24 Ιουλίου 2017

Υπέγραψαν χωρίς να διαβάσουν! Μετά εκλιπαρούσαν το ΔΝΤ για επανόρθωση, αλλά ήταν πλέον αργά...

Ότι χρέωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, θα τα πάρουμε απότις δημεύσεις των περιουσιών τους εντός και εκτός Ελλάδας,

όχι μόνον απ' όλους αυτούς, αλλά και από τους συγγενείς και

τους ψηφοφόρους τους, έως 7ης γενεάς.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ

ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ.


Καλλιόπη Σουφλή


Αλέκος Παπαναστασίου


Με μια γκάφα ολκής αντάξια μιας χρονιάς γεμάτης παλινωδίες, οπερετικούς θεατρινισμούς, άσκοπες καθυστερήσεις και νέα μέτρα 5 δισ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών αποχαιρέτησε μια ακόμη διαπραγματευτική σεζόν και δίνει πλέον ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.


Τι συνέβη άραγε αυτή τη φορά; «Μια μικρή αβλεψία» θα μπορούσε να πει κανείς, αν οι επιπτώσεις δεν ήταν τόσο μεγάλες που η κυβέρνηση θα τις βρίσκει διαρκώς μπροστά της μέχρι τον Αύγουστο του 2018, όταν και θα τελειώνει το Μνημόνιο 3 (και θα αρχίσει το επόμενο).Έχουμε και λέμε: λίγο πριν από τα μπάνια του λαού (και των ηγετών του) ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλαν υπογεγραμμένο στο ΔΝΤ το τεχνικό μνημόνιο, χωρίς απ’ ό,τι φαίνεται να το διαβάσουν προσεκτικά. Έτσι, δέχτηκαν ότι το ελληνικό χρέος δεν θα μπορεί να αυξηθεί πάνω από τα 325 δισ. ευρώ, ένα όριο που καθιστά απαγορευτική τη συγκέντρωση ποσών από τις αγορές ώστε να χτιστεί το απόθεμα ασφαλείας που είναι απαραίτητο για να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο του 2018.


Με την επιβολή του νέου ορίου, το οποίο επικυρώθηκε την Πέμπτη από το Συμβούλιό του, το ΔΝΤ ελέγχει ξανά όλο το παιχνίδι και πιέζει
και προς τις δύο κατευθύνσεις: την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις και τους Ευρωπαίους για να αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος. Επιπλέον, αν το Ταμείο δεν επιτρέψει να παραβιαστεί το αυστηρό «ταβάνι χρέους», πέρα από την άντληση ποσών με εκδόσεις ομολόγων, θεωρητικώς υπάρχει πρόβλημα ακόμη και για την εκταμίευση νέων δόσεων από τον ESM.


Η επικοινωνιακή έξοδος της Δευτέρας φαίνεται ότι σώθηκε στο παρά ένα, καθώς βασίζεται κυρίως σε ανταλλαγή παλαιότερων ομολόγων και δεν αυξάνει το ονομαστικό χρέος.


Όπως βεβαιώνουν το Protagon πηγές με πολύ καλή γνώση του θέματος, η σπαρταριστή λεπτομέρεια ότι ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ άλλαξε τα κείμενα χωρίς αυτή του η παρέμβαση να υποπέσει στην αντίληψη των Ελλήνων αξιωματούχων, όχι απλά ισχύει αλλά υπάρχει και ακόμη πιο συναρπαστικό παρασκήνιο.

Καταρχάς, ο λόγος που σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δεν έγινε αντιληπτή η αλλαγή, είναι ότι ο Δανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος δεν είχε «μαρκάρει» με τα σημάδια της αναθεώρησης κειμένου (track changes) το συγκεκριμένο σημείο ώστε να «πέσει το μάτι» των αρμοδίων από ελληνικής πλευράς.


Στην συνέχεια, όταν στην Αθήνα αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί μετά από ενημέρωση των Ευρωπαίων, «εκλιπαρούσαν» κατά τα λεγόμενα στελέχους της Κομισιόν την (επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη χώρα μας) Ντέλια Βελκουλέσκου να αλλάξει το κείμενο πριν αυτό τεθεί προς επικύρωση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την Πέμπτη. «Το έχετε υπογράψει, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα» ήταν η απάντηση…


Για την Ιστορία, στην κυβέρνηση νόμιζαν ότι είχαν συμφωνήσει πως το όριο των 325 δισ.
ευρώ αφορούσε το χρέος της γενικής κυβέρνησης που ήταν περίπου 312 δισ. ευρώ και επομένως θεωρούσαν ότι είχαν ένα άνετο περιθώριο να μαζέψουν τα χρήματα που χρειάζονταν.

Ωστόσο στις σελίδες του τεχνικού μνημονίου το σημείο αναφοράς είχε μετακινηθεί στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που είχε ήδη αγγίξει το όριο.


Αφού επικυρώθηκαν τα κείμενα από το Εκτελεστικό Συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης η Ντέλια Βελκουλέσκου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γιατί έγινε αυτή η αλλαγή κι εκείνη απλώς απάντησε: «συμφωνήθηκε με τις ελληνικές αρχές».

Με τη διαφορά ότι Τσίπρας και Τσακαλώτος συμφωνούσαν επειδή δεν είχαν διαβάσει το κείμενο που υπέγραφαν.Πηγή: attikanea

Το διαβάσαμε από το: Υπέγραψαν χωρίς να διαβάσουν! Μετά εκλιπαρούσαν το ΔΝΤ για επανόρθωση, αλλά ήταν πλέον αργά... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/07/blog-post_2908.html#ixzz4nfU5V888


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Έλληνας δεν μπορεί να ηττηθεί από κανέναν… (vid)

Έλληνας δεν είναι ένας ξεχασμένος πολίτης της Μεσογείου.Ούτε μία λέξη στην ταυτότητα. Είναι τίτλος.