ΠΡΟΔΟΤΗΣ χωρίς ΚΟΥΚΟΥΛΑ ο φερόμενος ως «Νέος Πρωθυπουργός» – ΕΠΙΘΕΣΗ στην Κυβέρνηση επειδή είπε ΟΧΙ στην Τουρκοποίηση της Κύπρου



ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…. Ο «ΣΥΝΑΙΤΕΡΟΣ» ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΝΟΙΚΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…



Σύμφωνα με τον Μητσοτάκη: »Δεν είμαστε στο 1960. Είναι παράλογες οι επεμβατικές προοπτικές. Δεν μπορεί σε αυτές τις εποχές να ισχύουν εγγυήσεις και η παρουσία στρατευμάτων. Μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων δεν είναι αποδεκτή».


»Η Άγκυρα έχει την κύρια ευθύνη της αποτυχίας αυτού του γύρου της διαπραγμάτευσης. Ο γ.γ. του ΟΗΕ ο κ. Γκουτιέρες παραβρέθηκε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και μπόρεσε να αποτρέψει το επερχόμενο αδιέξοδο. Μέσα σε αυτό το τοπίο, η γεναία στάση του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη έμεινε χωρίς ανταπόκριση» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Τόνισε, επίσης ότι »Μέσα σε αυτό το τοπίο, η γεναία στάση του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη έμεινε χωρίς ανταπόκριση. Είναι θετικό ότι η ελληνική πλευρά δεν παρέκλινε από το ό,τι η Κυπριακή πλευρά έχει τον πρώτο λόγο. Η διεθνής κοινότητα ανεξάρτητα από το αν θα αναγνωριστεί δημόσια, γνωρίζει ποιος και τι έφταιξε.Και οφείλει από εδώ και πέρα να διασφαλίσει δύο κρίσιμα ζητήματα:

Οτι η προσπάθεια επίλυσης δεν θα τελειώσει εδώ.

Οτι θα αποτραπεί κάποια προσπάθεια αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο Cran Montana μπήκε μια άνω τελεία. Η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει λαμβάνοντας υπόψη πολιτικά δεδομένα εντός και εκτός Κύπρου. Η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη. Στη ΝΔ σήμερα θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση. Λύση που θα εφαρμόζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε μια ενωμένη Κύπρο, χωρίς στρατεύματα, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά δικαιώματα».

Σύμφωνα, επιπρόσθετα με τον ίδιο, »Η Κύπρος έχει δικαίωμα να αξιοποιήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, όπου και αν βρίσκονται. Το μήνυμά μας πρέπει να είναι καθαρό. Καμία αμφισβήτηση δεν είναι αποδεκτή. Η ανατολική Μεσόγειος πρέπει να είναι μια θάλασσα σταθερότητας. Ο σεβασμός και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι αυτονόητα. Η Τουρκία θα πρέπει να επιλέξει ποιο ρόλο θα έχει τελικά σε αυτή την κρίσιμη περιοχή του κόσμου. Θα είναι σταθερός ή αβέβαιος σύμμαχος; Επιθυμούμε ουσιαστικές σχέσεις φιλίας με την Τουρκίας, σχέσεις στέρεες και τεκμηριωμένες.
H Τουρκία δεν πρέπει να αποξενωθεί από την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή της προοπτική πρέπει να κρατηθεί ζωντανή».

Όπως εκτίμησε, δε, »οι λαοί μας δεν πρέπει να πορευθούν μέσα από εντάσεις και αδιέξοδα. Στους λαούς μας αξίζει ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο είμαστε στοιχημένοι σε μια διαρκή γραμμή ευθύνης έναντι στις τούρκικες παραβιάσεις. Σε όλα τα εθνικά θέματα έχουμε αναλάβει τη στήριξη των εθνικών συμφερόντων».

»Για εμάς στη ΝΔ η εθνική ενότητα αποτελεί σταθερή πεποίθηση. Οφείλω να πω ότι αυτή η γραμμή ευθύνης πρέπει να υπηρετείται από όλους. Συμπεριφορές ρηχού εντυπωσιαμού και μικροκομματικής εκμετάλλευσης εθνικών ευαισθησιών πρέπει να αποφεύγονται. Κ. Τσίπρα είστε υπεύθυνος να το διασφαλίσετε. Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να μπαίνουν στη ζυγαριά της μικροπολιτικής. Τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρά για να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα».

https://hellasforce.com/2017/07/11/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%89/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Οι "πολιτικοί" μας συναγωνίζονται ποιος θα φτάσει πιο κοντά στον πάτο του βόθρου που έχουν πέσει και κολυμπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βαγγeλης μαρινακης ολυμπiακος θi.r.α 7
    dreammas inn eye walked in the fiare. https://www.youtube.com/watch?v=DKLTcsnBNZA

    ΑπάντησηΔιαγραφή