνών και με εικόνες Αποκάλυψης σε τακτά χρονικά διαστήματα; Με κάνα δυό μίνι καύσωνες τον Ιούλιο και ξανά οι θερμοκρασίες οι χαμηλότερες για την εποχή της Νότιας Ευρώπη; Είναι οι χρονιές που ζήσαμε τα "θερμότερα καλοκαίρια" των τελευταίων ετών σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε;"




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια