12 Ιουλίου 2017

Η ελίτ της Αιθιοπίας σπουδάζει σε Ελληνικό Σχολείο και μαθαίνει ελληνικά (φωτο)Στις εγκαταστάσεις των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, έλαβε χώρα η τελετή αποφοίτησης των μαθητών τους για το έτος 2017.


Κηρύσσοντας την έναρξη της τελετής, ο Πρεσβευτής της Ελλάδος στην Αιθιοπία και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αφρικανική Ένωση Νικόλαος Χ. Πατακιάς εξήρε τον ρόλο του καταξιωμένου στην αιθιοπική κοινωνία εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος και το σημαντικό έργο που επιτελούν οι συντελεστές του, με πρώτο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Δημήτριο Συκά.

Η Μητρόπολη Αξώμης και η ελληνική ομογένεια της Αντίς Αμπέμπα έχουν καταφέρει χάρη στην αγαστή συνεργασία τους να διατηρούν επί σειρά ετών πρότυπο για όλη την Αιθιοπία ελληνικό σχολείο.

Μάλιστα είναι το σχολείο που προτιμούν ξένοι διπλωμάτες αλλά και οικογένειες πολιτικών Αιθιόπων να στέλνουν τα παιδιά τους. Και αυτό γιατί το επίπεδο σπουδών που παρέχεται είναι άριστο.

Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές.


tribune.gr

Το διαβάσαμε από το: Η ελίτ της Αιθιοπίας σπουδάζει σε Ελληνικό Σχολείο και μαθαίνει ελληνικά (φωτο) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/07/blog-post_914.html#ixzz4mYSxsryS


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...