Δημοσκόπηση - κόλαφος για τον Τσίπρα: Στις 11,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ





ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

 
Διψήφιο ποσοστό διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και περίσσευμα οργής των πολιτών αναφορικά με την έως τώρα πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου καταγράφει η δημοσκόπηση «Τάσεις» που δημοσιεύει την Πέμπτη (06/07/2017) η εταιρεία MRB.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 29,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17,8%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,4%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 7,4%, ΚΚΕ 6,9%, Ένωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, «Το Ποτάμι» με 2,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ
1,0%.


«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 17,8%.


Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 7,3% Δεν Αποφάσισα-Δεν Απαντώ και 10,5% Λευκό-Ακυρο-Αποχή και 2,3% Άλλο Κόμμα.



Εξάλλου, στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 58,4% έναντι μόλις 14,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;».



Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,6% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 31,6%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 42,0%.

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με την εργασία στους επόμενους 12 μήνες
και στο ερώτημα ποια από τις παρακάτω φράσεις σας εκφράζει περισσότερο όσον αφορά τη σχέση σας με τη δουλειά σας, το 52,6% των πολιτών απαντά ότι «θα διατηρήσω τη δουλειά μου, αλλά με μικρότερες απολαβές».

Στο ερώτημα αν οι θυσίες των πολιτών και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά, το 76,1% απαντά «Μάλλον Όχι-Σίγουρα Όχι», ενώ αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους, οι πολίτες απαντούν 76,6% «Μάλλον Όχι και Σίγουρα Όχι» και 18,3% «Σίγουρα Ναι-Μάλλον Ναι».

Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 20 έως 29 Ιουνίου 2017).



Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/804915/dimoskopisi-kolafos-gia-ton-tsipra-stis-11-9-monades-i-diafora-nd-syriza#ixzz4m2zEI0G1Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. psychefun
    ο, πιω καλως ο π.α.ο.κτσης εχει σκοτωσει μα βρω,
    και στη ζωη του εχει πιει 1 καραβι γαβρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή