Αποκάλυψη που θα συζητηθεί…. ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΥ «ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ»!!!





Προσοχή αφορά όλους!!!

Η αγγλική ιστοσελίδα express με αποκλειστικό δημοσίευμα αποκαλύπτει μια σοβαρή λεπτομέρεια, που κατά πάσα πιθανότητα ήταν η αιτία της βιβλικής καταστροφής του Grenfell Tower που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων… Και η λεπτομέρεια αυτή αφορά την ανακαίνιση του κτιρίου!


Σχετικά με την ανακαίνιση του Grenfell Tower, εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι «υπερέβη κατά πολύ» τα απαιτούμενα επίπεδα μόνωσης για να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της «πράσινης αλλαγής του κλίματος», και να αποφευχθούν μελλοντικές εργασίες βελτίωσης!!!

Μια έκθεση που υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού δείχνει ότι οι υπεύθυνοι, που προσλήφθηκαν από το Royal Borough Council του Kensington & Chelsea, μόνωσαν το συγκρότημα των 120 διαμερισμάτων σε υψηλότερα επίπεδα από ό, τι ήταν απαραίτητο.

Η δήλωση ενέργειας και βιωσιμότητας που υπέβαλε ο σύμβουλος μηχανικών Max Fordham το 2012, ως μέρος της διαδικασίας εφαρμογής του σχεδιασμού, αποκάλυψε ότι η υπάρχουσα επένδυση από σκυρόδεμα ήταν πολύ χαμηλότερη από τα επίπεδα θερμομόνωσης που απαιτούνται σήμερα από τους κανονισμούς κατασκευής.

Πρωταρχικός στόχος της ανακαίνισης των 8,6 εκατ. λιρών ήταν η αποτροπή της απώλειας θερμότητας το χειμώνα και τα προβλήματα υπερθέρμανσης του καλοκαιριού, μέσω της εξωτερικής μόνωσης, της νέας θέρμανσης και των παραθύρων.

Ωστόσο, το έγγραφο έλεγε ότι εκείνοι πίσω από το έργο επέλεξαν να «υπερβούν κατά πολύ τα επίπεδα μόνωσης που απαιτούνται σήμερα, για να αποφύγουν να το ξανακάνουν στα επόμενα χρόνια».

Η έκθεση ανέφερε: «Η βελτίωση των επιπέδων μόνωσης των τοίχων, των οροφών και των παραθύρων είναι η προτεραιότητα αυτής της ανακαίνισης.
Η βελτίωση των επιπέδων μόνωσης σε μια στερεή κατασκευή τοίχου γίνεται πάντα καλύτερα από το εξωτερικό του τοίχου.

Υπήρχαν 15 εκ. Μονωτικού υλικού, έπειτα ένα κενό 5 εκ. πριν από ένα πλαστικό κάλυμμα πάχους 3 χλστ. με επικάλυψη από βερνίκι ψευδαργύρου.



Οι εμπειρογνώμονες είχαν ήδη αναφέρει ότι τα υλικά και το σύστημα που χρησιμοποιήθηκαν για την επένδυση του εξωτερικού του σκυροδέματος στο 24όροφο κτίριο, μπορεί να ήταν υπεύθυνο για την ταχεία εξάπλωση των φλογών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που σκότωσε τουλάχιστον 58 άτομα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Έχει επίσης υποδειχθεί ότι η πυρκαγιά μπορεί να εξαπλώθηκε γρήγορα στο Grenfell καθώς το κάλυμμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια έκδοση που δεν ενδείκνυται σε περίπτωση πυρκαγιάς, κάτι που απαγορεύεται σε κτίρια άνω των 40 ποδιών στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Το συγκεκριμένο κάλυμμα κοστίζει μόλις 2 λίρες ανά τετραγωνικό μέτρο λιγότερο από μια ασφαλέστερα επεξεργασμένη έκδοση. Η αμερικανική εταιρεία Reynobond παράγει και τους δύο τύπους πάνελ και υποστηρίζεται ότι η φτηνότερη επιλογή γλίτωσε μόλις 6,500 λίρες σε ολόκληρο το κτίριο. Ένα αστείο ποσό σε σύγκριση με τα όσα δόθηκαν συνολικά…


Οι ειδικοί για την ασφάλεια έχουν επίσης συμπεράνει ότι το κενό αέρα, για την πρόληψη της δημιουργίας υγρασίας, μπορεί να έχει λειτουργήσει ως καμινάδα για να εξαπλωθεί η φωτιά πιο γρήγορα και να τραβήξει φλόγες προς τα πάνω.

Παρόλο που δεν έχει δοθεί καμία επίσημη αιτία πυρκαγιάς, η Claire Benson, ερευνήτρια στο London South Bank University, δήλωσε: «Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες. Θα μπορούσε να είναι κάτω από το υλικό που χρησιμοποιείται. Θα μπορούσε να είναι κάτω από τη ροή του αέρα προκαλώντας ένα φαινόμενο καμινάδας που μπορεί πραγματικά να οδηγήσει μια φωτιά πολύ γρήγορα. Η έρευνα θα είναι καθοριστική για τον προσδιορισμό του τρόπου εξάπλωσης της πυρκαγιάς».

Ένας κορυφαίος εμπειρογνώμονας δήλωσε στο Express.co.uk: «Οτιδήποτε θα καεί αν αναπτυχθεί η θερομοκρασία που απαιτείται. Ακόμα και η ανθεκτική στην πυρκαγιά επένδυση. Αλλά υπάρχει μία εικασία σήμερα στη βιομηχανία ότι όταν εφαρμόζεται η επένδυση, το χάσμα μεταξύ αυτής και του κτιρίου λειτουργεί ως καμινάδα – ο αέρας θα έμπαινε και θα τροφοδοτούσε μια μικρή φωτιά, σαν φυσητήρας, καθιστώντας την πολύ ζεστή με συνέπεια να εξαπλωθεί γρήγορα».

Ο Άρνολντ Τάρλινγκ, 55 ετών, του Συνδέσμου Ειδικής Πυροπροστασίας, δήλωσε στη Sun «η πυρκαγιά ανέβηκε σαν να έκαιγε σπίρτα. Υπήρχε η εντύπωση ότι το χάσμα είχε πλάτος μόλις 3 εκατοστών, αντί για 5 εκατοστά, αλλά ακόμη και σε αυτό το ποσό θα είχε ενεργήσει ως καμινάδα. Επίστρωσαν το σκυρόδεμα αυτού του κτιρίου με εύκαμπτες πλάκες μόνωσης και επένδυση για βροχή με διάκενο 30mm, που λειτουργούσε σαν καμινάδα. Όταν όλα τα φλεγόμενα αντικείμενα πέφτουν κάτω, αρχίζουν περισσότερες πυρκαγιές, και οι φλόγες εξαπλώνονται αναζητώντας οξυγόνο».

Και συμπλήρωσε: «Η επένδυση φαίνεται υπέροχη, είναι φθηνή, συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και δίνει στο κτίριο υψηλή περιβαλλοντική βαθμολογία. Αλλά είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος. Όταν κατασκευάστηκε αυτό το συγκρότημα, συμμορφώθηκε με τους παλαιούς κανονισμούς για την πυρκαγιά. Αν είχε μείνει έτσι, δεν θα είχε καεί».

Ωστόσο οι κανονισμοί έχουν αλλάξει…


Όλα τα κτίρια πλέον προσαρμόζονται στα καινούρια κριτήρια, κάτι το οποίο ουσιαστικά έλαβε παγκόσμια έγκριση και με την συνθήκη του Παρισιού. Έτσι οι υπεύθυνοι της ανακαίνισης προσπάθησαν να ανταποκριθούν στην «πράσινη αυτή αλλαγή» και τα κριτήρια βιωσιμότητας που έθεσε ο παγκόσμιος αξιολογητής BREEAM.

Σε αυτόν αναφέρονται μετρά για «μια σειρά κατηγοριών, από την ενέργεια έως την οικολογία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών άνθρακα και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.»

Εν αναμονή επίσημων απαντήσεων λοιπόν…






https://hellasforce.com/2017/06/17/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. mike petr katrin kal 19 λεπτά πριν
    Detected as spam Thanks, we'll work on getting this corrected.
    ειμαι π.α.ο.κ.,
    κι αγαπαωκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή