Ο εφιάλτης εκατομμυρίων ανθρώπων γίνεται πραγματικότητα




Ο εφιάλτης εκατομμυρίων ανθρώπων γίνεται πραγματικότητα



Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Κινητά καταστήματα με τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσουν όλα όσα ξέραμε, με τον εφιάλτη εκατομμυρίων ανθρώπων να γίνεται πραγματικότητα.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφαση να προχωρήσει στην Ελλάδα, με γοργούς ρυθμούς, η βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

Αυτό σημαίνει, βάσει της Ατζέντας 2030, περαιτέρω αποδυνάμωση του υγιούς ιδιωτικού τομέας και κοινωνικοποίηση των πάντων.

Ακόμα και τα παντοπωλεία, τα μίνι μάρκετ και τα ψιλικατζίδικα θα γίνουν κοινωνικά, έχοντας ως αφεντικό το Κράτος.


Ποιοι θα δουλεύουν σε αυτά; Κανείς! 24 ώρες την μέρα, επτά μέρες τη βδομάδα, χωρίς υπαλλήλους και αυτοκινούμενο, είναι η νέα ιδέα για τα μίνι μάρκετ.

Πολυεθνική εταιρεία δοκιμάζει το προϊόν της σε μια αναπτυσσόμενη, ασιατική χώρα.

H σουηδική start up εταιρεία Wheelys άνοιξε το Σάββατο, 24 Ιουνίου, ένα εντελώς αυτόματο παντοπωλείο στο Χεφέι της Κίνας. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Hefei και την λιανική εταιρεία Himalafy και ονομάστηκε Moby Mart.

«Σκεφτήκαμε την Moby Mart, διότι στην ψηφιακή εποχή το φυσικό κατάστημα χάνει τους πελάτες του και το κόστος των προϊόντων είναι υψηλότερο από το ηλεκτρονικό κατάστημα», εξήγησε ο Wang Chen, ο οποίος είναι βοηθός έρευνας του καταστήματος.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως θα «προωθήσουν το Moby Mart σε όλο τον κόσμο» και φυσικά στην Ελλάδα της «βιώσιμης ανάπτυξης».


Το κινητό παντοπωλείο είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα με «αυτόματο και ασφαλή τρόπο».


Συγκρίνοντάς το με ένα συνηθισμένο κατάστημα, διαθέτει κινητό σύστημα μεταφοράς και τεχνητή νοημοσύνη. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανοίξει χωρίς προσωπικό και να μειώσει το κόστος.

Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρήσεις των παντοπωλών θα καταργηθούν και εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους.

Η ιδέα είναι να προωθηθεί σε όλο τον κόσμο, αντικαθιστώντας μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα.

Η κοινωνική οικονομία της παγκοσμιοποίησης θα έχει ως βάση της την τεχνητή νοημοσύνη. Οι άνθρωποι, δίχως ουσιαστικό νόημα ύπαρξης, θα περιφέρονται στις πόλεις-γκέτο, οι οποίες θα γεμίζουν με αυτοκινούμενα μίνι μάρκετ και όχι μόνο.



prisonplanet.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια