30 Ιουνίου 2017

Έκλεβαν τον ΕΦΚΑ και τους επιβράβευσαν με επίδομα θέσης!


Επίορκοι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων -19 τον αριθμό μέχρι τώρα-, που ομολόγησαν ότι καταχράστηκαν μικρά ή μεγαλύτερα ποσά, κοινώς έβαλαν το χέρι στο βάζο με το μέλι,

επιστρέφουν ατιμώρητοι στις θέσεις τους στον ΕΦΚΑ και μάλιστα στις θέσεις που είχαν προτού τεθούν σε αργία λόγω του παραπτώματος για το οποίο εκκρεμούν οι πειθαρχικές κυρώσεις που φτάνουν μέχρι την απόλυση!


Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" ο ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένος να τους δεχτεί και μάλιστα ακόμη και αν θέλει να τους διώξει, ο διοικητής του Θ. Μπακαλέξης, δεν μπορεί γιατί η απόφασή του θα είναι παράνομη!


Το… κενό


Ο λόγος που οι επίορκοι πιάνουν ξανά τα πόστα τους στον ΕΦΚΑ και δεν έχουν απομακρυνθεί είναι επειδή δεν έχουν συσταθεί τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016!


Με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου και όταν λήγει η διετία της ημιαργίας τους (σ.σ.: στο διάστημα αυτό παίρνουν και μέρος του μισθού τους), επιστρέφουν στις θέσεις τους, ουσιαστικά ατιμώρητοι και με κίνδυνο υποτροπής!


Οι 19 υπάλληλοι παραδέχτηκαν στις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ)
ότι καταχράστηκαν ποσά για ίδιον όφελος, αλλά, ελλείψει πειθαρχικού οργάνου, στον ΕΦΚΑ δεν μπορεί κανείς να τους απομακρύνει.


Περιπτώσεις τρέλας!


Από τις διασταυρωμένες πληροφορίες που εξασφάλισε και αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, μεταξύ των 19 επίορκων που τους ξαναπαίρνει ο ΕΦΚΑ είναι:


- Υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης που καταχράστηκε -με ομολογία του- 4.500 ευρώ, που όπως είπε τα πήρε για να τα δώσει στη φίλη του που τα είχε ανάγκη!


- Γυναίκα υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Μακεδονία που πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο, γιατί, όπως είπε, στην ΕΔΕ τα ήθελε για να πάει διακοπές!


- Προϊστάμενος σε κεντρικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αθήνας που έκανε "ανάληψη" άνω των 5.000 ευρώ ομολόγησε την πράξη του, αλλά λόγω έλλειψης πειθαρχικού οργάνου επέστρεψε από τις 26/6/2017 στη θέση προϊσταμένου με μισθό και επίδομα 350 ευρώ.


Κύκλωμα


Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν άλλα δύο κρούσματα, το ένα στον ΕΦΚΑ Βόλου με κατάχρηση ποσού 80.000 ευρώ και το άλλο στον ΕΦΚΑ Πάτρας με κατάχρηση 100.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι δρούσε κύκλωμα που πίστωνε επιδόματα στους δικούς τους ατομικούς λογαριασμούς και στη συνέχεια άλλαζε τους IBAN για να μη φανεί σε ποιους πήγαιναν τα χρήματα.Καμπανάκι


Σε εκκρεμότητα είναι οι υποθέσεις 250 επιόρκων στα πρώην ταμεία του ΕΦΚΑ. Ευθύνη για την ατιμωρησία και τα κρούσματα διαφθοράς φέρει και το υπουργείο Εργασίας, που εκ των υστέρων αντιλήφθηκε την γκάφα με την επαναφορά 19 επίορκων υπαλλήλων και ετοιμάζει τώρα νέα διάταξη για να συγκροτηθεί το πειθαρχικό συμβούλιο του φορέα! Μέχρι να ψηφιστεί όμως και να συγκροτηθούν τα Πειθαρχικά… θα έχουν επιστρέψει και οι άλλοι 250 επίορκοι λόγω παρέλευσης διετίας από το καθεστώς αργίας!


Η υπουργός Ε. Αχτσιόγλου δεν γνώριζε την έκταση του προβλήματος κατά την ενημέρωση που είχε προχθές από συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ, ο δε Πετρόπουλος τους είπε ότι θα φέρει τη νέα διάταξη… μήπως και προλάβουν να κλείσουν την πόρτα στους άλλους 250 επίορκους υπαλλήλους.


Οι υποθέσεις αυτές είναι της τελευταίας διετίας, δηλαδή από τα μέσα του 2015 και μετά, και ο λόγος που οι επίορκοι επιστρέφουν είναι επειδή παρήλθε η διετία της αργίας από τα καθήκοντά τους, αλλά μέσα σε αυτή τη διετία δεν ασκήθηκε καμία πειθαρχική δίωξη.


Ο λόγος είναι ότι με το νόμο Κατρούγκαλου μαζί με την κατάργηση των Ταμείων προβλέφθηκε και η κατάργηση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων που λειτουργούσαν αυτόνομα στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και άλλους φορείς ως τις 31/12/2016. Θα έπρεπε να συγκροτηθούν εξαρχής στον ΕΦΚΑ από 1ης/1/2017, αλλά μέχρι και σήμερα δεν λειτουργεί κανένα!Γκάφα…Το κενό πήγε να μπαλώσει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος, αλλά το έκανε μεγαλύτερο, αφού όρισε τον Μάιο του 2016 τρία μέλη για το Πειθαρχικό του ΕΦΚΑ, ενώ ο νόμος προβλέπει πέντε με τη συμμετοχή και δύο εργαζομένων. Για να βγουν όμως τα μέλη των εργαζομένων θα έπρεπε να προηγηθεί η σύσταση υπηρεσιακών συμβουλίων που θα τους επέλεγαν, τα οποία υπηρεσιακά συμβούλια δεν λειτουργούν στον νέο ΕΦΚΑ!Αναδημοσίευση από: capital.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

8 σχόλια:

 1. κυκλωπας
  mike petr 12 ώρες πριν
  Detected as spam Thanks, we'll work on getting this corrected.
  Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
  Εν πληθει σοφιας πληθος γνωσεως,
  και ο προστιθεις γνωσιν προσθησει αλγημσ.
  Εκκλησιαστης, Α', 18.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ελα δω κυκλωπα, που ΔΕΝ διαγραφεις τραγουδια
  detected as a spam
  mike petr 21 λεπτά πριν
  Detected as spam Thanks, we'll work on getting this corrected.
  χρυσα λυκου
  Σε κανεναν αλλο ο θεος δεν επιτρεπει υπερηφανεια παρα στον εαυτο του.
  Ου γαρ εα φρονειν ο θεος μεγαν αλλον ή εαυτον.
  Ηροδοτος, Πολυμνια, 10.
  detected as a spam
  AEI Xμαν vs Syriza
  kyklopas.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. kyklopas.blogspot.gr
  τολιος • ένα λεπτό πριν
  απλά μπορούν να γυρίσουν πίσω στις βρωμιάρες πατρίδες τους

  •Reply•Share ›
  Avatar
  mike petr τολιος • δευτερόλεπτα πριν
  απλως, μπορουν να γυρισουν
  ΓΙατι ΚΑΝΕΙΣ ΣΠΑΜ ΣΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

  •Edit•Reply•Share ›
  Avatar
  Spyros Spyropoulos • 44 λεπτά πριν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΟΙΟΣ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Ν Ο Σ ΡΥΠΟΣ ΣΤΟ IEFIMERIDA,gr
  εκανε σπαμ στην ΠΑΝΑΓΙΑ
  ΜΗ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ, ΠΡΟΣΕΤΙ, ΤΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ 1 ΦΟΡΑ;

  •Edit•Reply•Share ›
  Avatar
  mike petr • 3 λεπτά πριν
  TI λαθος ΒΡΗΚΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΖΑΡΤΖΑΝΟΥ ΤΟ ΔΙΤΟΜΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙΣΕ ΕΣΕΝΑ, IEFIMERIDA.GR, Ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ
  ΟΧΛΟ ΤΩΝ ΑΦΡΟΝΩΝ
  ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΔΟΣΤΡΟΦΗ;
  Σιγκμουντ Φροιδ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. kyklopas.blogspot.gr
  ρε ουφο χωρις σκοuφο, γιατι κανεις σπαμ
  το αλεξης τσιπρας vs σεειει πας;
  λιγη περηφανεια δεν εχεις μεσα σου να σηκωθεις ψηλα σαν την ελληνικη σημαια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πολλαι, μηκη, α, ερω πορεια
  ποτε θα κανουμε σ' εξ;
  μη πει. φμς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΟΙΟΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΚΟΗΘΗΣ ΕΚΑΝΕ ΣΠΑΜ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ;
  ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...