ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ… ΕΚΡΑΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ (βίντεο)



Μετά το Crans-Montana, η Τουρκία ίσως δημιουργήσει εντάσεις είτε σε διπλωματικό, είτε σε επίπεδο στρατιωτικών απειλών, όσον αφορά στις ενεργειακές εξελίξεις στην Κύπρο.


Μιλώντας στο SigmaLive, ο διεθνολόγος Ζήνωνας Τζιάρρας αναφέρει ότι ιδιαίτερα με την άφιξη του πλοίου γεωτρήσεων για εύρεση υδρογονανθράκων στο οικόπεδο 11, η Τουρκία ενδέχεται να προκαλέσει εντάσεις. Ωστόσο, εκτιμά ότι θα επιχειρήσει να περιορίσει ή να αποτρέψει τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε σε διπλωματικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο στρατιωτικών απειλών.

Τονίζει, δε, ότι για το ναυάγιο του Crans-Montana, η Τουρκία φέρει τουλάχιστον κάποιο μερίδιο ευθύνης για την κατάληξη της διάσκεψης

Εξάλλου, η χώρα κάνει ξεκάθαρο μέσα από τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι θα προσπαθήσει να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση στο Κυπριακό, ενδεχομένως και εκτός του πλαισίου διαπραγμάτευσης του ΟΗΕ.

Τέλος, αναφορικά με το μέλλον των Τουρκοκυπρίων, συναρτήσει της τουρκικής προσέγγισης,
ο κ. Τζιάρρας θεωρεί ότι θα δούμε ένα ψευδοκράτος να προσπαθεί ακόμα περισσότερο για την αναβάθμισή του, ασχέτως αν αυτό θα καταστεί πολύ δύσκολο, ενώ παράλληλα θα υπάρξει εμβάθυνση των σχέσεων με την Τουρκία.



Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια