Μόρια: Πέντε τραυματίες αστυνομικοί μετά τα σοβαρά επεισόδια-Εξέγερση μεταναστών με φωτιές και πετροπόλεμο (φωτο)


Το κέντρο υποδοχής και κράτησης μετατράπηκε για ακόμα μια φορά σε πεδίο μάχης















Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τρίτης στο hot spot της Μόριας.






Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, όλα ξεκίνησαν στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, μπροστά από τα κοντέινερ της Υπηρεσίας Ασύλου όταν οι μετανάστες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη παραμονή τους στο νησί της Λέσβου καθώς κάποιοι από αυτούς βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου του 2016.





Ταυτόχρονα διαμαρτύρονταν και για τις απελάσεις στην Τουρκία, αλλά και για το γεγονός ότι δεν προχωρά η
εξέταση αιτημάτων ασύλου.



Η ένταση στο hotspot κλιμακώθηκε γρήγορα με τους υπαλλήλους της δομής να αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν καθώς οι εξεγερμένοι μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες προς τα κοντέινερ.





Στο σημείο επικράτησε πανικός, με τους Αφρικανούς να προχωρούν σε καταστροφές και να ανάβουν φωτιές γεγονός που οδήγησε τις οικογένειες να εγκαταλείψουν την δομή.



href="http://www.star.gr/storage/photos/w_800px/201707/230415-1500443583.jpg">


Πληροφορίες του lesvosnews, αναφέρουν πως σε αντιπερισπασμό από Αφρικανούς που βρισκόταν έξω από το κέντρο μπήκαν φωτιές σε ελαιώνες στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του καταυλισμού. Το έργο των Πυροσβεστών παρά τη βοήθεια που δέχθηκαν από ομάδες προσφύγων ήταν δύσκολο αφού πολλοί Αφρικανοί μετανάστες δεν τους επέτρεπαν να επιχειρήσουν. Τελικά αυτές οι φωτιές έσβησαν με ρίψεις νερού από αέρος από πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL.


Στη συνέχεια με την κάλυψη των ανδρών των ΜΑΤ οι πυροσβέστες εισήλθαν και στη δομή και έσβησαν και σε αυτή τις φωτιές.



ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ


Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πέντε αυτοκίνητα που ανήκαν σε αστυνομικούς και εργαζόμενους. Από τις φωτιές κάηκαν τέσσερα στρέμματα ελαιοκτημάτων.





Τέλος, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους λόγω δύσπνοιας που προκλήθηκε από τα χημικά και ένας μετανάστης, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά δύο διμοιριών των ΜΑΤ από την Αθήνα που θα βρίσκονται σε επιφυλακή για παρόμοια επεισόδια.












href="http://www.star.gr/storage/photos/w_800px/201707/230409-1500443582.jpg">


















href="http://www.star.gr/storage/photos/w_800px/201707/230423-1500443569.jpg">














Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια