04 Ιουλίου 2017

Ασύλληπτη πρόκληση Τσαβούσογλου: Και στρατό θα έχω στην Κύπρο και θα τον χρησιμοποιήσω


Μία δήλωση-βόμβα έκανε χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη χθεσινή Διάσκεψη για το Κυπριακό, καθώς παραδέχθηκε ότι η Τουρκία ζητά και επιμένει στην διατήρηση επεμβατικών δικαιωμάτων και στα δυο ομόσπονδα κράτη για τουλάχιστον 15 χρόνια, γιατί θα τα... χρησιμοποιήσει εάν χρειασθεί.


Επίσης, χθες, σε μια επίδειξη μονομέρειας, ο κ. Άιντα στράφηκε προς την… ελληνοκυπριακή πλευρά, ζητώντας περαιτέρω παραχωρήσεις στον διαμοιρασμό εξουσίας για να ικανοποιηθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mignatiou.com, στη χθεσινή συζήτηση όταν ο κ. Κοτζιάς ρώτησε επίμονα τον κ. Τσαβούσογλου για ποιον λόγο επιμένει στα επεμβατικά δικαιώματα έκανε την ερώτηση: «Θα τα χρησιμοποιήσετε;» «Ναι εάν χρειασθεί θα τα χρησιμοποιήσουμε» απάντησε ο κ. Τσαβούσογλου προκαλώντας παγωμάρα στην αίθουσα.

Όταν για δεύτερη φορά έθεσε το θέμα ο Νίκος Κοτζιάς, ο κ.Τσαβούσογλου προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντάς ότι «ελπίζει ότι δεν θα χρειασθεί να τα χρησιμοποιήσουν ..»


Νωρίτερα, είχε υπάρξει ένταση στη διαδικασία, καθώς ο Άιντε παρουσιάσθηκε με μονόπλευρη φιλοτουρκική θέση και αντί να θέσει ερωτήματα για την τουρκική στάση, επιτέθηκε στον Νίκο Αναστασιάδη. Και μάλιστα, ενώπιον όλων είπε ότι πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να αλλάξει στάση σε θέματα όπως το power sharing για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων.

Όταν μάλιστα είπε ότι όλες οι άλλες θέσεις των άλλων πλευρών είναι εντός πλαισίου, παρενέβη ο Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας λόγο για μονομερή προσέγγιση του κ. Άιντε, καθώς, όπως είπε, δεν παρενέβη όταν η Τουρκία υπέβαλε πρόταση για διατήρηση των παρεμβατικών δικαιωμάτων που ο ίδιος ο ΓΓ είχε θέσει εκτός πλαισίου.

Και ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η τουρκική πρόταση είναι αυτή που κινείται εκτός πλαισίου παραμέτρων της Λύσης.

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, κατά την άφιξή του στον χώρο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό (Crans-Montana, 4 Ιουλίου 2017)

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, καλημέρα σας. Τι έχετε να μας πείτε για τη χθεσινή ημέρα των συνομιλιών;

Ν. Κοτζιάς: Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες και τι ομολόγησαν, μέσα από επίπονη συζήτηση, οι Τούρκοι για τις προθέσεις τους.Newsbeast.gr

Το διαβάσαμε από το: Ασύλληπτη πρόκληση Τσαβούσογλου: Και στρατό θα έχω στην Κύπρο και θα τον χρησιμοποιήσω http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/07/blog-post_747.html#ixzz4lryheWz8


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...