Η Πολωνία έχει δικαίωμα να απαιτήσει αποζημιώσεις για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο





Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος PiS, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι (φωτ.: EPA / Jacek Turczyk)


Αναδημοσίευση από: pontos-news.gr


Αποζημιώσεις τόσο για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «ηθικό δικαίωμα»

να ζητήσει η Πολωνία, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Γιάροσλαβ Κατσίνσκι. Μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος PiS ο ηγέτης του κόμματος τόνισε ότι η Πολωνία είναι σημαντικό να θυμίσει στους επικριτές της στη Δύση ότι ήταν η πρώτη χώρα που αντιτάχθηκε στον ναζισμό, «και 17 ημέρες αργότερα δέχτηκε την επίθεση ενός άλλου γενοκτόνου απολυταρχισμού, της Σοβιετικής Ένωσης».


Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Πολωνία δεν έλαβε αποζημίωση για αυτή την τεράστια ζημιά από την οποία δεν έχει ανακάμψει ακόμα και σήμερα, και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν αποποιήθηκε το δικαίωμά της.


Αποζημίωση, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, πρέπει να ζητήσει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Πολωνία άνοιξε την αγορά της 12 χρόνια προτού μπει στην Ένωση,
και έτσι «τα φτηνά πολωνικά εργατικά χέρια ωφέλησαν τις δυτικές οικονομίες» σύμφωνα με τον Γιάροσλαβ Κατσίνσκι. Ωστόσο υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως αντιευρωπαϊκό καθώς είχε στηρίξει την ένταξη της χώρας το 2004.


Σε ό,τι έχει να κάνει με το Προσφυγικό ανέφερε ότι η Βαρσοβία έχει το δικαίωμα να πει «όχι» στο να δεχτεί πρόσφυγες. «Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τις χώρες από τις οποίες έρχονται οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το εργατικό δυναμικό τους, και εν τέλει δεν τους έχουμε προσκαλέσει στην Ευρώπη. Έχουμε ένα πλήρες ηθικό δικαίωμα να πούμε “όχι”» είπε ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, όπως μετέδωσε το Reuters.
http://www.freepen.gr/2017/07/blog-post_314.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια