Εφημερίδα «Εστία»: 796 δισ. ευρώ η ζημιά για την Γερμανία σε ενδεχόμενο GRexit





Οικονομική ανάλυση της εφημερίδος «Εστία» φωτίζει τα κίνητρα πίσω από την ξαφνική «αγάπη» της Μέρκελ και του Σόιμπλε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι ο Σόιμπλε κάνει συχνά – πυκνά λόγο για GRexit, το ενδεχόμενο εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη προκαλεί τρόμο στα γερμανικά οικονομικά επιτελεία, αφού θα σήμαινε μία τεράστια ζημιά για την γερμανική οικονομία, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τοκογλυφία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με απόρρητη ανάλυση του think tank Official Monetary and Financial Institutions Forum, οι γερμανικές απαιτήσεις στην ΕΚΤ ανέβηκαν στα 796 δισ. ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που δίνονται αφειδώς από την Γερμανία μέσω του μηχανισμού Target 2, τα οποία πλέον κάνουν τον Σόιμπλε να... ιδρώνει.

Αυτό σημαίνει ότι οι απειλές Σόιμπλε για GRexit είναι ένας «σκύλος που γαυγίζει, αλλά δεν δαγκώνει», ενώ το γεγονός ότι ολόκληρος ο καθεστωτικός τύπος στην Ελλάδα προπαγανδίζουν ως «καταστροφή» μία τέτοια προοπτική απλά σημαίνει ότι λειτουργούν ως υπηρέτες των γερμανικών συμφερόντων.




http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-estia-796-dis.-eurw-h-zhmia-gia-thn-germania-se-endechomeno-grexi#ixzz4ZEIUgZSRΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια