Απόφοιτοι πανεπιστημίων αξίας... 400 ευρώ!







ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ-«ΨΙΧΟΥΛΑ» ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ


Ανύπαρκτους μισθούς, ακαθόριστα ωράρια και τεράστια ποσοστά ανεργίας «περιμένουν» τη νέα γενιά που «έφαγε» τα χρόνια της στα θρανία και αποφοίτησε με μόχθο και κόπο από τα πανεπιστήμια. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα όσων αναζητούν εργασία και έχουν... προσόντα!

Ένας στους έξι πτυχιούχους αμείβεται με λιγότερα από 400 ευρώ... Ενώ 3 στους 4 δεν λαμβάνουν μισθούς μεγαλύτερους των 800 ευρώ! Στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, οι κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων μετατρέπονται σε βιοπαλαιστές που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά για την επιβίωσή τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε υποαπασχολούνται με μεροκάματα των 10 ευρώ, είτε «κυνηγούν» μία δουλειά -συνήθως άσχετη του αντικειμένου που σπούδασαν-
για 300 ή 400 ευρώ!

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ, το 36% των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχει δουλειά, είναι δηλαδή άνεργο, ενώ σε σχέση με τους αποφοίτους παλαιότερων ετών, παρουσιάζεται αυξημένο το ποσοστό προσωρινής ή μερικής απασχόλησης, και, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, το 57% των εργαζομένων που απέκτησαν πτυχίο μετά το 2011 λαμβάνουν μισθό 400-800 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα με τα παραπάνω, ότι ο αριθμός των ατόμων με τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, σχεδόν διπλασιάστηκε το 2016 σε σχέση με το 2000. Γενικά, το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων με τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο μέσος όρος της ΕΕ των 28 πλησιάζει το 80%, ενώ ο ελληνικός μέσος όρος κινείται στο επίπεδο του 65% (στοιχεία 2016).
Τι και αν κάποιος έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό!

Για το 2016, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στα άτομα με μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με απολυτήριο γυμνασίου. Στα άτομα με πανεπιστημιακή ή τεχνολογική εκπαίδευση, το ποσοστό ανεργίας, την ίδια χρονιά, αυξήθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες, από 7%, που ήταν το 2009 σε 18%.

Η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης σε έρευνα στα ΑΕΙ παγκοσμίως, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία 2015, ενώ παράλληλα, καταγράφεται μία συνεχόμενη άνοδος του αριθμού αναφορών δημοσιεύσεων, με ταχύτερο ρυθμό μάλιστα από τις χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, παρά την έντονη παρουσία των ελλήνων ερευνητών στο διεθνές γίγνεσθαι, παρατηρείται μία υστέρηση στη διασύνδεση των αποτελεσμάτων της έρευνας με την αγορά.


Οι περισσότεροι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εργάζονται σε κλάδους των υπηρεσιών. Ο κλάδος της «Εκπαίδευσης» απορροφά το μεγαλύτερο αριθμό (20,7% το 2016, έναντι 22,6% το 2008) και ιδιαίτερα μεταξύ των αποφοίτων των πανεπιστημίων όπου απασχολείται το ένα τέταρτο περίπου του συνόλου.

Δεύτερη έρχεται η κατηγορία της Δημόσιας Διοίκησης και Άμυνας, που οι απασχολούμενοι στον κλάδο αυτό το 2016 αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 13,4% του συνόλου των απασχολούμενων με τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα ποσοστά αυτά διαφέρουν από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος καταγράφει ποσοστό 16% στην Εκπαίδευση και 9% στη Δημόσια Διοίκηση-Άμυνα.





newsbomb.gr

Το διαβάσαμε από το: Απόφοιτοι πανεπιστημίων αξίας... 400 ευρώ! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/07/400.html#ixzz4m9I6VfSL


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια