Ποια Amstel; – 31,4 εκατ. ευρώ «καμπάνα» στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία για μονοπωλιακές πρακτικές κατά της «Βεργίνα»!







Το Διοικητικό Εφετείο καταδίκασε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ιδιοκτησίας κατά 98,9% της Heineken, να πληρώσει 26,7 εκατ. ευρώ στην μπύρα Βεργίνα για καταχρηστική συμπεριφορά εναντίον της.


Ο ιδρυτής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης που παράγει την μπύρα «Βεργίνα», Δημήτρης Πολιτόπουλος δήλωσε ότι «Πρόκειται για μεγάλη δικαίωση του πολυετούς αγώνα της εταιρείας του κατά του μονοπωλίου και των παράνομων πρακτικών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας»

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της ΖΜΘ, «Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης («ΖΜΘ») καλωσορίζει την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού («ΕΠΑΝΤ») σύμφωνα με την οποία η Αθηναϊκή Ζυθοποιία – θυγατρική της HeinekenNV στην Ελλάδα που διακινεί τα σήματα ΑΛΦΑ, Amstel, Heineken, Fischer, κ.α. – καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην ελληνική αγορά ζύθου, υιοθετώντας συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση πρακτικές που είχαν ως μοναδικό τους στόχο τον αποκλεισμό ανταγωνιστικών προϊόντων και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης ομοειδών επιχειρήσεων»

Το Διοικητικό Εφετείο επικύρωσε κατ’ ουσίαν την απόφαση που εξέδωσε
η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΠΑΝΤ) το 2015, με την οποία διαπίστωσε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θυγατρική εταιρεία της Heineken NV στην Ελλάδα, εφάρμοζε για σχεδόν δύο δεκαετίες (!) παράνομες και αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην Ελλάδα.


Μετά από έρευνα της ΕΠΑΝΤ που διήρκησε 12 χρόνια, τη μεγαλύτερη σε διάρκεια που έχει πραγματοποιηθεί, αποδείχθηκε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην ελληνική αγορά ζύθου, παραβιάζοντας την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Προστασίας του Ανταγωνισμού.

πηγη

http://hellas-now.com/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%87-%CF%84%CE%AD%CE%BC/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πρόστιμα πληρώνονται ,χρόνια τώρα, στο Ελληνικό Δημόσιο. Μείωση προστίμου στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία από το Διοικητικό Εφετείο http://www.capital.gr/epixeiriseis/3224093/meiosi-prostimou-stin-athinaiki-zuthopoiia-apo-to-dioikitiko-efeteio

      Διαγραφή
  2. "Το Διοικητικό Εφετείο καταδίκασε την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ιδιοκτησίας κατά 98,9% της Heineken, να πληρώσει 26,7 εκατ. ευρώ στην μπύρα Βεργίνα για καταχρηστική συμπεριφορά εναντίον της" Ανακριβής τίτλος κύριοι, διαβάστε http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1551548/dikastikh-apofash-meiose-kata-475-ekat-prostimo-st.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή