Εκεί που τα Δημοψηφίσματα μετρούν - Η Τερέζα Μέι υπέγραψε την επιστολή του Brexit - Ιστορική φωτογραφία





Freepen.gr - Το Brexit τροχιοδρομήθηκε και επίσημα καθώς αργά χθες τη νύχτα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπέγραψε την σχετική επιστολή που θα υποβληθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.


Με την υποβολή της επιστολής το πρωί της Τετάρτης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ξεκινά και επισήμως η διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποία είχαν ενταχθεί το 1973.


Η Τερέζα Μέι ήταν αρχικά ενάντια στην έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε., ωστόσο σεβόμενη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ξεκίνησε τη διαδικασία αποχώρησης η οποία θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια ώστε να υπάρξει μια διαπραγμάτευση των όρων μεταξύ των δύο μερών.


Την υπογεγραμμένη επιστολή της Μέι σχετικά με τη πρόθεση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ βάσει του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας θα παραδώσει ο Τιμ Μπάροου, ο μόνιμος εκπρόσωπος της χώρας στην ΕΕ.



Αυτά συμβαίνουν σε χώρες που σέβονται τη βούληση του λαού και την ιστορία τους σε αντίθεση με άλλες χώρες των οποίων οι ηγέτες υλοποιούν τα αντίθετα από τα οποία και οι ίδιοι προέτρεπαν τον κόσμο να επιλέξει.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. "Εκεί που τα δημοψηφίσματα μετρούν"...Ναι, μετρούν όταν τα αποτελέσματα που έχουν σχεδιάσει οι ίδιοι είναι αυτά που τους συμφέρουν. Αλλάζει ο λύκος την τρίχα του; Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι Εγγλέζοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή