Μάντσεστερ: Στους 22 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση - νεκρός ο δράστης


Είκοσι δύο νεκροί (ανάμεσά τους και ακαθόριστος ακόμα αριθμός μικρών παιδιών) και 59 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε αμέσως μετά το τέλος συναυλίας στο στάδιο του Μάντσεστερ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων ασφαλείας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «έναν και μόνο άνθρωπο» που ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και σκοτώθηκε επί τόπου.





Στους είκοσι δύο ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο στάδιο του Μάντσεστερ, αμέσως μετά την λήξη της συναυλίας της ποπ τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, σύμφωνα με νέο ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων ασφαλείας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν και μόνο άνθρωπο που ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και σκοτώθηκε επί τόπου. Οι αρχές εξετάζουν τώρα το κατά πόσο ο δράστης ενήργησε ως «μοναχικός λύκος» ή ήταν μέλος ενός ευρύτερου κυκλώματος τρομοκρατίας.

Ακαθόριστος παραμένει ο αριθμός των μικρών παιδιών που βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων, καθώς τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί από τις αρχές.

Με τους τραυματίες να ανέρχονται πλέον στους 59, και αρκετούς ανήλικους να θεωρούνται ακόμα αγνοούμενοι, αρκετοί εκφράζουν φόβους πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, σύντομα, ακόμα περισσότερο.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ένα 8χρονο κοριτσάκι με ελληνικό επώνυμο και αγγλικό όνομα. Έως τώρα δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από τις ελληνικές Αρχές ότι υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα.


Η έκρηξη σημειώθηκε στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Manchester Arena, στις 22:30 το βράδυ τοπική ώρα, αμέσως μετά τη λήξη της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, η μουσική της οποίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ παιδιών και εφήβων.

Την ώρα εκείνη, από το σημείο της έκρηξης περνούσαν αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους καθώς και παρέες νέων που αποχωρούσαν από το Manchester Arena.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης έφτασε στο στάδιο χρησιμοποιώντας μετρό. Αν και οι βρετανικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν από την πλευρά τους την πληροφορία, ο σταθμός της Βικτόρια που σε βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο θα παραμείνει σήμερα κλειστός.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έχει ζητήσει από τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή.

Η βόμβα ήταν «τυλιγμένη» με καρφιά και πρόκες ώστε να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη. Ως τώρα δεν έχει γίνει επίσημα ανάληψη της ευθύνης, χωρίς αυτό να εμποδίζει τους οπαδούς του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους να πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο.

Μετά την έκρηξη, οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν αμέσως προκειμένου να βοηθήσουν τους τραυματίες, αλλά και να μεταφέρουν όσους ήταν καλά στην υγεία τους στα σπίτια τους.
Οι σταθμοί του υπόγειου σιδηροδρόμου της περιοχής δεν θα λειτουργήσουν σήμερα.

Εν τω μεταξύ, το νοσοκομείο της περιοχής (Manchester Royal Ιnfirmary -MRI) στο οποίο έχουν μεταφερθεί αρκετοί από τους τραυματίες της έκρηξης, βρίσκεται κάτω από την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που διενεργούν αυστηρούς ελέγχους.

Μάλιστα όσοι ασθενείς που δεν έχουν σχέση με την έκρηξη, έχουν απομακρυνθεί από τους ειδικούς χώρους υποδοχής του νοσοκομείου.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, αρκετοί συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών κατέφθαναν στο νοσοκομείο, ώστε να μάθουν για τους δικούς τους, καθώς μετά την έκρηξη επικράτησε χάος στον συναυλιακό χώρο, με αποτέλεσμα αρκετές παρέες και οικογένειες να χωριστούν πάνω στον πανικό.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/347008/eikosi-agnooumenoi-stooo-madsester-fovoi-oti-oi-apoleies-tha-auxithoun/#ixzz4htiCtw00


Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια