«Όργιο» κατασκοπείας της Γερμανίας σε βάρος της Ελλάδας: Δείτε ποιους παρακολουθούσαν!






Σε … «όργιο» κατασκοπείας είχε επιδοθεί η Γερμανία σε βάρος της Ελλάδας.


Όπως μάλιστα αποκαλύπτει νέο ντοκιμαντέρ του Vice με τίτλο «Οι Στόχοι των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα» όλοι στην Ελλάδα, από υπουργεία, κόμματα, Βουλή, Ενοπλες Δυνάμεις, πρεσβείες ακόμα και ερευνητικά κέντρα και επιστήμονες, βρίσκονταν στο «στόχαστρο» των Γερμανών.

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα «Δημοκρατία» πρόκειται για ενδεχόμενη κρατική κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας επί σειρά ετών.

Επισημαίνεται ότι το ντοκιμαντέρ επικαλείται λίστα παρακολούθησης της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND, όπου ελληνικοί τηλεφωνικοί αριθμοί, φαξ και email φαίνεται ότι είχαν μπει στη λίστα παρακολούθησης από το 2000 έως το 2006, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν και πότε σταμάτησαν να βρίσκονται σε αυτή.


Το σοκαριστικό είναι ότι στη λίστα υπήρχαν τηλέφωνα από τη Βουλή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το υπουργείο Εξωτερικών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τη Διεύθυνση Δημόσιου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών (από το 2001 άρχισαν να το παρακολουθούν!) το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, περισσότερες από δέκα πρεσβείες στην Αθήνα (μεταξύ των οποίων, των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ιταλίας) τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ,
τη Διεύθυνση Προμηθειών του ΟΤΕ (κρατικός ακόμα τότε), τη ΔΕΗ, τον Δημόκριτο, καθώς και από δύο Ελληνες επιστήμονες, ο ένας εκ των οποίων ειδικός σε θέματα τεχνολογίας μαχητικών αεροσκαφών, που πέρασε και από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας!

Εκτός των ανωτέρω, υπενθυμίζεται ότι το «Der Spiegel» τον Απρίλιο του 2017 είχε αποκαλύψει ότι η BND, μετά το 2002 παρακολουθούσε ακόμα και τα γραφεία της Interpol σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως, μάλιστα, είχε δηλώσει ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Μάρτιν Κνόμπε: «μπορέσαμε να δούμε υλικό που έδειχνε στόχους της BND, όπως στόχους κατασκοπείας, μερικές χιλιάδες στόχους ανά τον κόσμο» και πρόσθεσε:

«Βρήκαμε αρκετούς στόχους στην Ελλάδα, για παράδειγμα, μέρος της ελληνικής Βουλής, νομίζω την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ανακαλύψαμε ότι είχαν στοχεύσει πρεσβείες στην Ελλάδα, όπως την πρεσβεία της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Φινλανδίας. Επίσης, παρακολουθούσαν κάποιους αριθμούς από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και κάποιους από το υπουργείο Εσωτερικών».

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 2002 η BND και η αμερικανική NSA είχαν συμφωνήσει να συμπράξουν στην υποκλοπή και την ανταλλαγή δεδομένων μέσω διαδικτυακών και τηλεφωνικών επικοινωνιών στη Γερμανία.

πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια