ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ… και Αποσύρει το ΕΓΓΡΑΦΟ-ΣΚΟΥΠΙΔΙ ο «ΒΡΟΜΕΡΟΣ» Τουρκοπροσκυνημένος… !!!




Διάσκεψη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, με αφορμή και την Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα, την Τετάρτη.



Ξεκινώντας ο κ. Άιντε ανέφερε πως αύριο στο Κραν Μοντάνα θα συνεχιστεί η διαδικασία από εκεί που έμεινε.

Απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ένα δείπνο και αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για το Κυπριακό.

«Υπογραμμίζω, μόνο εάν όλοι οι συμμετέχοντες είναι έτοιμοι να επιδείξουν την κατάλληλη πολιτική βούληση, θα μπορέσουμε να βρούμε μία λύση σε αυτό το καθοριστικό θέμα που χωρίζει τις δύο πλευρές, εδώ και γενεές«, είπε.

Όπως πρόσθεσε ο Άιντε, στο Κραν Μοντάνα θα συνεχιστεί η διαδικασία από εκεί που έμεινε στη Γενεύη.
Είπε ακόμη πως τα Ηνωμένα Έθνη προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα κοινό έγγραφο που θα αποτελούσε οδηγό για αυτή τη Διάσκεψη «αλλά από αυτή τη στιγμή ότι οι δύο πλευρές νιώθουν ότι δεν έχουμε κοινό έγγραφο, δεν θα παρουσιαστεί ως κοινό αλλά θα αρχίσουμε από όπου έμεινε η συζήτηση στη Γενεύη και το Μοντ Πελεράν».


Τόνισε ακόμη πως αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες που θα βρίσκονται στο Κραν Μοντάνα, ο Άιντε είπε πως δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, αλλά ο σχεδιασμός είναι για μέχρι τις 7 Ιουλίου, χωρίς όμως να είναι σίγουρο εάν η ημερομηνία αυτή θα παραταθεί ή εάν θα επιστρέψουν πιο γρήγορα.

Υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά δεν θέλω να τονίσω τι θα γίνει σε περίπτωση αποτυχίας, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Άιντε, είπε πως ένα πλεονέκτημα που υπάρχει στην Κύπρο, «είναι ότι δεν υπάρχει βία και εντάσεις. Υπάρχουν στρατοί, αλλά δεν υπάρχει σύρραξη. Αν και οι δύο ηγέτες έχουν επαναλάβει ότι η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, για πολλούς υπάρχει και η λύση να συνεχίσουν τη ζωή τους όπως είναι σήμερα».





https://hellasforce.com/2017/06/27/%CE%BE%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CF%83/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια