30 Μαΐου 2017

Boμβαρδίζει ανηλεώς σε ολόκληρη την Λιβύη η Aίγυπτος ανοίγοντας δρόμο για τον εκλεκτό της Μόσχας

Toυ Βασίλη Καπούλα

Εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης από την Αίγυπτο

η οποία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη επεκτείνοντας τους σε όλη τη χώρα ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως δεν πλήττει μόνο τζιχαντιστές αλλά ανοίγει τον δρόμο για τις δυνάμεις του Στρατηγού Haftar τον οποίο υποστηρίζει η Μόσχα. Σύμφωνα με βίντεο και εικόνες που σας αποκαλύπτουμε, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αλ-Σίσι, δείχνει προς πάσα κατεύθυνση χρησιμοποιώντας την αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών, ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Σε ένα από τα βίντεο που θα δείτε, διακρίνονται αιγυπτιακά F-16 block 52 φορτωμένα με βόμβες laser GBU-12 Paveway II και Mk 82

Σε ένα ακόμη βίντεο η Αίγυπτος επέλεξε να παρουσιάσει τα Rafale EM/DM φορτωμένα με MICA EM και MICA IR καθώς και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης E-2C Hawkeye 2000 AEW.


Πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή αποστολή των Rafale και παρείχαν αεροπορική κυριαρχία στους αιθέρες.

Επιχείρησαν από την 203η Πτέρυγα Μάχης και την 34η Μοίρα «Wild Wolves».

Συνολικά στον δεύτερο γύρο επιδρομών, η Αιγυπτιακή Αεροπορία έπληξε 7 στόχους στην πόλη Hun και όχι στην Derna.

Επίσης καταστράφηκαν στόχοι στην περιοχή Jufrah.

Οπως αποκαλύπτεται, η Αίγυπτος σφυροκοπά στόχους σε ολόκληρη την Λιβύη ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως βομβαρδίζει και τις δυνάμεις που μάχονται τον ISIS και είχαν επιφέρει νίκες σε Sirte και Derna.

Αυτό σημαίνει πως οι Αιγυπτιακές επιδρομές ανοίγουν τον δρόμο για τις δυνάμεις του Στρατηγού Khalifa Haftar ώστε να προωθηθούν σε Derna και Jufra.

Η αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη το Σάββατο, για δεύτερη συνεχή ημέρα, όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις πλήττοντας στρατόπεδα όπου πιστεύεται ότι εκπαιδεύτηκαν οι τζιχαντιστές της προχθεσινής επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκαν 29 Κόπτες χριστιανοί στην Αίγυπτο.

Την Παρασκευή αιγυπτιακά μαχητικά έπληξαν θέσεις στην ανατολική Λιβύη μόλις μερικές ώρες μετά την επίθεση στην επαρχία Μίνια της νότιας Αιγύπτου, η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 29 Αιγύπτιοι χριστιανοί και να τραυματιστούν άλλοι 24.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι ανακοίνωσε την Παρασκευή πως διέταξε να γίνουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατοπέδων τζιχαντιστών στη Λιβύη όπου εκπαιδεύθηκαν οι δράστες της επίθεσης στη Μίνια, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε κάποια οργάνωση συγκεκριμένα.


Ο Σίσι, διεμήνυσε ότι οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις δεν θα διστάσουν να εξαπολύσουν κι άλλες επιχειρήσεις εντός και εκτός Αιγύπτου για να συντρίψουν απειλές στο μέλλον.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου γνωστοποίησε ότι παρέδωσε χθες Σάββατο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μια επιστολή με την οποία το ενημέρωσε για τις επιδρομές, οι οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ αποτελούσαν μια πράξη νόμιμης αυτοάμυνας.

Ο στρατός της Αιγύπτου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι διεξήγαγε πολλές επιχειρήσεις «κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας» που είχαν αποτέλεσμα να καταστραφούν διάφοροι στόχοι, συμπεριλαμβανομένων στρατοπέδων όπου είχαν εκπαιδευτεί οι άνθρωποι που διέπραξαν, σύμφωνα με το Κάιρο, την επίθεση στη Μίνια.Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...