Πολύ ανήσυχος δηλώνει ο Άκης Τσελεντής: «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν θα με φιμώσει κανένας εισαγγελέας»






Πολύ ανήσυχος δηλώνει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Άκης Τσελέντης, για τις εξελίξεις στην Κω, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


«Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει 150 μετασεισμούς, οι 100 από αυτούς είναι μεγαλύτεροι από 3 Ρίχτερ, ενώ οι 20 από αυτούς είναι μεγαλύτεροι από 4 Ρίχτερ.
Σας θυμίζω τι είχε γίνει στην Λέσβο, όπου για μέρες περιμέναμε να κάνει κάποιο ισχυρό μετασεισμό, επομένως εδώ είναι φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία.

Το ρήγμα που έγινε ο σεισμός έχει διαστάσεις 40-50 χλμ, το σεισμικό δυναμικό του ρήγματος είναι το πολύ 7 Ρίχτερ, και ο σεισμός που έγινε ήταν μεγέθους 6,6 της Κλίμακας Ρίχτερ, άρα είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να έχουμε και άλλη αποθηκευμένη ενέργεια σε αυτό το ρήγμα.
Η πιθανότητα να έχουμε νέο μεγάλο σεισμό σε αυτό το ρήγμα είναι δηλαδή πολύ μικρή, όμως υπάρχει και ένα άλλο ρήγμα νότια που είχε δώσει στο παρελθόν αρκετούς σεισμούς, όπως αυτός που είχε γίνει το 1933.
Ωστόσο, δεν έχουμε ενδείξεις ότι αυτό το συγκεκριμένο ρήγμα έχει ενεργοποιηθεί», είπε αρχικά ο καθηγητής σεισμολογίας.

«Νομίζω ότι τα 6,6 Ρίχτερ που χτύπησαν την Κω πως ήταν ο κύριος σεισμός, όμως δεν θέλω να γίνει το ίδιο λάθος με την Λέσβο, όταν κάποιοι επιστήμονες προσπάθησαν να πουν την αλήθεια στον κόσμο και κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί προσπάθησαν να τους φιμώσουν, απειλώντας να τους στείλουν στον εισαγγελέα.
Εγώ στην περίπτωση της Λέσβου φώναζα και έλεγα να περιμένουμε, γιατί μπορεί να γίνει ισχυρός μετασεισμός
, όπως και έγινε 5,3 Ρίχτερ, με κατάρρευση.
Αν τότε δεν είχα μιλήσει, μπορεί να είχαμε νεκρούς τότε».

«»Δεν φοβάμαι τον εισαγγελέα! Μάλιστα είχα ραντεβού το πρωί της Παρασκευής, αλλά θα πάω την Δευτέρα.
Πιστεύω ότι στην Κω ο κίνδυνος για μεγαλύτερο σεισμό έχει περάσει, αλλά επειδή ο σεισμός είχε μεγάλο μέγεθος και μικρό εστιακό βάθος, πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ ισχυρή μετασεισμική ακολουθία της τάξεως άνω των 5 Ρίχτερ», προειδοποίησε ο κύριος Τσελέντης, εφιστώντας την προσοχή σε κατοίκους και τουρίστες.

«Καλό είναι στον εισαγγελέα να μην στέλνουν τους σεισμολόγους, αλλά τους κυρίους από τους Δήμους που έδωσαν άδεια σε αυτό το μπαρ-φέρετρο που σκοτώθηκαν άνθρωποι.
Στα νησιά μας υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια μπαρ φτιαγμένα όπως-όπως σε κτίρια ερείπια μόνο και μόνο για να κάνουν κάποιοι την αρπαχτή τους και να φύγουν.
Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τις ζωές των παιδιών μας με τέτοιες επιπολαιότητες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κύριος Τσελέντης ζητά από τους κατοίκους της Κω να συμβουλευτούν ειδικούς μηχανικούς για να τους πουν τη γνώμη τους. «Κτίρια παλιά και πέτρινα είναι καλό να αποφεύγονται για μερικές
εβδομάδες», συμπλήρωσε.
briefingnews.gr

enoplos


katohika

Το διαβάσαμε από το: Πολύ ανήσυχος δηλώνει ο Άκης Τσελεντής: «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν θα με φιμώσει κανένας εισαγγελέας» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/07/blog-post_7753.html#ixzz4nfVUxPNJ


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια