21 Φεβρουαρίου 2017

Αχαλίνωτοι οι τζιχαντιστές βιάζουν όποια γυναίκα βρουν μπροστά τους
Αχαλίνωτοι και εντελώς εκτός ελέγχου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δεν βιάζουν μόνο «άπιστες» γυναίκες, δηλαδή Κούρδισσες Γιαζίντι (ζωροάστρισσες), Ασσύριες χριστιανές ή μουσουλμάνες σιίτισσες, φαίνεται πως με τις ίδιες ορμές επιτίθενται και στις ομόθρησκές τους σουνίτισσες μουσουλμάνες.


«Βιάζουν και βασανίζουν επίσης σουνίτισσες», αναφέρει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).


Η μη κυβερνητική οργάνωση έχει καταγράψει περιπτώσεις αυθαίρετων κρατήσεων, αναγκαστικών γάμων και βιασμών που έχουν διαπράξει οι τζιχαντιστές εναντίον γυναικών που προσπάθησαν να φύγουν από την πόλη Χαουίτζα στο βόρειο Ιράκ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.


Η Χάναν, 26 ετών, ο σύζυγος της οποίας κατάφερε να φύγει, αιχμαλωτίστηκε όταν μαζί με άλλες γυναίκες προσπάθησαν να διαφύγουν από την πόλη, ανέφερε το HRW.


Οι τζιχαντιστές της είπαν ότι πλέον θεωρείται αιρετική εξαιτίας της φυγής του συζύγου της και γι’ αυτό θα πρέπει να παντρευτεί τον τοπικό επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους.


Όταν εκείνη αρνήθηκε, της κάλυψαν τα μάτια και μετά άρχισαν να την χτυπούν με πλαστικά καλώδια και να τη βιάζουν.


«Ο ίδιος άνδρας με βίαζε καθημερινά για ένα μήνα (…) μπροστά στα παιδιά μου», είπε η Χάναν στο HRW.


Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η βία που αναγκάζονται να υποστούν οι γυναίκες στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος δεν γίνεται γνωστή.


«Η σεξουαλική βία κατά των σουνιτισσών που ζουν υπό τον ζυγό του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι ευρέως γνωστή», κατήγγειλε η Λάμα Φάχιχ αναπληρώτρια διευθύντρια του HRW για τη Μέση Ανατολή.


«Ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα και οι τοπικές Αρχές να κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν στα θύματα την απαραίτητη υποστήριξη», συνέχισε η ίδια.
http://www.freepen.gr/2017/02/blog-post_9005.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...