Φάμπρικα ελληνοποιήσεων, με δικαίωμα ψήφου σε δημοτικές και εθνικές εκλογές, στήνει η κυβέρνηση






Φάμπρικα ελληνοποιήσεων, με δικαίωμα ψήφου σε δημοτικές και εθνικές εκλογές, στήνει η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου».


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 100.000 αλλοδαπούς, οι οποίοι θα μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ στο… βάθος υπάρχουν και οι περίπου 40.000 οικογενειάρχες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, που έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο.

Για τους συγκεκριμένους πρόσφυγες, ήδη, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, έχουν ξεκινήσει εδώ κι έναν χρόνο οι ενέργειες ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα, τα παιδιά τους πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία, οι οικογένειές τους εντάσσονται σε δωρεάν στεγαστικά προγράμματα σε διάφορες πόλεις της χώρας, από Κρήτη μέχρι Θεσσαλονίκη, σιτίζονται δωρεάν μέσω κουπονιών, ώστε να ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες, ενώ η επόμενη δράση θα αφορά την εργασία τους, κυρίως στον πρωτογενή τομέα.


Οι πρόσφυγες αυτοί θα μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια πολύ γρήγορα και εύκολα, από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει… επιστροφή.

Το πρώτο βήμα της βιομηχανίας ελληνοποιήσεων – εξπρές έγινες από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, καθώς στο πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή και συζητείται αυτές τις μέρες, στο άρθρο 125, προβλέπεται η σύσταση της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας. Μέσα από τη Γραμματεία Ιθαγένειας, που θα υπαχθεί απευθείας στον κ. Σκουρλέτη και όχι στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς σε διάστημα λίγων μηνών και όχι ετών,
όπως ισχύει σήμερα, έως ότου ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και οι υποψήφιοι να περάσουν από εξετάσεις.

Το δεύτερο βήμα του υπουργείου είναι να αλλάξει τον νόμο περί απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, κάτι που είχαν εξαγγείλει σε ανύποπτο χρόνο τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Εσωτερικών.

Οι αλλαγές στην όλη διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών έχουν να κάνουν, σε πρώτη φάση, με τις εξετάσεις γλωσσομάθειας τις οποίες δίνουν οι αλλοδαποί στις Επιτροπές Πολιτογράφησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του υπουργείου είναι να κάνει πιο βατές τις εξετάσεις των αλλοδαπών, καθώς σήμερα εκφράζονται πολλά παράπονα από τους εξεταζόμενους ως προς την ύλη που πρέπει να έχουν διαβάσει για να πετύχουν στις εξετάσεις. Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών θα αυξήσει τον αριθμό των εξετάσεων απόκτησης ιθαγένειας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μην περιμένουν χρόνια προκειμένου να οριστούν οι ημερομηνίες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα οι υποψήφιοι για την ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να γνωρίζουν ελληνικής ιστορίας και γεωγραφία, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών τους παρέχεται δωρεάν η εξεταστική ύλη. Οι εξετάσεις είναι προφορικές, ώστε οι εξεταστές να διαπιστώνουν αν οι υποψήφιοι Έλληνες γνωρίζουν καλά τη γλώσσα της νέας τους πατρίδας.

πηγη

http://hellas-now.com/%CF%86%CE%AC%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια